Οδυνηρός αποκλεισμός οδηγεί σε μεγάλες αλλαγές
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Οδυνηρός αποκλεισμός οδηγεί σε μεγάλες αλλαγές

Σοκ και ραγδαίες εξελίξεις  προκαλεί ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού  από το Champions League χωρίς να προλάβει να «ρίξει ούτε πιστολιά»

Οι ερυθρόλευκοι συνηθισμένοι να περνούν απευθείας στους Ομίλους του Champions League κλήθηκαν να παίξουν επίσημα παιχνίδια σε εποχή που  τα προηγούμενα χρόνια έκαναν προετοιμασία. 

Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση ο αποκλεισμός από αυτή την ομάδα και ας είναι πρωταθλήτρια στη χώρα της. Οι Πειραιώτες έχουν παίκτες που κοίταζαν στα μάτια ευρωπαϊκά μεγαθήρια τις προηγούμενες χρονιές στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και φέτος έχασαν με «κάτω τα χέρια». Με  ισοπαλία εντός και  ήττα εκτός έδρας. Οι  ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού  δεν το πάλεψαν,  άδειες φανέλες στο γήπεδο.

Δικαιολογίες θα ακουστούν πολλές και ακόμα περισσότερα θα είναι τα  αναθέματα. Η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης θα κληθεί, για δεύτερη φορά μέσα σε έξι χρόνια, να αντιμετωπίσει μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Η πρώτη   όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό από τον Κόκκαλη το καλοκαίρι του 2010 και η ομάδα αποκλείστηκε και πάλι νωρίς-νωρίς από την Ευρώπη. Τότε κινήθηκε άμεσα και  με τρόπο καταιγιστικό. Έκανε μεταγραφές βάζοντας το χέρι βαθειά στην τσέπη. Προηγουμένως είχε διώξει και  παίκτες  αλλά και προπονητή.
 
Κλείσιμο
Μετά τον πρώτο αγώνα στο Φάληρο προειδοποίησε τους παίκτες ότι αν δεν προκριθούν δεν θα γυρίσουν πίσω. Και δεν προκρίθηκαν. οπότε θα πέσει ο πέλεκυς βαρύς  επί δικαίων και αδίκων. Ο οδυνηρός αποκλεισμός  ταρακούνησε τους πάντες στον Πειραιά και θα είναι η αιτία να αλλάξουν πολλά πράγματα και πρόσωπα. Ουδέν κακό αμιγές καλού αλλά και ο καλός ο καπετάνιος στο φουρτούνα φαίνεται. Και όπως έλεγε ο Μάο Τσε Τούνγκ σηματοδοτώντας επερχόμενες αλλαγές προς το καλύτερο «Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ