«Κολοκοτρώνηδες» και «Νενέκοι»: Κηρύσσοντας το μίσος στην Ελλάδα του 2016
anastasopoulos_www

Βασ. Αναστασόπουλος

«Κολοκοτρώνηδες» και «Νενέκοι»: Κηρύσσοντας το μίσος στην Ελλάδα του 2016

«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»... «Ρίχτε τους στη θάλασσα»... «Είμαστε σε πόλεμο»... Κρυπτόμενοι πίσω από την ασφάλεια που τους παρέχει η ανωνυμία του Διαδικτύου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετέρχονται των παραπάνω βαρύγδουπων φράσεων -και άλλων παρόμοιων- προκειμένου να παρακινήσουν τους Έλληνες να... βγάλουν τα κουμπούρια και να αρχίσουν να «μπουμπουνάνε» επί δικαίων και αδίκων.

Στο στόχαστρό τους, τις περισσότερες φορές, είναι είτε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες -τα «ισλαμοπιθήκια» ή «ισλαμοκατσαρίδες» ή «λαθροόρκ», όπως συνηθίζουν... ευγενικά να τους αποκαλούν- που ήρθαν στη χώρα μας για να την εποικίσουν, είτε οι κυβερνώντες, που απεργάζονται και εφαρμόζουν στην πράξη ένα οργανωμένο σχέδιο αφελληνισμού της χώρας.

Απ' όπου κι αν το εξετάσει κανείς, αυτό το σκεπτικό είναι διάτρητο. Οι περίπου 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες που, με βάση τα επίσημα στοιχεία, βρίσκονται στη χώρα μας, διαβιούν, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, σε κέντρα κράτησης υπό άθλιες συνθήκες, με πολλούς εξ αυτών να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και να πάσχουν από στρες και κατάθλιψη, έχοντας αποχωριστεί τους αγαπημένους τους. Συχνά-πυκνά, τους βλέπουμε στις ειδήσεις ή στα βίντεο που «ανεβαίνουν» στο YouTube, να συγκρούονται μεταξύ τους μέσα στα hot spots ή να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των ανοιχτών συνόρων, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική και δυτική Ευρώπη. Πώς προκύπτει λοιπόν ότι οι ίδιοι αυτοί εξαθλιωμένοι άνθρωποι, που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα όσο πιο σύντομα γίνεται, θέλουν ταυτόχρονα και να την εποικίσουν; Ακόμα περισσότερο, πώς μπορεί να «είμαστε σε πόλεμο», με τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν το βιος και τις πατρίδες τους, ακριβώς για να μην πολεμήσουν; Ερωτήματα που, όσοι κηρύσσουν το μίσος και καμώνονται, αίφνης, τους... οπλαρχηγούς -πάντα εν κρυπτώ και εκ του πληκτρολογίου- δεν έχουν την πολυτέλεια ή ακόμα και τη φαιά ουσία, να προσπαθήσουν να θέσουν και να απαντήσουν.

Όσο για τους κυβερνώντες; Κατά την άποψη του γράφοντος, δεν είναι η μεταναστευτική τους πολιτική, που θα έπρεπε να εγκαλείται. Όταν οι Ευρωπαίοι συμφωνούν να δεχτούν 120.000 πρόσφυγες και εν συνεχεία αθετούν τις υποσχέσεις τους, για να «φορτώσουν» 60.000 εξαθλιωμένες ψυχές στην Ελλάδα, τότε το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Εάν για κάτι θα πρέπει να κατηγορήσουμε την κυβέρνηση, ωστόσο, αυτό είναι η μετέπειτα στάση της, όταν πλέον το πρόβλημα πέρασε από το στάδιο της διάγνωσης σε εκείνο της διαχείρισης. Όπως σαφώς γίνεται αντιληπτό και όπως εσχάτως προκύπτει και από τις δηλώσεις του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, πίσω από τη διαχείριση του προσφυγικού δεν βρίσκεται κάποιο οργανωμένο σχέδιο εποικισμού, αλλά μάλλον ένα μεγάλο «φαγοπότι» διασπάθισης κονδυλίων, υπερκοστολόγησης έργων και υπηρεσιών για τη διαμονή και τη σίτισή τους και αναθέσεων σε «ημετέρους», που υπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Με λίγα λόγια, είναι το πλιάτσικο και η ρεμούλα -χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και, προφανώς, όχι μόνο εκείνων με αριστερές καταβολές- που έχουν στηθεί πάνω στο προσφυγικό, το κύριο και βασικό πρόβλημά μας, παρά το ίδιο το προσφυγικό.

Κλείσιμο
Για να το θέσουμε και διαφορετικά: φαίνεται ίσως πως, αν δεν υπήρχε το προσφυγικό, θα έπρεπε να το... εφεύρουμε. Θα έπρεπε να το εφεύρουν οι νησιώτες, οι οποίοι μπροστά στις κάμερες ωρύονταν για τις απώλειες στον τουρισμό και πίσω από αυτές έβαζαν στην τσέπη τα χρήματα που τους έδιναν οι πρόσφυγες, για να εξασφαλίσουν στέγη, τροφή και μεταφορικά μέσα. Θα έπρεπε να το εφεύρει η αριστερών -θεωρητικά- φρονημάτων κυβέρνηση, για να στήσει ένα «πάρτι» εξυπηρέτησης ημετέρων, ΜΚΟ και αλληλέγγυων, αφού ανάλογα προνομιακά πεδία στην Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχουν πολλά. Και θα έπρεπε, φυσικά, να το εφεύρουν τόσο η ΧΑ, για να στηρίξει τη ρητορική του μίσους της και την όποια πολιτική της ύπαρξη, αλλά και όσοι από... διαδικτυακού άμβωνος κραδαίνουν τα καριοφύλλια τους και ακονίζουν τις ξιφολόγχες τους για πόλεμο.

Κανένας πόλεμος, όμως, δεν γίνεται με ρατσιστικές κορώνες και άναρθρες κραυγές. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, ώστε να θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να υποκινεί και να ενθαρρύνει πράξεις βίας από την ασφάλεια της ανωνυμίας και του πληκτρολογίου του -και όχι μόνο. Και ουδείς μπορεί να ξεχνάει το παρελθόν αυτού του τόπου, που πολλάκις βουτήχτηκε στο αίμα, στις ίντριγκες, στις προδοσίες και στον διχασμό. Αν μη τι άλλο, η ιστορική μνήμη θα έπρεπε να λειτουργεί ως «φάρος» για όσα έζησε αυτός ο τόπος και για όσα θα πρέπει να αποφύγει στο μέλλον.

Όσο για εκείνους που... φαντασιώνονται πως είναι απόγονοι του Κολοκοτρώνη και δήθεν σύγχρονοι συνεχιστές του, που θα πάρουν στο κυνήγι τους... Νενέκους, καλό θα ήταν να αναρωτηθούν τι θα μπορούσαν να κάνουν οι ίδιοι για την πατρίδα τους, παρά να ενθαρρύνουν πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας. Και ας μην βαυκαλίζονται. Η «επανάστασή» τους δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, όποιος πιστεύει ότι εξυφαίνεται ένα σχέδιο εποικισμού της χώρας, έχει τον τρόπο να το σταματήσει. Όχι με τα όπλα, αλλά με τον... έρωτα. Κοινώς, αφήστε κάτω τα... κουμπούρια και πιάστε την σύντροφό σας. Δεν θέλετε τα προσφυγόπουλα; Τότε, τι κάθεστε; Κάντε περισσότερα Ελληνόπουλα! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ