Τσίπρας και Μητσοτάκης
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Τσίπρας και Μητσοτάκης


Ηκυβέρνηση επέλεξε στην πρώτη φθινοπωρινή εμφάνισή της το αγαπημένο θέμα -εδώ και πολλά χρόνια- των τηλεοπτικών αδειών, των καναλαρχών και της διαπλοκής.

Αλήθεια είναι ότι επικοινωνιακά καλά το πήγε και το πάει το συγκεκριμένο, αφού μεθαύριο θα μαντρώσει σε ένα κρατικό κτίριο για δύο 24ωρα, με ράντζα, σάντουιτς και χημικές τουαλέτες, μεγάλα και βαριά ονόματα της χώρας, με σκοπό να καταθέσουν μερικά εκατομμύρια για άδειες επιχειρήσεων που κατέχουν εδώ και 20-25 χρόνια.

Είναι και το μόνο άλλωστε «ωραίο επιχείρημα» που θα έχει να προβάλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα, ότι δηλαδή «εμείς βάλαμε τους καναλάρχες να πληρώσουν». Και τι άλλο να πει άλλωστε ο Τσίπρας, ότι πριν από δύο χρόνια εδώ από τη Θεσσαλονίκη πούλαγα φύκια για μεταξωτές κορδέλες και έλεγα ότι θα καταργήσω από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τον δάκο και τη μουχρίτσα στις ελιές;

Ετσι, λοιπόν, αυτό μόνο μπορεί να πει ο πρωθυπουργός στην επερχόμενη ΔΕΘ και... όποιος τσιμπήσει από το φιλοθεάμον κοινό τσίμπησε. Αντε να γράψει και κάνας δικός του δημοσιογράφος για το πόσο μεγάλος είναι ο αρχηγός που έσκισε στα δύο τη διαπλοκή. Αλλά και αυτό με μισή καρδιά θα το κάνει, γιατί γνωρίζουν άπαντες πια -ακόμα και οι πιο φανατικοί- ότι στη γοητεία της «δικής μας διαπλοκής» ενδίδουν όλοι. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πολύ γρήγορα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε, γιατί οι ΑΝ.ΕΛ. ήταν πάντα στο κόλπο του πολιτικού νταραβεριού από μικροί.

Πόσο θα κρατήσει το «θαύμα του καναλάρχη» δεν είμαι σίγουρος να σας πω. Δεν ξέρω αν το πολιτικό όφελος θα διατηρηθεί ως εικόνα στην κοινωνία για καμιά βδομάδα ή για κάναν μήνα το πολύ. Οχι παραπάνω. Αυτό που διαισθάνομαι, όμως, είναι ότι θα σβήσει με το που φτάσει η λυπητερή του ΕΝΦΙΑ στα νοικοκυριά, η γιαγιά και ο παππούς θα δουν τη σύνταξη κατά τι μειωμένη από εκείνη του Αυγούστου και η Εφορία θα σε ενημερώσει ότι αν δεν πληρώσεις τη δόση θα σου την κρατήσει από τον λογαριασμό σου αυτομάτως.

Δύσκολος, βαρύς (και ίσως αποδειχτεί και ασήκωτος) ο χειμώνας για τον Τσίπρα, αλλά εξίσου δυσχερής και για τον Μητσοτάκη. Οσο θα πέφτει στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ (περί τη μία μονάδα ανά δίμηνο), τόσο ο κόσμος θα σκέφτεται ότι... όπου να ’ναι θα κληθεί να κυβερνήσει η Ν.Δ. Εκεί έχουμε θέμα για την ώρα. Γιατί δεν ξέρουμε ακόμα την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα πρόσωπα και τις πολιτικές. Δεν φτάνει να εκλείψει η ακραία και ανερμάτιστη ρητορική στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να εμπιστευτεί και πάλι η κοινή γνώμη τη Ν.Δ. Ναι, ίσως είναι εύκολα αντιμετωπίσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. στην Παιδεία, στην οποία κάνει ακρότητες, αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών που είναι πλέον σχεδόν ανύπαρκτη με τους νόμους Παρασκευόπουλου και τις εκλεκτικές συγγένειες με τους κουκουλοφόρους. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και στην οικονομία. Θέλει μια τολμηρή, πραγματικά ριζοσπαστική προσέγγιση εκεί ο Μητσοτάκης για να πάρει πίσω τη χαμένη της αξιοπιστία η Ν.Δ. Δεν νοιάζεται ο κόσμος για τον Γεωργίου και τα εσωκομματικά παιχνίδια. Θέλει να ακούσει την αλήθεια, να του εξηγήσει πρακτικά κάποιος ηγέτης πώς θα ξαναγυρίσει με κόπο αλλά σταθερότητα στην ανάπτυξη, πώς θα φτιαχτούν πάση θυσία νέες θέσεις εργασίας, γιατί πολύ απλά αυτή είναι και η μόνη λύση για την Ελλάδα και τους πολίτες της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ