Το έξυπνο χρήμα περιμένει φιλελεύθερη στροφή της χώρας
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Το έξυπνο χρήμα περιμένει φιλελεύθερη στροφή της χώρας

Εβδομήντα χρόνια και πλέον η ίδια ιστορία. Το 1944, ξένα στρατεύματα στο Καϊρο έβλεπαν ένα τμήμα του ελληνικού στρατού να συμπλέκεται μεταξύ του ενώ ταυτόχρονα άλλοι δήλωναν ανυπακοή ( πολεμικό πλοίο). Τελικά, οι αριστεροί ενώ είχαν συμφωνήσει στο Λίβανο για εκεχειρία , άλλαξαν γνώμη και οδηγηθήκαμε  σ ένα αδελφοκτόνο πόλεμο, αν και είχε τελειώσει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος.

Για πολλούς έφταιξε ο Τσώρτσιλ, ο Σκόμπυ κλπ. Ποτέ οι ίδιοι. Η ιδεολογία συγκρούστηκε με την πραγματικότητα κι έχασε αφού σκοτώθηκαν πρώτα Έλληνες. Η ήττα, όμως, της Βάρκιζας τυπώθηκε βαθιά στο αριστερό DNA, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο ο “αριστερός” έγινε επάγγελμα.       

Αν επιστρέψουμε στην σημερινή εποχή οι σημερινοί “αριστεροί” είναι συνέχεια του Εαμ- Ελας, αν  πιστέψουμε τον Πολλάκη που έχει κρεμάσει φωτογραφίες στο γραφείο του. Ο ίδιος εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται σε μια άκρη του μυαλού του, διότι τι είδους ιδεολογία έχει ένας που βρίζει από το πρωϊ έως το βράδυ ; 

“Πολεμά” πότε την δεξιά, πότε την διαπλοκή και τώρα την δικαιοσύνη.   
Κανονικά θα γελούσαμε μ όσα συμβαίνουν, ωστόσο τα πράγματα είναι σοβαρά διότι οι “αριστεροί' δεν έχουν αντιληφθεί ότι, η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολεμικές συνθήκες, από κάθε άποψη. Δεν το αντιλήφθηκαν πέρυσι όταν ανέλαβαν και αντί η χώρα να εισέλθει στην ποσοτική χαλάρωση διέλυσαν τις τράπεζες και την οικονομία και γλιτώσαμε το Grexit πληρώνοντας βαρύ τίμημα. Υπογράφηκε το 3ο βαρύ Μνημόνιο, αλλά ήταν “αριστερό”, άρα καλό και η ανάπτυξη θα έπαιρνε το τραίνο για να έλθει. Επιβλήθηκαν οι φόροι και οι δανειστές δεν είπαν όχι, διότι ξέρουν πως θα μας έχουν δεμένους για καιρό. Μη έχοντας άρτον να δώσει έδωσε το θέαμα “της διαπλοκής” των καναλιών, τις ανακρίσεις  στην Βουλή από την Καββαδία κλπ. Μάλιστα, στον Σύριζα το προχώρησαν διότι ασχολούνται επισταμένως και με το τι λέει ο Α. Γεωργιάδης αφού καταλαβαίνουν ότι, έγινε για να επιστρέψουν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ. Το κερασάκι στην τούρτα ήλθε από την Ο. Γεροβασίλη με επίθεση στην δικαιοσύνη. Πάλι σύγκρουσημε την πραγματικότητα.
Κλείσιμο

Οι επόμενες επιθέσεις του Σύριζα θα γίνουν κατά των δανειστών όταν οι διαπραγματεύσεις θα κολλήσουν. Θυμηθείτε. Είναι Νοέμβριος, δίχως διοικήσεις τραπεζών και δίχως λύσεις στα κόκκινα δάνεια. Ο εικονικός “πόλεμος” με την διαπλοκή θα συνεχιστεί, αλλά δεν θα γλιτώσουμε την σύγκρουση με την πραγματικότητα. Όμως οι δημοκρατίες, ως γνωστόν, δεν έχουν αδιέξοδα. Οι εκλογές με μια σωστή διαχείριση από πλευράς αντιπολίτευσης θα έδιναν την απαιτούμενη ώθηση και το ξεκίνημα να απαλλαγούμε από τα Μνημόνια. Η Αργεντινή ( Μ. Μάκρι – Μ Εffect) έδειξε τον δρόμο πρώτη και συγκεντρώνει διεθνή κεφάλαια διότι απλά κερδίζουν και δεν τους κοροϊδεύουν με αριστερές ιδεοληψίες. Η χώρα μας δεν αντέχει άλλες αριστερές ήττες, διότι θα χάσουμε όλοι. Τα διεθνή λεφτά περιμένουν είναι εκεί έξω και περιμένουν την φιλελεύθερη στροφή, αφού έχασαν δυο χρόνια στην χώρα. Οι αγορές γνωρίζουν νωρίτερα από τα πολιτικά κέντρα τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ. Δείτε τι κάνουν στο ελληνικό χρηματιστήριο μήνες τώρα .      
Στρίβουμε δεξιά, αλλά μην το λέτε στην Γεροβασίλη. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ