Μεταξύ Σώρρα Και μολότωφ
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Μεταξύ Σώρρα Και μολότωφ

Στην Kυβέρνηση τους βολεύει  να πιστεύουν ότι βάζουν τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Ρυθμίζουν ότι τους ενοχλεί πολιτικά και δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν ούτε  τη στοιχειώδη  τήρηση των νόμων. Στη χώρα διαμορφώνεται  ένα κλίμα ανομίας που συνεχώς διευρύνεται και υπονομεύει  το αίσθημα περί δικαίου του μέσου πολίτη, τον κάνει να αισθάνεται απροστάτευτος και έρμαιο των διαθέσεων του κάθε επαναστάτη των Εξαρχείων.

Χθες συνέβη ένα πρωτοφανές γεγονός, με τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών να πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Το λάθος που  έκανε ήταν να βρίσκεται με τη στολή του, σε εκτέλεση υπηρεσίας στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την Εμμανουήλ Μπενάκη. Στην καρδιά της Αθήνας.

Πρόκειται για μοναδικό περιστατικό σε πρωτεύουσα ευρωπαικής χώρας. Αν οι ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν είναι ασφαλείς, τότε πως θα είναι οι απλοί πολίτες; Πως αισθάνονται όλοι αυτοί που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και ένα σωρό άλλους φόρους, ζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας και φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους; Αλλά τι απαιτήσεις μπορούν να έχουν όταν ζουν σε μια περιοχή όπου η ρουτίνα είναι οι επιθέσεις με μολότωφ στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου   και στις διμοιρίες των ΜΑΤ που φρουρούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ;

Κλείσιμο
Το κλίμα της ανομίας  δεν εντείνεται μόνον από τις  επιθέσεις σε όργανα του νόμου. Στην Τρίπολη πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκε ο απερίγραπτος Αρτέμης Σώρρας με τα 600 δις. ευρώ που ισχυρίζεται ότι έχει και κανείς δεν τα έχει δει και με περίσσευμα θρασύτητας  μοίραζε στο κοινό που συγκεντρώθηκε (!) να τον ακούσει, εντολές εξουσιοδότησης προς την εφορία με τις οποίες  οι πολίτες ζητούν να πληρωθούν τα χρέη τους μέσα από τον υπέρογκο λογαριασμό του,  τον οποίο απέκτησε πουλώντας… τεχνολογία  για διαστημόπλοια στις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ