Φιλομένα: Μια «πόρνη» που χαλάει την πιάτσα...
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

Φιλομένα: Μια «πόρνη» που χαλάει την πιάτσα...

Η είδηση για την Ιταλίδα πρώην πολιτικό -όχι πως ήταν κανένα… πρώτο όνομα, βέβαια- Φιλομένα Μαστρομαρίνο, η οποία επέλεξε να στραφεί από τον στίβο της πολιτικής σε άλλα, λιγότερο... ευγενή «σπορ», όπως το πορνό, έκανε τον γύρο του κόσμου, σοκάροντας πολλούς, ακόμα και σε μια εποχή, που η επικρατούσα χαλάρωση των ηθών δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν.

Κι όμως… Πολλοί πουριτανοί βρήκαν την ευκαιρία να αναπτύξουν εκ νέου τη συντηρητική λογική τους, την ώρα που η 30χρονη Μαστρομαρίνο αποφάσιζε να εμφανιστεί στο πλευρό ενός από τους μεγαλύτερους πορνοστάρ όλων των εποχών, του Ιταλού Ρόκο Σιφρέντι, και να συμμετάσχει στις ερωτικού περιεχομένου ταινίες, που αυτός πλέον σκηνοθετεί και παράγει, έχοντας περάσει πίσω από την κάμερα. Αυτό που μέλλει να αποδειχθεί, είναι έαν ο εναγκαλισμός της με τον Ιταλό «επιβήτορα» θα είναι πιο… σφιχτός από εκείνον με τον Ματέο Ρέντσι, με το Δημοκρατικό Κόμμα του οποίου εξελέγη το 2013 στην περιφέρεια της Απουλία. Η ίδια, πάντως, η οποία πλέον θα αποκαλείται με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Μαλένα της Απουλία», φαίνεται να μην έχει πρόβλημα με τη νέα της καριέρα: «Κι αν σε πουν πόρνη; Πώς θα αντιδράσεις;» την ρωτάει ο Σιφρέντι και εκείνη του απαντά: «Θα μου αρέσει».

Αναρωτιέμαι πόσοι από τους δικούς μας πολιτικούς δεν θα είχαν πρόβλημα να δώσουν ανάλογη απάντηση, εάν τους ετίθετο το αντίστοιχο ερώτημα: «Κι αν σας πουν πόρνες; Πώς θα αντιδράσετε;» -απαραίτητη διευκρίνιση: μιλάμε, εν προκειμένω, για «πολιτικές πόρνες». Υποθέτω ότι θα έσπευδαν όλοι να απαρνηθούν έναν τέτοιο επαίσχυντο χαρακτηρισμό μετά βδελυγμίας… Όσο κι αν είναι η ίδια η πραγματικότητα, που τους διαψεύδει.

Γιατί, στην ουσία, ποιος πολιτικός -και δη, εν Ελλάδι- μπορεί να αρνηθεί ότι, στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, προκειμένου να κρατήσει την καρέκλα, την έδρα, τη δύναμη, την εξουσία; Δεν ξέρω, αλλά ο νους μου δεν χρειάζεται να πάει πολύ μακριά, παρά σε κάποιους νομοθέτες… οικολογικών φρονημάτων και πεποιθήσεων, που βρέθηκαν αίφνης να ψηφίζουν «ναι» στην πώληση-ιδιωτικοποίηση του νερού… Ή στους πολιτικάντηδες εκείνους, που κάποτε ωρύονταν από τηλεοπτικού άμβωνος για το πολιτικό κατεστημένο και τώρα προσπαθούν απεγνωσμένα να το εναγκαλιστούν… Για να μην πούμε για τους άλλους που, ευρισκόμενοι σε μικρότερες παρατάξεις, δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να καταγγέλλουν τα μεγάλα κόμματα για την κατάντια της χώρας, μόνο και μόνο για να παρατάσσονται, σήμερα, στο πλευρό των ηγεσιών που λοιδωρούσαν… Και δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην ξεχωριστή κατηγορία όσων προσφεύγουν στη λαϊκή ετυμηγορία -χρησιμοποιώντας τη Δημοκρατία σαν πρόσχημα και σαν «φτηνή» ατάκα- μόνο και μόνο για να την ερμηνεύσουν κατά το δοκούν, να την απαξιώσουν και, εν πολλοίς, να την ανατρέψουν...
Κλείσιμο

Τελικά, έχω την εντύπωση ότι η Φιλομένα Μαστρομαρίνο είναι η πιο ειλικρινής πολιτικός της ιστορίας -γι' αυτό, εξάλλου, και δεν… κάνει για το επάγγελμα. Τουλάχιστον, εκείνη δεν είχε πρόβλημα να παραδεχτεί πώς της αρέσει να την λένε «πόρνη»…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK