Ζήτω το όχι, το Brexit και ο Τραμπ
antipas

Γιάννης Αντύπας

Ζήτω το όχι, το Brexit και ο Τραμπ

Όλοι έχουμε δικαίωμα στην άποψη, αλλά αν θέλουμε να λεγόμαστε αναλυτές οφείλουμε να την αλλάζουμε όταν αλλάζουν τα δεδομένα

Αλλιώς δίνουμε το δικαίωμα σε κάποιους να μιλούν για... νεκρά μυαλά. Για συμβιβασμένους ανθρώπους. Δοσίλογους και γερμανοτσολιάδες.

Πραγματικά θα πρέπει να είναι αναλυτικά νεκρός κανείς για να μην συνδέσει το όχι στο δικό μας δημοψήφισμα, με το Brexit και την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ.

Η εκδοχή πως κέρδισαν όσοι χάιδεψαν τα αυτιά του κόσμου είναι για όσους δε θέλουν να ακούσουν. Τηρουμένων των αναλογιών, προσωπικά κατέληξα στο συμπέρασμα πως πρόκειται για εξέγερση των πολιτών που βαρέθηκαν να τους αντιμετωπίζουν ως... τροφοδότη λογαριασμό.

Κλείσιμο
Εκατομμύρια τέτοιοι άνθρωποι ψήφισαν ναι στην Ελλάδα, Ευρώπη στη Μεγάλη Βρετανία και Χίλαρι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εξέγερση είναι και στο ναι και το όχι. Απλά ο καθένας εκφράζεται με τον δικό του τρόπο. Και στο δικότου χρόνο.

Ο φορολογούμενος στην Ελλάδα βαρέθηκε να πληρώνει και να τον μαλώνουν και από πάνω. Πως ζούσε λέει πέρα από τις δυνατότητές του. Ποιοι μιλάνε; Οι γιάπηδες που πουλάνε αέρα και οι πολιτικοί που τους επέτρεψαν να το κάνουν. Οι τράπεζες που έδιναν δάνεια και το κράτος που έβαζε φόρους και τελικά με τις αποφάσεις του απαξίωσε την περιουσία μας.

Ο Βρετανός βαρέθηκε να φορά ρούχα φτιαγμένα στην Ινδία και να τα πληρώνει λες και τα έχει ράψει ο ράφτης των Ανακτόρων. Ο μέσος αμερικανός δε μπορεί να δεχθεί πως ήταν φούσκα το σπίτι του και όχι τα εργοστάσια που πήγαν Ασία για να παράγουν με μισθούς 3ου κόσμου και να πωλούν με τιμές πολυτελείας.

Ο τροφοδότης λογαριασμός έσκασε. Δε θέλει άλλο να του κάνουν μάθημα. Θέλει ένα new deal. Θα το δώσει ο Τραμπ; Θα το δούμε. Η κυρία Μέι; Θα το δούμε. Ο Τσίπρας πάντως δεν το έδωσε. Εδώ είμαστε ένα βήμα μπροστά.

Η μπάλα είναι στα χέρια όσων λένε ότι είναι προοδευτικοί. Δημοκράτες. Έχει έρθει η ώρα να δείξουν ότι ξέρουν τι να την κάνουν. Γιατί μέχρι χθες την επέστρεφαν στους αποστολείς, στους πολίτες, ερμηνεύοντας τις πολιτικές τους συμπεριφορές. Ήρθε η ώρα αντί να μιλούν να ακούσουν, να σεβαστούν και να πράξουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ