Το μνημόνιο δεν το έσκισε, το Σύνταγμα θα το σκίσει;
antipas

Γιάννης Αντύπας

Το μνημόνιο δεν το έσκισε, το Σύνταγμα θα το σκίσει;

Το ερώτημα αφορά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο οποίος προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα σκίσει το μνημόνιο. Δεν το έκανε. Μετεκλογικά, έβαλε τα κλάματα στη Βουλή για το Σύνταγμα, λέγοντας πως η κυβέρνησή του θα είναι κάθε άρθρο και κάθε λέξη του καταστατικού χάρτη της χώρας μας. 

Δυστυχώς, όμως, τα όσα έχουν ακολουθήσει έχουν γεννήσει πολλές αμφιβολίες για την προσήλωση του Αλέξη Τσίπρα στις συνταγματικές πρόνοιες.

Τελευταίο παράδειγμα η επιτροπή αναθεώρησης που ανακοίνωσε. Είναι παράνομη, είπε ορθά- κοφτά ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τη συμμετοχή Παραρά στηλίτευσε ο Χάρη Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι είχε αποτελέσει μέλος και μέρος αντίστοιχων πρωτοβουλιών της χούντας!

Αντί απάντησης το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τη ΝΔ πως και αυτή είχε αξιοποιήσει τον κ. Παραρά και διαβεβαίωσε πως θα σεβαστεί τις διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Δηλαδή, θα μπορούσε και να μην τις σεβαστεί; Αυτό είναι το πρόβλημα όταν κάποιος διαβεβαιώνει για τα αυτονόητα. Δημιουργεί στον άλλο καχυποψία ως προ τις πραγματικές του προθέσεις. Προκαλεί ερωτήματα. 

Ερωτήματα που οδηγούν σε απαντήσεις όταν το επιχείρημα είναι ότι «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους», με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να υπερασπιστεί το χαμένο της ηθικό πλεονέκτημα. Δεν είναι λογική το μη μιλάτε γιατί κάνατε χειρότερα ή μη μιλάτε γιατί θα βγάλουμε τα δικά σας. Αυτό λέγεται εκβιασμός. Δεν έχει σχέση με την πολιτική. 
Κλείσιμο

Τα βιβλία των θρησκευτικών η κυβέρνηση τα έσκισε. Τα βιβλία της ιστορίας θέλει να τα σκίσει. Έσκισε και τους κανόνες της λογικής με υποθέσεις τύπου και επιπέδου τηλεοπτικές άδειες, Καλογρίτσας κοκ. Και τη γάτα των... Ιμαλαΐων μπορεί να σκίσει. Μπορεί και να μας «σκίσει» όλους στους πλειστηριασμούς, τους φόρους και ότι άλλο θέλει. 

Αλλά με τη Δημοκρατία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Άλλο να μην έχεις λεφτά για καφέ και άλλο να μην σου επιτρέπεται να πας στο καφενείο. 

ΥΓ. Προφανώς όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκλαιγε στη Βουλή λέγοντας πως «εμείς είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος» η έμφαση ήταν στον «εμείς» και όχι στο «Σύνταγμα». Τι κρίμα για έναν νέο άνθρωπο...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ