Τουρκόσποροι, Τουρκαλβανοί
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Τουρκόσποροι, Τουρκαλβανοί

Ας πούμε, λοιπόν ότι δεν κυκλοφορείς με παρωπίδες. Οτι δεν είσαι μαντρωμένος σε κάποια κομματική στρούγκα. Οτι δεν πάσχεις από φανατισμό, δογματισμό και εν γένει χαιβανισμό!

Σπάνιο θα πείτε. Μπορεί. Ας πούμε, λοιπόν. Οτι διατηρείς τις αποστάσεις σου. Την ψυχραιμία σου. Την αξιοπρέπειά σου. Και μαζί με όλα αυτά φροντίζεις να λειτουργεί ο εγκέφαλος σου με τον προσωπικό επεξεργαστή του! Και διαβάζεις. Και μαθαίνεις. Και αναλύεις και καταλήγεις!

Πρώτο λοιπόν. Ο εν λόγω αρχιδικαστής-για τον οποίο λαμβάνω εξαιρετικά σχόλια-πάσχει από ερωτική ταραχή. Καλά κάνει ο άνθρωπος, Μπράβο του. Ομως από υπερβολικές δόσεις ταραχής στο τέλος υποχωρεί και «σπρώχνει» την φοιτητριούλα. Λάθος. Παραβατικότητα πρώτου βαθμού!

Δεύτερο λοιπόν. Ακόμα μαθαίνεις πως αν και έχουν περάσει δύο χρόνια, από το ατόπημα του αρχιδικαστή, καμία καμπάνα, καμία τιμωρία. Τίποτα. Παραβατικότητα πρώτου βαθμού κι αυτή. Από τα ελεγκτικά όργανα της Δικαιοσύνης. Δάσκαλε που δίδασκες!

Κλείσιμο
Τρίτο λοιπόν. Ακόμα διαβάζεις από το κομματικό όργανο της «αριστερής» κυβέρνησης το όνομα του εν λόγω αρχιδικαστή. Και μάλιστα η δημοσίευση και η αποκάλυψη συμπτίπτουν με τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Που πρόκειται να αποφανθεί αν είναι η δεν είναι σύννομος ο διαγωνισμός που οργάνωσε ο Νίκος Παππάς. Με απλά λόγια και για κάθε σώφρονα η συγκεκριμένη «σύμπτωση» μοιάζει με δημόσια απειλή, με δημόσια διαπόμπευση και με δημόσιο εκβιασμό. Δηλαδή καθήστε στ αβγά σας γιατί έχω να αποκαλύψω πολλά και διάφορα για την «γούνα» σας. Παραβατικότητα πρώτου βαθμού κι αυτή!

Τέταρτο λοιπόν.Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του, προεξοφλεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τι είναι αυτό; Φυσικά παρέμβαση, φυσικά αλαζονεία, φυσικά αυταρχισμός. Παραβατικότητα πρώτου βαθμού κι αυτή!

Πέμπτο και τελευταίο λοιπόν. Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρεμβαίνει κι αυτός. Με τον τρόπο του, επιχειρεί να επηρεάσει τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παραβατικότητα πρώτου βαθμού κι αυτή! Με απλά λόγια, όλες σχεδόν οι πολιτικές δυνάμεις, όλοι σχεδόν που εξέρχονται στα τηλεοπτικά παραθύρια και αρκετοί φορείς, έχουν μετατρέψει την Δικαιοσύνη σε μπαλάκι του πινγκ πονγκ και ταυτόχρονα έχουν τσαλακώσει και κακοφορμίσει όλες αυτές τις επαγγελίες περί «ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης»!

Που πάει να πει ότι το «παιχνίδι» είναι στημένο. Οτι η απόφαση του Σ.τ.Ε θα καθοριστεί με όρους τρέχουσας, κομματικής λογικής. Και ότι τα δύο μεγάλα κόμματα εκλαμβάνουν τα πάντα ως προσωπική τους ιδιοκτησία!

Πρακτικές και λογικές που παραπέμπουν σε γυαλισμένες Οθωμανικές εποχές. Ο τρόπος αλλάζει. Επειδή όλα γίνονται υπογείως, στο σκοτάδι και το παρασκήνιο. Η ουσία είναι η ίδια. Που πάει να πει ότι το ήθος και η διαχείριση εξουσίας τύπου Ταγίπ Ερντογάν δεν απέχουν πολύ μακριά. Τουρκόσποροι, τουρκαλβανοί, κομπατζήδες, προεστοί. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ