Αναμένεται πτώση των αμερικανικών assets
mpousmpourelis

Παν. Μπουσμπουρέλης

Αναμένεται πτώση των αμερικανικών assets

H υπόθεση της αύξησης των αμερικάνικων επιτοκίων δημιουργεί νέες προσδοκίες για δολάριο,αμερικάνικα ομόλογα και αμερικάνικο χρηματιστήριο. Οι αποδόσεις των αμερικάνικών ομολόγων κινήθηκαν ήδη ανοδικά,ενώ αυτές των δεκαετών ομολόγων δεν έχουν αλλάξει ριζικά.

Έρχεται όμως η Goldman και συστήνει κλείσιμο θέσεων στα αμερικάνικα δεκαετή (treasuries) υπολογίζοντας ότι οι αποδόσεις μπορεί να φτάσουν μέχρι το 2% από το 1,6%, που θα σημάνει αντίστοιχα την πτώση των τιμών των ομολόγων.

Στην ίδια κατεύθυνση αναμένει και υποχώρηση του δολαρίου,που πιθανώς να αρχίσει όταν εκδηλωθεί η άνοδος των επιτοκίων, αφού αυτή θα έχει προεξοφληθεί. Ίσως ο πιο έξυπνος,όμως υψηλού ρίσκου τρόπος να στοιχηματίσει κανείς στην πτώση του δολαρίου είναι να το παίξει πτωτικά έναντι της στερλίνας,που δείχνει ανθεκτικότητα στη ισοτιμία στερλίνα|δολάριο 1,30 και έχει μέσα τα κακά νέα από το Brexit.

Κλείσιμο
Eνα άλλο επίσης που συστήνει ο οίκος έχει να κάνει με πώληση εισηγμένων αμερικανικών τραπεζών,διαβλέποντας προφανώς και πτώση του αμερικάνικου χρηματιστηρίου. Η αγορά αυτή είναι σε ιστορικά υψηλά και η διορθωτική της κίνηση αναμένεται πια από όλους. Ισως και για αυτό δεν γίνεται ακόμα ,αλλά μην ξεχνάμε ότι παραδοσιακά δεν πέφτει πριν τις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση ο κύκλος δείχνει ότι έχει ολοκληρωθεί για τα αμερικάνικα ασσετς και οι επενδυτικές ιδέες εκτός από σορτ θέσεις στα χρηματιστήρια αναζητούν νέες κατευθύνσεις.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η Μέυ και ο Κάρνεϋ, γιατί αυτοί θα οδηγήσουν το βρεταννικό άρμα στη νέα πορεία του. Αν αυτή είναι επιτυχημένη όπως κάποιοι αισιοδοξούν με μόνο τίμημα το ξεφούσκωμα και μάλιστα οριακό κάποιων ακινήτων του Λονδίνου τότε ο FTSE-100 και η στερλίνα θα πάρουν την μεγάλη ρεβάνς από τις Βρυξέλλες και την Φραγκφούρτη.

Όμως σε κάθε περίπτωση οι αγορές δεν θα είναι τόσο εύκολο να προβλεφθούν αυτήν την φορά καθώς οι αμερικανικές εκλογές αναμένεται να εξελιχθούν αμφίρροπα, άρα λογικά και η Fed θα πρέπει να προβεί σε λελογισμένες κινήσεις μέχρι τότε. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι ευκαιρίες αν το δολάριο κινηθεί πτωτικά και οι αγορές αρχίσουν να βυθίζονται, να βρίσκονται στην διόρθωση του χρυσού που τις τελευταίες ημέρες επανέρχεται προς τα 1.300 δολ. ανά ουγγιά.

Οσον αφορά τις ευρωπαϊκές τράπεζες οι αγορές ρίχνουν όλο και χαμηλότερα τις τιμές των ιταλικών τραπεζών θεωρώντας ότι οι τρέχουσες τιμές τους δεν αποτιμούν το διαφαινόμενο ρίσκο, παρά την ανακεφαλαιοποίηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK