Ελεήμων στη Θεσσαλονίκη επαίτης στο Βερολίνο
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Ελεήμων στη Θεσσαλονίκη επαίτης στο Βερολίνο

Τελικά, ο πρωθυπουργός μας εξελίσσεται σε σύγχρονο Ιανό. Πάει να “εργασθεί” για μερικές ώρες στο νέο του γραφείο στη Θεσσαλονίκη,  αλλά οι ευαισθησίες του  δεν τον αφήνουν ήσυχο.

Έτσι, αναδιπλώνει για άλλη μια φορά τον ελεήμονα χαρακτήρα του, καλεί  τους δημάρχους των φτωχότερων συνοικιών και τους ανακοινώνει την απόφαση του να μοιράσει σάντουιτς για τους φτωχούς μαθητές  των Δήμων τους. Και αφού επιτέλεσε  το φιλάνθρωπο καθήκον του και πλέον κανείς μαθητής από τις Δυτικές   συνοικίες δεν θα πεινάει πλέον,όπως και κανείς συνταξιούχος, πήρε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και μετέβη  στην Εσπερίαν με το άλλο πρόσωπο .
 Αυτό του πολιτικού επαίτη στα σκαλιά της Μέρκελ και του Ολάντ. Την ενέργεια αυτή  την ονομάζει πολιτική διαπραγμάτευση και πάνω της έχουν στηθεί ολόκληρα σενάρια για το μέλλον της αξιολόγησης και της πορείας της χώρας.

Πλην όμως  οι πολυάριθμοι σύμβουλοι του προφανώς δεν τόλμησαν να τον ενημερώσουν για τις δηλώσεις Σόιμπλε  αλλά και των άλλων αξιωματούχων της Ευρώπης πως δεν τίθεται κανένα θέμα διαπραγμάτευσης και πως όλα  περνούν από το Eurogroup ύστερα από τις εισηγήσεις που θα κάνουν  οι εκπρόσωποι της τρόικας. 

Προφανώς επειδή εκτός από διπρόσωπος  είναι και διπολικός κι αυτό το ξέρουν οι κοντινοί του άνθρωποι, αποφεύγουν να του πουν τις κακές ειδήσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει μετέωρο το χέρι της επαιτείας. Ούτε φυσικά του θύμισαν τον τρόπο με τον οποίο ο  Σόιμπλε ομού μετά της  Μέρκελ, είχαν αδειάσει τον κ. Σαμαρά το 2014 αφού πρώτα τους είχε κάνει τη βρώμικη δουλειά που του είχαν αναθέσει.

Γιατί κακά τα ψέμματα, το να ζητάς βοήθεια από τον Ολάντ που σε 4-5 μήνες αποχωρεί από την πολιτική ζωή της χώρας του, ή από την Μέρκελ που έχει μπροστά της δύσκολες εκλογές στις οποίες τα δυο μεγαλύτερα θέματα που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο είναι η Ελλάδα και το προσφυγικό, οι πιθανότητες να σου κάνουν χάρη, είναι όσες τον να πετύχεις τα 6 νούμερα του Τζόκερ!

Κλείσιμο
 Δεν ξέρω με ποιο πρόσωπο θα γυρίσει ο πρωθυπουργός από τη νέα του τουρνέ αλλά το βέβαιο είναι πως οι οιωνοί για τη χώρα για άλλη μια φορά  δεν είναι καλοί. Όσο  κρατάει η κόντρα του ΔΝΤ με τη Γερμανία αλλά και συνεχίζονται οι επιθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης  στο ΔΝΤ, θετικές εξελίξεις δεν βλέπω.

Και τα σενάρια πλέον δεν είναι πολλά, αλλά δύο. Ή υπογράφει ο Τσίπρας όλα όσα του ζητούν χωρίς να είναι βέβαιο πως μπορεί και να τα περάσει και από τη Βουλή ή πάει σε κατά μέτωπο ρήξη αποτέλεσμα της οποίας θα είναι ή οι εκλογές ή και η τυπική χρεοκοπία της χώρας μετά από στάση πληρωμών και χάος. 

Μακάρι να υπάρχει και κάποια ενδιάμεση λύση που δεν την ξέρουμε και δεν τη βλέπουμε, κάτι σαν άσσος  από το μανίκι αλλά μέχρι τώρα,  ανάλογες κινήσεις δεν έχουμε δει  παρά μόνο τζάμπα μαγκιές που τις πληρώσαμε και τις πληρώνουμε πολύ ακριβά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ