Βαρύ κλίμα
mpousmpourelis

Παν. Μπουσμπουρέλης

Βαρύ κλίμα

Kλίμα έντονης δυσοσμίας έχει δημιουργηθεί από τις εξελίξεις με την Τράπεζα Αττικής,την υπόθεση Καλογρίτσα και κατ επέκταση την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών. Πολλά ζητήματα άνοιξαν ξαφνικά μαζί και τίθεται θέμα αξιοπιστίας τόσο σε πολιτικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Σε μια καμπή όπως η σημερινή αυτό αποτελεί την χειρότερη εξέλιξη για το οικονομικό κλίμα, όταν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός επικρατείας βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για να προσελκύσουν επενδύσεις και την ίδια ώρα οι εισηγμένες εταιρίες στο Λονδίνο.

Υπάρχουν ήδη ομολογίες από αρμόδιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Τσίρκας για παραλείψεις στο κεφαλαιώδους θέμα του ελέγχου του πόθεν έσχες αλλά και το γεγονός ότι αγνοήθηκε κατά την διαδικασία η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή.Το τι θα κάνει το Μαξίμου είναι κρίσιμο,γιατί η σημαία της αξιοπιστίας έχει αρχίσει να υποστέλλεται. Ακόμα και αν όλα αυτά αποδοθούν σε έλλειψη επάρκειας είτε ουσιώδεις παραλείψεις για την ασφαλή και άρτια εκτέλεση του διαγωνισμού το πολιτικό κόστος είναι ουκ αμελητέο.

Η σημερινή κυβέρνηση προέβαλε όλα αυτά που δέχονται σήμερα ευθείες βολές,σαν τις βασικές αρχές της δικής της διακυβέρνησης.Ξεκαθάρισμα στα media και στα οικονομικά συμφέροντα που βαραίνονται με τις αμαρτωλές πρακτικές του παλιού ήταν το σύνθημά της .Τώρα το ΣΥΡΙΖΑ TV και το ΣΥΡΙΖΑ BANK έγιναν καραμέλα και οι θεσμικές ελλείψεις που αποκαλύπτονται σε αυτούς τους τομείς βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο των media,τα οποία βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν σε μια συγκροτημένη αντεπίθεση.

Κλείσιμο
Τα πόθεν έσχες ακούγαμε ότι είχαν ελεγχθεί και το ζήτημα είναι ακόμα ανοιχτό,τουλάχιστον έτσι προκύπτει. Τα βλέμματα στρέφονται στην επιστροφή του υπουργού Επικρατείας από τη Νέα Υόρκη. Πολλά θα φανούν γρήγορα από τα επιχειρήματα αλλά και τη θέση της κυβερνητικής πλευράς.

Ομως την ίδια ώρα οι εξελίξεις στην οικονομία έρχονται να δικαιώσουν όσους ασκούσαν κριτική στο Τρίτο Μνημόνιο για το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου. Οταν το ΙΚΑ παρουσιάζει έλλειμμα 2,099 δισ και η λύση είναι χέρι στο ΑΚΑΓΕ-που είσαι Ρωμανιά-γίνεται αντιληπτό ότι οι λύσεις που δόθηκαν είναι έωλες. Τα πλήγματα είναι πολλά και αναμένει κανείς την αντίδραση Τσίπρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ