Ήλθε η επανάσταση της μεσαίας τάξης δίχως ντουντούκες
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Ήλθε η επανάσταση της μεσαίας τάξης δίχως ντουντούκες

Απέναντι στον φορολογικό όλεθρο, η αντιμετώπιση από τον καθένα είναι διαφορετική. Στην Κέρκυρα, ο «επιχειρηματίας» στο κυλικείο των ΚΤΕΛ, ακολουθεί το «Δούλεψε να φας και κλέψε να ‘χεις». Μόλις μπήκε το 48ωρο λουκέτο τοποθέτησε τους υπαλλήλους να μην φαίνεται η κόκκινη ταινία, η σήμανση της φοροδιαφυγής. Στην «πλούσια» Βουλιαγμένη, μια γηραία κυρία δεν έχει πλέον να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ για 3-4 ακίνητα.  Μιλάμε για μια εκπρόσωπο της πάλαι ποτέ αστικής τάξης, η οποία δεν έκλεψε ποτέ. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να πληρώνει ένα ιδιότυπο ενοίκιο σ ένα ξεδιάντροπο κράτος –  για το οποίο πρέπει να είσαι δημόσιος υπάλληλος ή πελάτης των αρθογράφων της «Αυγής».

Τι έχουν να πουν άραγε για την σύγκρουση που έρχεται τους επόμενους μήνες οι αρθογράφοι των κομματικών εντύπων ; Τίποτε. Δεν έχουν καν αντιληφθεί τι συνέβη πέρυσι στις τράπεζες και τι θα συμβεί με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Στο μυαλό τους, έχουν δίκιο μόνο αυτοί διότι είναι οι «αριστεροί», οι «διανοούμενοι», αυτοί που έχουν το μονοπώλιο υπεράσπισης στους φτωχούς, στους αδικημένους. Αυτά στην θεωρία. Διότι στην πράξη, έχουν μάθει μόνο να «καρφώνουν» τους «εχθρούς», όλους όσοι δεν είναι «δικοί μας». Μοναδικός σκοπός ο διχασμός των Ελλήνων. Αυτόν τον ξεπεσμό, τον «έσπασε» ευτυχώς μια βουλευτίνα του Σύριζα, η κα Αφροδίτη Σταμπουλή, η οποία δεν άντεξε να βλέπει πατέρα και κόρη της τοπικής νομαρχιακής του Σύριζα να αρπάζουν τον διαγωνισμό 750 χιλ. ευρώ για τους Σύριους.

Η πράξη της κας Σταμπουλή ήταν πράγματι μια επανάσταση. Πρόκειται για όλα όσα θα ακολουθήσουν στην πληρωμή του Ενφια, των φόρων, στον ακατανόητο έλεγχο των τραπεζών από τους δανειστές. Πρόκειται για τους Έλληνες που δεν φοβούνται κανένα αρθογράφο κομματικών εντύπων, γιατί βλέπουν ότι, η χώρα καταστρέφεται καθημερινά. Αν δεν το βλέπουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας από τα ελικόπτερα, θα το διαπιστώσουν όταν προσγειωθούν. Η επανάσταση της αστικής μεσαίας τάξης για τον φόρο του ΕΝΦΙΑ και τους υπέρογκους φόρους θα διαλύσει τον σαθρό κρατισμό. Δεν το καταλαβαίνει ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε  ο μεσάζοντας υπουργός Άμυνας για τα κανάλια, τα τυχερά παιχνίδια. Θα το καταλάβει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης ; Ο λόγος του πρέπει να αντιστοιχιστεί με τις προσδοκίες της κοινωνίας. Φιλελεύθερος είναι, ας πει τα πράγματα με το όνομα τους κι ας  δυσαρεστηθούν όσοι νομίζουν πως είναι ιδιοκτήτες.

Όσοι θυμίζουν το κέντρο και τον λόγο χωρίς «γωνίες», δεν θα έχουν θέση στη νέα εποχή που έρχεται τους επόμενους μήνες.  Η θύελλα που θα ξεσπάσει θα είναι δυνατή. Οι «αριστεροί» της κακιάς ώρας νομίζουν ότι, η κάρτα σίτισης, τα  επιδόματα, και οι ανόητες διατάξεις λ.χ για τα φορτηγά θα κρατήσουν όρθιο το κράτος που ήδη καταρρέει σε Δεη, στα δημόσια ταμεία. Και δεν θα πρόκειται για το κίνημα «δεν πληρώνω» που έπαιρνε το μεροκάματο στην γωνία, για να φωνάξει στα γραφεία της ΔΕΗ. Δίχως ντουντούκες, δίχως διχαστικούς αρθογράφους, οι Έλληνες θα συναντηθούν και θα απαιτήσουν την κοινή λογική.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ