Οι τέσσερις βαθμοί από το Europa το μεγάλο κέρδος για την Ελλάδα
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Οι τέσσερις βαθμοί από το Europa το μεγάλο κέρδος για την Ελλάδα

Τέσσερις βαθμοί είναι ο απολογισμός της χθεσινής παρουσίας των τριών ελληνικών ομάδων στο Γιουρόπα. Νίκη του Ολυμπιακού, ισοπαλία του ΠΑΟ και ήττα του ΠΑΟΚ. Η Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA ανέβηκε στην 14η θέση ξεπερνώντας για λίγο τον Κροατία ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, τριών αγωνιστικών βαθμών από την Ολλανδία. 

Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος, σε μία πρώτη ανάλυση.

Ο Ολυμπιακός ικανοποίησε με την απόδοσή του και προσέθεσε ένα ακόμη νικηφόρο παιχνίδι στο σερί του. Τέσσερα γκολ σε ευρωπαϊκό αγώνα δεν μπαίνουν εύκολα όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Μπορεί η πρόκριση να μην έχει εξασφαλιστεί όμως οι ερυθρόλευκοι μετά το κακό τους ξεκίνημα έχουν βρει τον δρόμο τους και μάλιστα πετυχαίνοντας πολλά γκολ. Ο Ολυμπιακός, από τη μέση και μπροστά, είναι πολύ καλός, καταιγιστικός, προσφέρει θέαμα. Στην αμυντική του λειτουργία υπάρχει ακόμη θέμα. Όλα παίζονται στην πρώτη μπαλιά από τα μετόπισθεν προς τα εμπρός. Αν φθάσει η μπάλα στον Μιλιβόγιεβιτς και στον Μάρτινς όλα καλά, αφού είναι παίκτες που ξέρουν όχι μόνο να κρατάνε το τόπι αλλά και να φτιάχνουν παιχνίδι. Εκεί πιέζουν οι αντίπαλοι των Πειραιωτών. Η ψυχολογία στο «μεγάλο λιμάνι» είναι στα ύψη και ο Μπέντο μπορεί να νιώθει πιο άνετα να δείξει το έργο του. Τώρα σειρά παίρνει ο ΠΑΟΚ σε ένα ντέρμπι που ήδη έχει δυναμιτιστεί από τα μέσα της εβδομάδας.

Κλείσιμο
Ο ΠΑΟ για ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι έπαιξε καλά, μπορούσε το διπλό αλλά έφυγε με την εκτός έδρας ισοπαλία από τη Λιέγη κόντρα στη Σταντάρ. Οι πράσινοι διαμαρτύρονται για το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος τους. Το γκολ από πέναλτι που δέχθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου τους έστειλε στα αποδυτήρια προηγούμενους μεν με 1-2 όμως είχε αλλάξει η ψυχολογία τους προς το χειρότερο. Οι πράσινοι δέχθηκαν δύο γκολ από στημένες φάσεις, το δεύτερο από φάουλ και τώρα περιμένουν τους Βέλγους στη Λεωφόρο για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Αθηναίοι έδειξαν ότι άρχισαν να αποκτούν το σκληρό μέταλλο στην Ευρώπη και θα μπορούσαν χθες να πάρουν το πρώτο διπλό επί βελγικού εδάφους.

Ο ΠΑΟΚ δεν...κατέβηκε στο γήπεδο. Λες και είχαν το μυαλό τους στραμμένο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή. Έχασε με κάτω τα χέρια από τους Αζέρους της Καραμπάγκ στο Μπακού και τους έβαλε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν χωρίς νεύρο, χωρίς πάθος , χωρίς θέληση για τη νίκη. Και ο Ίβιτς στον πάγο δεν ήταν σε καλή βραδιά και ήρθε και έδεσε το γλυκό. Τον αγώνα τον έχασε ο ΠΑΟΚ, δεν τον κέρδισε η γηπεδούχος. Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον με την πλάτη στο τοίχο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ