Το Fintech και τα «πιτσιρίκια» της καινοτομίας
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Το Fintech και τα «πιτσιρίκια» της καινοτομίας

Fintech και... στην Ελλάδα των capital control δεν είναι μια πολυτέλεια να συζητά κανείς για την τεχνολογική καινοτομία που φέρνει τα πάνω κάτω στις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες και συναλλαγές;

Το ακούω συχνά από πολλούς – το άκουσα και από ένα φίλο το περασμένο Σάββατο επιστρέφοντας από το egg όπου υψηλόβαθμα στελέχη της τραπεζικής αγοράς φάνηκαν διατεθειμένα να λειτουργήσουν πέραν από τα στερεότυπα και τις συμπεριφορές τους. Αλλά, δεν ήταν μόνο αυτό το στοιχείο που δείχνει ότι το νέο αυστηρό για τα παραδοσιακά τραπεζικά κανάλια ρυθμιστικό πλαίσιο διαμορφώνει μια σειρά από ...δεύτερες σκέψεις για την γραμμή άμυνας τους. Είναι και τα «πιτσιρίκια» της τεχνολογίας που φέρνουν έναν διαφορετικό αέρα στον κόσμο των παραδοσιακών τραπεζικών δικτύων αλλά και μπόλικη τεχνογνωσία για τις ανάγκες και τα ζητούμενα της επόμενης γενιάς πελατών.

Ένα από τα «πιτσιρίκια» της τεχνολογίας – τον 22χρονο Αλέξανδρο Ιβο από το Xbots – το συνάντησα μετά από καιρό και ανταλλάξαμε δυο τρεις κουβέντες στο περιθώριο της συμμετοχής του σε ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα πάνελ που ταίριασε η Μαρία Λεοντίου της Eurobank. Το απόγευμα της Δευτέρας έλαβα στο facebook ένα μήνυμα. Το πρώτο που σκέφθηκα διαβάζοντας το μήνυμα ήταν να το προωθήσω στον απαισιόδοξο φίλο μου. Προτίμησα να το συμπεριλάβω στο κείμενο για το blog μου.

Το περιεχόμενο του μηνύματος ήταν το εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την παρουσία του Χbots ( facebook.com/xbotsHQ ) στο Chatbots Summit 2016 που θα πραγματοποιηθεί στο Tel Aviv του Ισραήλ στις 22 Νοεμβρίου και θα θέλαμε να το μοιραστούμε αυτό μαζί σας. To Chatbot Summit (www.chatbotsummit.com) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια στον τομέα του, στο οποίο leaders αυτoύ του industry από την τοπική και την παγκόσμια κοινότητα, έρχονται σε επαφή ανταλλάσοντας απόψεις και τεχνογνωσία, με την συμβολή τόσο των startups όσο και των επενδυτών αλλά και ειδικών όπως data scientists.

Κλείσιμο
Η παρουσία εταιριών όπως η Google, Microsoft, Oracle και η IBM στο συνέδριο επιβεβαιώνει την δυναμική του AI & Chatbot Interfaces!

To Xbots επιλέχθηκε ύστερα από συνέντευξη για να συμμετάσχει σε panel όπου θα συζητηθούν ''οι τρόποι καταγραφής και μέτρησης μιας πετυχημένης συζήτησης με chatbot'' και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που εκπροσωπούμε την Ελλάδα σε αυτήν την συζήτηση, προβάλλοντας την ισχυρή θέση της χώρας μας στο τεχνολογικό αύριο».
Αυτά τα «πιτσιρίκια» που ξέρουν να μιλούν και να εντυπωσιάζουν το ακροατήριο τους με τα στέρεα επιχειρήματα τους είναι η γενιά του fintech, η προοπτική αυτής της χώρας. Η επόμενη μέρα της – μετά τα capital control.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network