Ευτυχισμένα και άνετα τα φετινά Χριστούγεννα
Έλενα Μένεγου

Έλενα Μένεγου

Ευτυχισμένα και άνετα τα φετινά Χριστούγεννα

Πραγματικά Χριστούγεννα θα κάνουμε φέτος, με τις εξαιρετικές όψεις που κορυφώνονται ανήμερα να φέρνουν ωραία δώρα και θετικές εξελίξεις στη ζωή μας. Ο Άγιος Βασίλης είναι εδώ αστρολογικά

Μπορεί να έχουμε ανάδρομο Ερμή στις φετινές γιορτές, συγκεκριμένα απ’ τις 19/12 έως τις 8/1, αυτό όμως δεν θα αναιρέσει τις πολύ ευεργετικές επιρροές της περιόδου. Απλά χρειάζεται προσοχή στις αναβολές και στα κλασσικά προβλήματα στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις. Έτσι κι αλλιώς είναι περίοδος εορταστική και τα καινούργια ξεκινήματα δεν είναι συνήθως μέσα στο πρόγραμμα, κάτι που με τον ανάδρομο Ερμή δεν ευνοείται άλλωστε.

Ανήμερα των Χριστουγέννων λοιπόν σχηματίζονται δυο πάρα πολύ καλές όψεις. Το τρίγωνο Αφροδίτης-Δία είναι ο αστρολογικός Άγιος Βασίλης και φέρνει όμορφα πράγματα, αφθονία, ανέσεις, όμορφη κοινωνική ζωή, σημαντική οικονομική βελτίωση και θετικές εξελίξεις σε σχέσεις και συνεργασίες εκείνες τις μέρες, ενώ βιώνουμε περισσότερη ευγνωμοσύνη, καλοσύνη κι ευτυχία. Πάντα βέβαια στα μέτρα της περιόδου της λιτότητας στην οποία θα μας έχει ο Πλούτωνας απ’ τον Αιγόκερω έως το 2024.

Ταυτόχρονα κορυφώνεται το εξαιρετικό μακροχρόνιας επιρροής τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού, μια όψη ιδιαίτερα εποικοδομητική, η οποία θα σχηματιστεί άλλες δυο φορές μέσα στο 2017, ωθώντας τη ζωή μας σε πρόοδο. Μια όψη που μας επιτρέπει να χτίσουμε γέφυρες επιτυχίας. Το παλιό γεφυρώνεται με το καινούργιο. Ξεπερνάμε λοιπόν τις απογοητεύσεις του 2016, ενώ η όψη αυτή ουσιαστικά θα λειτουργεί μέχρι το φθινόπωρο του 2017. Περισσότερο ευνοούνται τα ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) του τρίτου δεκαημέρου.

Στις 26/12 κορυφώνεται η επίσης μακροχρόνιας επιρροής όψη αντίθεσης Δία-Ουρανού, η οποία αυτή την εποχή ωθεί σε ανοίγματα, τα οποία απ’ τη μία φαίνονται θετικά, απ’ την άλλη χρειάζεται προσοχή να μην γίνουν επιπόλαια και σπασμωδικά. Μια όψη που αυξάνει πολύ την ανάγκη ελευθερίας και επέκτασης – σπασμωδικό σπάσιμο δεσμών, ενώ μπορεί να φέρει και αρκετά επεισόδια ιδεολογικού και θρησκευτικού φανατισμού. Και αυτή η όψη θα σχηματιστεί άλλες δυο φορές μέσα στο 2017.

Στις 28/12 ο ανάδρομος Ερμής συναντά με ακρίβεια τον Ήλιο, μια σύνοδος που εκείνες τις μέρες φέρνει πολλά reunion και επανασυνδέσεις στη ζωή μας.
Κλείσιμο

Ο Άρης μπαίνει στους Ιχθύς στις 19/12 και προκαλεί τάσεις φυγής, αυξάνει όμως την καλλιτεχνική έμπνευση και έκφραση. Παράλληλα ευνοεί ό,τι φιλανθρωπικό και πνευματικό. Η συνάντησή του με τον Ποσειδώνα ωστόσο την πρωτοχρονιά, εφιστά εκείνες τις μέρε τη προσοχή στο αλκοόλ και την τοξίνωση του οργανισμού, ενώ ήδη  απ’ το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου οι σωματικές μας δυνάμεις δεν θα είναι στα καλύτερά τους. Μεγαλύτερη ανάγκη για ύπνο. Όμως είναι εποχή ξεκούρασης έτσι κι αλλιώς.


Έλενα Μένεγου
elenastra@hotmail.com


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ