Από πού πάνε στη χαβούζα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Από πού πάνε στη χαβούζα

Να πιάνεις τη μύτη σου. Κι όμως, κουνούπι δεν κουνιέται. Κι όμως, το σύστημα ατάραχο. Κι όμως, κανένας θεσμός φερέγγυος και ικανός να βγάλει τον τόπο έξω από τον πάτο και το στόμιο της χαβούζας. Αυτή η πραγματικότητα που βιώνουμε και ανεχόμαστε. Και που για να την αλλάξουμε τίποτα μα τίποτα δεν κάνουμε. Ολοι μας!

Πρώτο λοιπόν. Το Ταμείο των Μηχανικών, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Attica Bank, κατέληξε να χάνει 630 εκατ. από καταθέσεις 700 εκατ. euros. Η ίδια καταστροφή έχει συντελεστεί σε όλα τα Ταμεία!

Δεύτερο λοιπόν. Τα δύο αφεντικά της ίδιας τράπεζας και πρόεδροι των Μηχανικών, ανάμεσά τους ο σημερινός υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, στελεχάρα του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια του ΤΣΙΠΡΙΖΑ, δηλώνουν δημοσίως ότι ουδέν γνωρίζουν για το έγκλημα. Πράγμα που σημαίνει ότι είτε είναι παντελώς ανίκανοι είτε ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Και στις δύο περιπτώσεις, σε κανονικές συνθήκες, έπρεπε να είχαν πάει στα σπίτια τους!

Τρίτο λοιπόν. Δύο τράπεζες μέσα στην κρίση τροφοδοτούν τον Χρήστο Καλογρίτσα με δεκάδες εκατομμύρια euros. Και ταυτόχρονα του προσφέρουν κάποια βοσκοτόπια σε ορεινή περιοχή της Ιθάκης, εντελώς ακατάλληλη ακόμα και για πρόβατα. Μπεεεε!

Τέταρτο λοιπόν. Με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός χρόνου, αποκαλύπτεται με τις δανειοδοτήσεις από την Attica Bank το σκάνδαλο. Με απλά λόγια, κάθε καχύποπτος πολίτης αντιλαμβάνεται αυτόν τον συγχρονισμό ως μέρος ενός power game.

Πέμπτο λοιπόν. Η στρόφιγγα των θαλασσοδανείων της Attica ήταν ανοιχτή όχι μόνο προς τον «αρχιτσέλιγκα» Καλογρίτσα, αλλά και προς τους «ποιμένες» της «γαλάζιας» στρούγκας της Νέας Δημοκρατίας. Το ’να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το ίδιο πρόσωπο!
Κλείσιμο

Εκτο λοιπόν. Ο φερόμενος ως ασυναγώνιστος «παικταράς» Νίκος Παππάς, μέσα στον οίστρο της κάθαρσης των ιδιωτικών καναλιών, με τρεις κινήσεις βάζει φουρνέλο. Πρώτη κίνηση όταν έκανε γαργάρα την καθυστερημένη υποβολή δικαιολογητικών του άρχοντα των βοσκοτόπων. Δεύτερη κίνηση όταν η επιτροπή που εξέτασε το «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών συγκροτήθηκε στο πόδι από μάλλον αναρμόδιους περί των οικονομικοφορολογικών. Και τρίτη κίνηση, «αυτοκτονικής» προελεύσεως, όταν αυτή η επιτροπή των αναρμόδιων διεκπεραίωσε μια τόσο κρίσιμη και λεπτή έρευνα στο πι και φι!

Εβδομο λοιπόν. Επομένως μια μη συστημική τράπεζα λειτουργεί ως παραμάγαζο και ταμείο της εκλεκτής πελατείας των κυβερνητικών κομμάτων. Επομένως ο «αρχιτσέλιγκας» της ορεινής Ιθάκης είναι ο εντεταλμένος καναλάρχης προκειμένου το «αριστερό» παρασύστημα να αποκτήσει δικό του τηλεοπτικό δίκτυο. Επομένως, η σκούπα της κάθαρσης και το ξεσκονόπανο της απολύμανσης καταλήγουν στον πάτο της χαβούζας. Επομένως ο αυστηρός πλειοδοτικός τζόγος διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη!

Και επομένως κάθε ταλαίπωρος πολίτης έχει την ακλόνητη πεποίθηση ότι όχι μόνο τον περιφρονούν, τον κοροϊδεύουν και τον χλευάζουν, αλλά και ότι μέσα στην κορύφωση της κρίσης, οργανωμένα και μεθοδευμένα, τον γδύνουν και τον καταστρέφουν. Και όλα αυτά για να μας ταΐσουν με σανό προπαγάνδας σαν να είμαστε γαϊδούρια, μουλάρια, πρόβατα και αμνοερίφια. Αλλά να ξέρουν ότι όποιοι σανό έδωσαν, θύελλες θα θερίσουν!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα