Σκοτώστε τον
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Σκοτώστε τον

Μπράβο Θέμο! Ακούγεται   γλείψιμο. Είναι ενθουσιασμός. Ανιδιοτελής και καρδιακός. Ακούγεται “βλογάς τα γένεια σου”. Είναι νησίδα   μέσα σε λασπωμένο  ωκαεανό!

Η ¨’ανάκριση”-στην  Εξεταστική Επιτροπή-στράφηκε εναντίον  τους  κατέληξε πανωλεθρία  για τους “ανακριτές”. Εν  συντομία λοιπόν!

Ναι   αυτή η  εφημερίδα εξυπηρετεί τους  τόκους και το κεφάλαιο  των δανείων της.  Οχι   δεν  χρησιμοποιήθηκε αυτή  η εφημερίδα  για άλλες δουλειές και λοιπές  εργολαβίες. Ναι όλα  τα κυβερνητικά  κόμματα, με τον ένα η άλλο τρόπο,   επιχείρησαν να ροκανίσουν την ύπαρξή  της. Οχι   δεν λαμβάνει  αυτή η εφημερίδα το  μερίδιο κρατικών   διαφημίσεων που  της αναλογεί  με  βάση   την  κυκλοφορία  της. Ναι ξεκίνησε  με την “τρέλα”  δύο δημοσιογράφων. Ναι  πήραν τα ρίσκα τους.  Οχι δεν περίμεναν   τόση μεγάλη ανταπόκριση. Ναι    τα μεγάλα    συγκροτήματα όρμησαν να  την κατασπαράξουν. Και ναι η  ύπαρξή και η κυκλοφορία της ανέτρεψε  τις ισορροπίες στο  καθεστώς  του  (έντυπου) Τύπου!

Εν ολίγοις. Αυτό που ισχυρίζεται  ο  Αλέξης Τσίπρας και η παρέα  του. Πως δηλαδή  το  σύστημα  έχει κηρύξει πόλεμο, μέχρις εσχάτων,  να τους γκρεμίσει,  το ίδιο συμβαίναι και με το “Πρώτο Θέμα”

Κλείσιμο
Με  μια  διαφορά.  Ο Τσίπρας μόνο  στα λόγια. Αυτή η   εφημερίδα  μόνο στην πράξη. Ποιο  το πρόβλημα;  Οτι είναι ¨”ανεξέλεγκτη”. Οτι κάνει του ¨κεφαλιού”  της. Αυτό πληρώνει  με τις ¨ανακρίσεις”!

Βαράς  τη Νέα Δημοκρατία; Εξυπηρετείς   κομματικά συμφέροντα Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Βαράς το πράσινο  μαντρί; Το ίδιο. Ισως και  χειρότερα.  Βαράς  την “αριστερά” και τον ΣΥ.ΡΙΖ. Α;  Ε είσαι  εχθρός του λαού. Αυτή  η εφημερίδα πρέπει να   εξαφανιστεί από προσώπου  γης!

Και  κάτι ακόμα. Το βασικό. Το θεμελιώδες. Ενας από τους  κυριότερους λόγους   φθοράς και ελεύθερης πτώσης  των  εφημερίδων  δεν είναι  μόνο  η ταχύτατη  ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικών “εφημερίδων”. Είναι  κι αυτή.  Δεν είναι μόνη. Μια από τις βασικές  είναι η αναξιοπιστία, η αφερεγγυότητα και το “σκοτεινό” παρασκήνιο!

Δυστυχώς  η συντριπτική πλειοψηφία του εκδοτικού κατεστημένου έβγαλε  τα μάτια της με τα χέρια της Οι   “εξυπηρετήσεις”. Ο  μονοδιάστατος προσανατολισμός.  Οι  εργολαβίες. Ο ύποπτος υπερβάλλων ζήλος. Και  ο   ασυγκράτητος,  δογματικός προσανατολισμός,  λειτούργησαν σαν  τα πιράνχας που  κατατρώνε δημοσιογραφικό  ¨χαρτί”!

Η  κατάσταση   έχει   ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Κάποτε λέγαμε “σταλινική κομματική  ενημέρωση”. Σήμερα το  ίδιο πράγμα από την ανάποδη. Με τον ίδιο   σταλινικό φανατισμό. Με την ίδια  τυφλή υποταγή. Πρώτα  τα συμφέροντα και ύστερα πολύ ύστερα ο  αναγνώστης!

Θέλει, λέει, να ναι  λεύτερος. Σκοτώστε τον!




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ