Όλα στον αέρα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Όλα στον αέρα

Με  αφορμή την «προφητεία»  του Κώστα Σημίτη  ότι η Ψωροκώσταινα, στο τέλος,   θα   βγει από την ευρωζώνη. Μωρέ τι μας λες; Το αυτονόητο; 

Αυτός ήταν ο  «μέγας» και «εκσυγχρονιστής» πρωθυπουργός που με πλαστά στοιχεία μας έβαλε στο  κλαμπ  των  ισχυρών.  Αν  θυμάμαι καλά ο πήχης ελλειμμάτων ήταν και είναι κάτι περισσότερο από 3%. Το πραγματικό  ελληνικό ήταν   σχεδόν 6%. Ο Σημίτης με τους «τεχνοκράτες» του  το έκαναν  γαργάρα και έτσι, με  την  συναίνεση των  ευρωπαίων  αφεντικών-για  τις δικές τους σκοπιμότητες-ο αραμπάς  βρέθηκε  τάχα μου να «ανταγωνίζεται»   την Mercedes-Benz. Αν είναι  δυνατόν!

Η συνέχεια εντελώς «εκσυγχρονιστική» και «μεταρρυθμιστική».  Ο  Σημίτης,  για προφανείς,  εκλογικές, σκοπιμότητες και  κομματικές πελατειακές σχέσεις, απέφυγε  κάθε ίχνος  αλλαγών, τόσο  στο  δημόσιο όσο και στις υποδομές. Οχι χαζός  ήταν

Κάπως έτσι  η σκυτάλη κατέληξε στον Κώστα Καραμανλή. Που όχι μόνο  δεν έκανε  την παραμικρή  κίνηση ώστε να καταστρέψει  τον αραμπά και στη θέση του να επιχειρήσει να  φτιάξει «όχημα» σύγχρονο, αλλά αντιθέτως. Υπό την καθοδήγηση του Αλγοσκούφη το  χρέος σχεδόν  διπλασιάστηκε και    το έλλειμμα  κατέληξε να βαράει κόκκινο άνωθεν του 10%

Κλείσιμο
Αποτέλεσμα; Αμφότεροι σε  ασυλία και προστασία. Ο μεν  Σημίτης  ακόμα και σήμερα  θεωρείται «γκουρού»  των   ευρωπαικών μεταρρυθμίσεων. Ο δε Καραμανλής απολαμβάνει ασυλία τόσο   της Νέας Δημοκρατίας όσο και  του «αριστερού» ΣΥ. ΡΙΖ. Α

Μα και  βέβαια   όλα  τα  στοιχεία και όλοι οι  αριθμοί συνηγορούν, «φωνάζουν»  ότι η Ψωροκώσταινα ουδεμία σχέση με  ευρωζώνη. Ενας στους δύο  δεν πληρώνουν  φόρους. Επειδή δηλώνουν εισοδήματα κάτω από δέκα χιλιάδες.  Ενας  εργαζόμενος με έναν συνταξιούχο,  γεγονός πρωτάκουστο ακόμα και  σε τριτοκοσμικές, υποσαχάρειες περιοχές. Τέσσερις  στους δέκα  δεν πληρώνουν  ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.  Τα  εσωτερικά  χρέη πλησιάζουν   τον  εξωτερικό δανεισμό. Και όλα  μα όλα  τα στοιχεία  σουλατσάρουν ανερυθρίαστα, εκτός ευρωζώνης!

Επομένως η   Ψωροκώσταινα παραμένει στον  σκληρό πυρήνα  για έναν και μοναδικό λόγο: Επειδή το «οικόπεδο» είναι  απαραίτητο και  χρήσιμο  για  την Συμμαχία. Γι αυτό μας   διατηρούν  στην εντατική με τα σωληνάκια. Γι αυτό μερικοί  ευρωπαίοι  αξιωματούχοι παραβλέπουν  τα αληθινά δεδομένα!

Επομένως   το  Grexit  βρίσκεται στο τραπέζι με  την  κάννη   στραμμένη στο δόξα πατρί  της Ελλάδας. Επομένως  το όποιο θετικό  αποτέλεσμα για την  δεύτερη αξιολόγηση έχει να κάνει με  πολιτική,  και καθόλου οικονομική συμφωνία. Και επομένως  μοναδικοί σύμμαχοι της Αθήνας  είναι  η άνοδος των ακροδεξιών σε Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ολλανδία Η Μαρί Λεπέν  είναι το  διαβατήριο παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Γιατί, σου λέει,  αν   διώξουμε  τους Ελληνες, τότε θα κερδίσει πόντους η Λεπέν!

Και κάτι ακόμα  σχετικά με την επερχόμενη έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι θα κάνει; Θα συμφωνήσει σε μαζικές απολύσεις; Πριτς! Θα συμφωνήσει στο  αφορολόγητο των  πέντε  χιλιάδων ευρώ; Πριτς!  Θα  βγάλει στο  σφυρί  τα κόκκινα δάνεια; Πριτς! Θα πριονίσει μισθούς και συντάξεις; Ούτε  για πλάκα!

Αυτές είναι οι βασικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές.  Αρα η χώρα με  η χωρίς Τσίπρα  θα τραμπαλίζεται μεταξύ  φθοράς και αφθαρσίας. Και  άρα μετά από  διαρκή ανελέητη  φτωχοποίηση μπορεί κάποια στιγμή  εφτά στους δέκα Ελληνες να πουν «αει  σιχτίρ» και να κάνουν την ηρωική έξοδο προς την  δραχμή.  Ολα παιζόμενα. Ολα τα σενάρια πιθανά. Και όλα στον  αέρα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK