Οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να αποκεφαλίσουν τους τζιχαντιστές...
antipas

Γιάννης Αντύπας

Οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να αποκεφαλίσουν τους τζιχαντιστές...


Τα φαινόμενα της τρομοκρατίας, του θρησκευτικού φανατισμού, των κοινωνικών ανισοτήτων στις αναπτυγμένες χώρες, η φτώχεια και η καταπίεση στις αναπτυσσόμενες, οι «λογαριασμοί» από το παρελθόν μεταξύ κρατών, πολιτισμών και ηπείρων, της οικονομικής αποικιοκρατίας, των πονηρών που βάζουν τους χαζούς να σκοτώνουν αθώους, της ανθρώπινης ηλιθιότητας και άλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ερμηνευτικά εργαλεία για ότι έγινε (ξανά) στη Γαλλία, αλλά μάλλον έτσι θα χανόμασταν στο δάσος της ματαιότητας και δε θα βλέπαμε το δέντρο της ελπίδας. Το μόνο συναίσθημα που μπορεί να νικήσει τον φόβο.
 
Όσο πιο απλό είναι το ερώτημα, όσο πιο κοντά φθάνεις στην ουσία του προβλήματος, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η απάντηση και μικραίνει η απόσταση μέχρι τη λύση. Το μόνο που χρειάζεται για να απαντήσει κανείς στον παραλογισμό είναι η απλή λογική: Έχεις δικαίωμα να σκοτώνεις αθώους; Όχι! Τελεία και παύλα. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες.
 
Πάμε τώρα στο μετά. Για μια ακόμη φορά διαβάζουμε πως η Γαλλία θα κηρύξει τον πόλεμο στην τρομοκρατία. Τεράστιο λάθος. Η Γαλλία το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να δει τα του οίκου της. Τους πολίτες της, που τη μισούν και γίνονται τα «όπλα» των φανατικών του ISIS.
 
Κλείσιμο
Πόλεμο στην τρομοκρατία πρέπει να κηρύξουν οι μουσουλμάνοι. Οι πιστοί και οι ηγεσίες τους. Τα κράτη που έχουν ως επίσημη θρησκεία τις διδαχές του Προφήτη Μωάμεθ. Δικό τους πρόβλημα είναι. Γιατί αυτές τις διδαχές επικαλούνται όσοι τρομοκρατούν πιστεύοντας ότι έτσι θα βρεθούν να κάνουν «μπάνιο» σε... βουνά από πιλάφι και μερικές δεκάδες παρθένες. Όπως ζητούν να σταματήσουν να τους βομβαρδίζουν οι Δυτικοί, όπως ζητούν οικονομική δικαιοσύνη στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές, έτσι πρέπει οι ίδιοι να κόψουν τα χέρια και τα κεφάλια αυτών που σηκώνουν το χέρι τους και αποκεφαλίζουν όποιον βρεθεί στο δρόμο τους.
 
Είναι παραλογισμός τα εκλεκτά τέκνα των ηγετών τους να χαλάνε εκατομμύρια στις πρωτεύουσες και σε άλλα κέντρα διασκέδασης του διεθνούς καπιταλισμού και αυτοί να σκοτώνουν κόσμο που γιορτάζει στη Νίκαια, που πίνει τον καφέ του στο Παρίσι ή που ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Δε με ενδιαφέρουν, λοιπόν, τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση στο Παρίσι. Με ενδιαφέρουν τα μέτρα που θα λάβουν οι κυβερνήσεις των μουσουλμανικών κρατών. Αλλιώς, η Δύση δε θα πρέπει να κηρύξει τον πόλεμο στον ISIS, αλλά σε όσους τον ανέχονται να χειραγωγούν τις μάζες των χωρών τους. Εκτός κι αν κάποιοι στη Δύση θέλουν τους κακούς της Ανατολής για να δικαιολογούν τις δικές τους σκοπιμότητες. Για να μπορεί ο ένας να λέει ότι φταίει ο άλλος.
 
Αλλιώς θα ζήσουμε ξανά τα γνωστά. Περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών, σταυροφορίες, ιερούς πολέμους κοκ. Με κίνδυνο να ζήσουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στα αλήθεια και όχι ως σενάριο καταστροφής.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ