«Ένα σου σημάδι μόνο για να ζω…»
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

«Ένα σου σημάδι μόνο για να ζω…»

Όλο το ποδοσφαιρικό Σ.Κ. στην Ελλάδα περιστρέφεται στο παιχνίδι των αιωνίων. Στο ντέρμπι. 

Βέβαια στα μεγάλα παιχνίδια πάντα βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι ντέρμπι είναι οι σημαντικές συναντήσεις μεταξύ δύο ομάδων από την ίδια πόλη.  Ναι σωστό αλλά το ντέρμπι των αιωνίων είναι πάντα ΝΤΕΡΜΠΙ, όπως και να το δεις.  Άλλως, καταργήστε και τον Άη Βασίλη που φοράει κόκκινη στολή,  απόρροια διαφημιστικής καμπάνιας δεκαετίες πριν,   μεγάλης  και διάσημης εταιρείας  πασίγνωστου αναψυκτικού που πάει με όλα.

Το θέμα είναι άλλο. Η ευρωπαϊκή παρουσία των ομάδων μας. Μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Πέμπτης,  τις δύο εντός έδρας ήττες των ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και την ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Αστανά όπως την προφέρουν οι… ντόπιοι και ουχί Αστάνα, πάμε φουλ για εσωστρέφεια.

Ο αποκλεισμός  δύο ακόμη ομάδων  από την επομένη φάση της διοργάνωσης είναι ορατός αφού μόνο με μαθηματικούς συνδυασμούς που θα προβλημάτιζαν ακόμη και τους συμμετέχοντες στην «Μαθηματική Ολυμπιάδα»,  μπορούν να  πάρουν την πρόκριση.

Κλείσιμο
Μόνο ο Ολυμπιακός συνεχίζει με βάση τη λογική αφού θέλει μία ισοπαλία στα επόμενα  δύο παιχνίδι με τα  «νεαρά ελβετικά αγόρια»  στο Φάληρο και τους Κύπριους της ΑΠΟΕΛ   στο νησί.

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν μαζεύει βαθμούς αν και ακόμη διατηρείται στην 14η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Οπότε έτσι  όπως πάει το πράγμα οι ελληνικές ομάδες θα παίζουν από τον Ιούνιο στις προκριματικές φάσεις  των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η πάλαι ποτέ σίγουρη συμμετοχή της πρωταθλήτριας… ΠΑΕ σε χρυσοφόρο όμιλο του Τσάμπιονς  Λήγκ είναι δεδομένο ότι θα περάσει στη σφαίρα του Μύθου, σαν τις ιστορίες που λένε οι παππούδες για το ένδοξο παρελθόν τους. Εδώ καλά –καλά δεν μπορούμε να περάσουμε ομάδες στους ομίλους του Γιουρόπα.       

Το πολυθρύλητο ποδοσφαιρικό  GREXIT θα το πετύχουμε  χωρίς πολύ προσπάθεια. Από μόνοι μας.  Δεν υπάρχει  ελπίδα αναστροφής, αυτό βλέπω. Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση.  Το μόνο στο οποίο  μπορώ να ελπίζω είναι στον στίχο του …ποιητή «στείλε, ένα σου σημάδι μόνο για να ζω…».  Βλέπετε κάποιο σημάδι;  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ