Ο Τραμπ και οι δικοί μας
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Ο Τραμπ και οι δικοί μας

Δεν είχαν συμπληρωθεί παρά μόνο λίγα λεπτά από την ώρα που ανακοινώθηκε η νίκη του Τραμπ και στην πρώτη του κιόλας ομιλία ο «άξεστος», «ψυχοπαθής», «ακροδεξιός», «ρατσιστής» -και ό,τι άλλο επίθετο θέλετε να βάλετε δίπλα- πρόεδρος πλέον των ΗΠΑ έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλο τον κόσμο που τον άκουγε με κομμένη την ανάσα.

Εσβησε με μια μονοκονδυλιά, με δύο απλά, ζεστά και ξεκάθαρα θετικά λόγια την άγρια προεκλογική κόντρα που είχε με τους πολιτικούς του αντιπάλους και ειδικά τη Χίλαρι Κλίντον: μίλησε ενωτικά και εθνικά για τους πολίτες της χώρας του και φυσικά σκόρπισε, τουλάχιστον για την ώρα, ενθουσιασμό στις αγορές και τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου.

Αυτό θα πρέπει να το συγκρίνουμε εμείς στην Ελλάδα όπου δύο χρόνια τώρα μετά την εκλογή του «αριστερού, προοδευτικού, ριζοσπαστικού και ενωτικού κινήματος» του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει από την κυβέρνηση ένας και μοναδικός πολιτικός σχεδιασμός: ο ηθικός διασυρμός -επί δικαίους και αδίκους- ολόκληρου του πολιτικού, επιχειρηματικού και εκδοτικού κόσμου της χώρας εάν δεν την προσκυνούν.

Παραπομπές σε δίκες, εξεταστικές επιτροπές, οικονομικοί έλεγχοι, εκβιασμοί και ό,τι άλλο υπόγειο μπορεί κανείς να φανταστεί στην υπηρεσία της Πρώτης φοράς Αριστεράς επιστρατεύτηκε, έστω και άτεχνα, για να κάμψει τους αντιφρονούντες.

Και δίκιο να είχαν (που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν σίγουρο, συν το ότι χρειαζόταν έλεγχος και απονομή δικαιοσύνης), το έχασαν με τις συλλήβδην πολιτικές τρομοκράτησης και εξόντωσης όλων όσοι τους έκαναν κριτική ή απλά διαφωνούσαν πολιτικά μαζί τους. Μέχρι και υπαλλήλους τραπεζών που επιλεκτικά πίεζαν ή «λούφαραν» όσους χρωστούν δάνεια, αναλόγως πολιτικών πεποιθήσεων, επιστράτευσαν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη. Εν ονόματι του Μαξίμου άραγε ή... μαξιμαλιστικά για να εκδικηθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και να γίνουν αρεστοί στα νέα κυβερνητικά αφεντικά τους; 

Στον... ακροδεξιό φασίστα Τραμπ, λοιπόν, φώναζαν οι φανατικοί από κάτω στην πρώτη του ομιλία «κλείσ’ την μέσα!» για τη Χίλαρι, αλλά ο έξυπνος και ψύχραιμος πολιτικός μόλις φόρεσε το κοστούμι του αρχηγού κράτους άλλαξε ύφος γιατί ξέρει πολύ καλά πλέον τι και ποιον εκπροσωπεί. Και μακάρι να το συνεχίσει έτσι, αφού μιλάμε για τον πλανητάρχη και όχι για κάνα Λατινοαμερικανό δικτατορίσκο.

Ας είναι... αφού τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση Τσίπρα φαίνεται να δείχνει κάποια δείγματα συναίνεσης και σοβαρότητας με διάθεση συγκατάβασης όσον αφορά στο ΕΣΡ, με την παρουσία ενός νέου και ακριβόλογου κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και τη συνολική βούληση να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση που θα κάνει την οικονομία να αναπνεύσει - έστω για λίγο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ