Η Άννα δεν προσπάθησε να μαντέψει το μέλλον, αλλά το δημιούργησε
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Η Άννα δεν προσπάθησε να μαντέψει το μέλλον, αλλά το δημιούργησε

Το όνομα της Άννας Κορακάκη  θα συνεχίσει τουλάχιστον  μέχρι την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ενώ στοεξής θα γίνει σημείο αναφοράς για πολλά πράγματα και καταστάσεις.

 Το αθλητικό της επίτευγμα της χαρίζει  την αθανασία στην ιστορία αυτού του τόπου.
Η περίπτωση της Άννας έδωσε αφορμές για πολλές αναλύσεις, για μεγάλη αποθέωση αλλά και πλείστα αναθέματα προς πάσα κατεύθυνση.

Η Άννα είναι ένα από τα χιλιάδες παιδιά που άρχισαν να ασχολούνται με τον αθλητισμό έχοντας ως χορηγό την… οικογένειά τους.  Τα παράπονα  για μη στήριξή της από την πολιτεία και την ομοσπονδία έστω και για αυτονόητα πράγματα όπως τον εξοπλισμό της, είναι τα ίδια που έχουν  χιλιάδες γονείς στα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Είναι καθημερινότητα  στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού.  
Κλείσιμο
Υπάρχουν αθλήματα που ο αθλητής πληρώνει  από την τσέπη του για να πάει στο εξωτερικό να εκπροσωπήσει την εθνική Ελλάδος. Μπορεί να σας φαίνεται  αδιανόητο αλλά είναι η  πραγματικότητα. Εκπροσωπείς τη  χώρα σου και πληρώνεις και από πάνω. Άλλα παιδιά πάνε σε διεθνείς αγώνες χωρίς προπονητή γιατί οι ομοσπονδίες δεν έχουν λεφτά πλέον αφού η κρατική επιχορήγηση σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς έχει μειωθεί δραματικά. Και φυσικά όλοι πληρώνουν τον εξοπλισμό από τον «κουμπαρά» τους.
  Όταν η θάλασσα ήταν γιαούρτι πριν από 12-15 χρόνια οι Ομοσπονδίες   έπαιρναν τρελά λεφτά και τα σκορπούσαν χωρίς πρόγραμμα. Έβρεχε ο ουρανός  χρήμα  όμως κανείς δεν σκέφτηκε ότι θα έρθουν και περίοδοι ξηρασίας.

Κρατικοδίαιτες ομοσπονδίες, στις οποίες γίνονται και έντονα πολιτικά παιχνίδια από την εκάστοτε κυβέρνηση,  δεν δημιούργησαν υποδομές ώστε να μπορούν να κινούνται και αυτόνομα, να έχουν και τα δικά τους έσοδα, προσλαμβάνοντας ανθρώπους που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο της  διαχείρισης και του μάρκετινγκ στον αθλητισμό. Δεν έγιναν κινήσεις με προοπτική αλλά όλοι ενδιαφέρονταν και ενδιαφέρονται για «τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον». Για αύριο έχει ο θεός που λένε…

Τώρα πλέον είναι αργά. Όσα ταλέντα μπορούν λόγω οικογενειακής κατάστασης να καλύπτουν από μόνα τους τα έξοδα για να κάνουν πρωταθλητισμό, αυτά  προχωρούν. Είναι η πραγματικότητα. Θες λεφτά για εξοπλισμό, θες λεφτά για ταξίδια στο εξωτερικό για να φτιάξεις παραστάσεις και να ανέβεις επίπεδο, να γίνεις ανταγωνιστικός, θες λεφτά για  προετοιμασίες και αγώνες εκτός Ελλάδας, θες λεφτά για  ατομικές προπονήσεις, θες λεφτά για σωστή διατροφή, θες, θες, θες….Και άντε να τα βρεις.

Η Άννα και η οικογένειά της βάδισαν με βάση αυτούς τους κανόνες. Η χρυσή βορειοελλαδίτισα, έψαξε να βρει λύσεις. Και φυσικά πήγε στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία.  
Κάποιοι πανηγύρισαν ότι μία ελληνίδα κέρδισε μία γερμανίδα, πολιτικοποιώντας το θέμα. Παρέλειψαν όμως είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα να αναφέρουν ότι η Άννα είναι μέλος του  γερμανικού σκοπευτικού συλλόγου Waldkirch.

Επίσης, παρέλειψαν να πουν ότι στον ίδιο σύλλογο αγωνίζεται και η γερμανίδα που πήρε το αργυρό, η Karsch. Είναι συναθλήτριες οι δύο κοπέλες και για αυτό υπήρχε αυτή η διαχυτικότητα και οικειότητα.
Η Άννα επίσης έχει χορηγό αυστριακή εταιρεία που κατασκευάζει σκοπευτικά όπλα και της προμηθεύει τον εξοπλισμό της.  
Η Άννα εκτός από τεράστιο ταλέντο και μία ιστορική πλέον μορφή για τον ελληνικό αθλητισμό, από τα 20 της κιόλας χρόνια, είχε τη διορατικότητα, τόσο εκείνη όσο  και η οικογένειά της  να  πάρει την τύχη στα χέρια της αφού γνώριζε από πρώτο χέρι τι επικρατεί στην ελληνική αθλητική πραγματικότητα.
Τώρα ο δρόμος για εκείνη άνοιξε για τα καλά. Γιατί η Άννα δεν προσπάθησε να μαντέψει το μέλλον, αλλά το δημιούργησε.   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK