«Μη φύγεις, Ντόρη μου, θα φαρμακωθώ…»
Αντώνης Πανούτσος

Αντώνης Πανούτσος

«Μη φύγεις, Ντόρη μου, θα φαρμακωθώ…»

«Δουλεύεις για τον επόμενο εργοδότη σου»: δημοσιογραφικό αξίωμα που λέει ότι τη δουλειά που κάνεις την κάνεις καλά για να την εξαργυρώσεις στον επόμενο εργοδότη σου. Ακούγεται μισθοφορικό, αλλά είναι αλήθεια. Και ό,τι ισχύει στη δημοσιογραφία ισχύει και στην πολιτική, κάτι που γίνεται φανερό από τις κινήσεις του Πάνου Σκουρλέτη.

Στην πίστα της πολιτικής ο Πάνος Σκουρλέτης διαγωνίζεται στο γιγαντιαίο σλάλομ. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να αλλάζει πολλές φορές κατευθύνσεις αλλά το αντικείμενο είναι να μη βγαίνει έξω από την πίστα συνεχίζοντας την κούρσα. Ο Σκουρλέτης ξεκίνησε από τον Συνασπισμό, πήγε αρχικά με τον Αλαβάνο και αργότερα με τον Τσίπρα, αλλά πάντα φρόντιζε να διατηρεί τις επαφές του με το σκληρό 3% του επαναστατικού ΣΥΡΙΖΑ. Στο σλάλομ ο Σκουρλέτης προσπαθεί να μείνει πάντα στα αριστερά.

Δηλώσεις όπως «είμαι βαθιά υπερήφανος για την αντιναζιστική και αντιφασιστική συμπεριφορά του γιου μου», που έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης μετά τη 14μηνη με αναστολή καταδίκη του γιου του, μετράνε στον αντεξουσιαστικό χώρο. Ιδιαίτερα όταν ανάμεσα στις κατηγορίες ήταν η άρνηση του γιου του να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα στην Αστυνομία, που δείχνει ότι εχθρός δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή αλλά και το κράτος, στέλνοντας το μήνυμα ότι το σώμα του υπουργού μπορεί σήμερα να είναι πίσω από ένα γραφείο, αλλά η καρδιά του είναι στα πεζοδρόμια που δίνονται οι λαϊκοί αγώνες. 

Το ίδιο αποτελεσματικά ο Σκουρλέτης έστελνε το μήνυμα ότι το χέρι του μπορεί να υπογράφει ιδιωτικοποιήσεις, αλλά η καρδιά του είναι πάντα κρατική. Τον Μάιο του 2016, υπακούοντας σε απόφαση του ΣτΕ, υπέγραφε θετική υπουργική απόφαση για τις Σκουριές. Τον Ιούλιο, όμως, το υπουργείο εντόπιζε «πλήθος ανακριβειών και ανεπαρκών στοιχείων στην τεχνική μελέτη της εταιρείας» και της την επέστρεφε. Κάτι τέτοια εκτιμούνται στον εναλλακτικό χώρο. Ακόμα περισσότερο κινήσεις όπως το opus dei του Πάνου Σκουρλέτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που μπλόκαρε για μια ακόμα φορά την επένδυση στις Σκουριές ενώ στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κοζάνη εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ένα επιπλέον 17% της εταιρείας. Διαβεβαιώνοντας το κοινό του ότι το κράτος πρέπει να έχει για πάντα το 51% της ΔΕΗ ώστε οι Ελληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν για πάντα τα 600-700 εκατ. ευρώ ετησίως για το ταμείο των εργαζομένων στην Επιχείρηση. 

Κλείσιμο
Αντίθετα με τον Σκουρλέτη, που στον ανασχηματισμό πιθανότατα φεύγει από το υπουργείο, ο καλός στρατιώτης Κατρούγκαλος διαμήνυσε στον Τσίπρα πριν καν ερωτηθεί ότι για χάρη του θα τα κάνει όλα. «Οπου νομίζει ο πρωθυπουργός, εγώ δεν έχω βάλει κανέναν όρο. Ο,τι μου έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός μέχρι τώρα, να φύγω από την Ευρωβουλή και να πάω στο υπουργείο Εσωτερικών, να φύγω από το υπουργείο Εσωτερικών και να πάω στο υπουργείο Εργασίας, το έχω κάνει». Τέτοια αφοσίωση ούτε η Κατερίνα Χέλμη στα «Κόκκινα φανάρια», όταν σέρνεται από το παλτό του Κώστα Κούρτη φωνάζοντας με λυγμούς «Μη φύγεις, Ντόρη μου, θα φαρμακωθώ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ