Kαι με την Μέρκελ και με το προλεταριάτο
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Kαι με την Μέρκελ και με το προλεταριάτο

Μοιάζουν με σκηνές ξεσαλώματος  από  την  πρόσφατη  αμερικανική  χαβαλοκωμωδία «Office  Christmas Party». Οπου άπασες και άπαντες   τα  δίνουν και τα κάνουν όλα. Σε σημείο που να φωτοτυπούν τα  γεννητικά  τους «εργαλεία»!

Αναφέρομαι  στην πλάγια προτροπή του Αλέξη και της παρέας του. Που περίπου είναι σα να λένε «βγείτε όλοι στους  δρόμους και  βουρ  για  απεργία». Εξωτερικά  μοιάζει σαν κάποιος να  βγάζει  τα μάτια του με τα ίδια τα χέρια του. Κατά  βάθος πρόκειται για οργανωμένο κόλπο  επικοινωνιακής στόχευσης προς άγραν  ψήφων εκ της δεξαμενής των  ανυποψίαστων της Ψωροκώσταινας. Εχουμε και λέμε:

Πρώτο λοιπόν. Ουδείς εργαζόμενος  του  ιδιωτικού τομέα προτίθεται  να ακολουθήσει  την «οδηγία» Τσίπρα. Γιατί έτσι και το κάνει  την επομένη θα βρεθεί στο δρόμο. Ασε που οι μισοί εξ αυτών, που πληρώνονται κανονικά,  δεν διανοούνται να «αυτοκτονήσουν» επαγγελματικά!

Δεύτερο λοιπόν. Η δεξαμενή της  σημερινής απεργίας αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από  μονιμάδες  του Δημόσιου τομέα. Και των παραφυάδων του. Αφού, σου λέει,    δεν κινδυνεύω και   το τομάρι  μου το χω  συνταγματικά κατοχυρωμένο, θα  παραστήσω τον απεργό και τον αγανακτισμένο. Πονηρός ο   βλαχοδημοσιουπαλληλάκος!

Κλείσιμο
Τρίτο λοιπόν. Βολική  η απεργία  για  τους εξασφαλισμένους μονιμάδες που  διάγουν σε καθεστώς ασυλίας. Ευκαιρία,  σου λέει,  για κοπάνα με   σφραγίδα νομιμότητας και  υπογραφή κομματικής,  αριστερής  σφραγίδας. Το  αποτέλεσμα  το βλέπουμε   στους δρόμους και στις ντουντούκες. Οπου μόνο ένας  στους  εκατό-και πολλούς λέω-χαραμίζουν  την ώρα   τους στην καθιερωμένη πορεία  των  συνδικάτων.  Οι υπόλοιποι ροχαλίζουν. Οι υπόλοιποι με το  εσπρεσάκι τους. Οι υπόλοιποι με την βόλτα  τους και  το αραλίκι  τους. Οχι  παίζουμε!

Τέταρτο  λοιπόν. Βολική η  απεργία κυρίως  για τους εργατοπατέρες. Ετσι,  σου λέει,  δείχνουμε  την δύναμή μας. Ετσι καθοδηγούμε  τα πλήθη της εργατιάς. Ετσι απαντάμε  στις  αυταρχικές και ληστρικές απαιτήσεις των δανειστών. Παραμύθια της  χαλιμάς.  Εκ του ασφαλούς και οι  εργατοπατέρες όπως εκ του ασφαλούς και οι μονιμάδες!

Πέμπτο λοιπόν. Το  κόλπο είναι  οργανωμένο. Για λόγους  επικοινωνιακής  ψηθοθηρίας. Μ αυτές τις 24ωρες απεργίες, ο Τσίπρας και το περιβάλλον του, αποκαλύπτουν τα  αριστερά τους  φρονήματα. Αφού το «παιδί» είναι αριστερό και η Αριστερά είναι με την  απεργία  είναι    φυσικό  μια αριστερή κυβέρνηση να υποστηρίζει το δίκιο  του εργάτη!

Εκτο  λοιπόν.  Αυτή  η κυβερνητική υποστήριξη   η κορυφαία  υποκρισία και μέγιστη  σουρεαλιστική   διαδικασία. Στην πράξη  τα υπογράφω όλα. Στην πράξη με τους δανειστές και  τα Μνηνόνια. Στα λόγια με  το προλεταριάτο, τους  φτωχούς και τις διαμαρτυρίες. Μπας  και   το «παιδί» χάνει  λεφτά από την τσέπη του; Μπας και  η περιουσία του κινδυνεύει να πυρποληθεί από  τους τάχα μου αναρχικούς; Εκ του ασφαλούς κι αυτός. Από τη μια «εμπρός της  γης οι κολασμένοι». Και από την άλλη «αγάπη μου Ανγκελα  συρρίκνωσα  τα ελληνόπουλα»!

Τοιουτοτρόπως  η  κυβερνητική υποστήριξη   ο απόλυτος  διασυρμός του ιερού δικαιώματος της απεργίας. Οπως έλεγε και κάποιος  φίλος «το νέο  δόγμα Τσίπρα είναι και με τον Κάστρο και με την Μέρκελ». Ο αγώνας τώρα υπονομεύεται!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ