PROTOTHEMA

Blogs

Για την Αριστερά ρε γαμώτο, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΕκτύπωσηΑποστολήΜέγεθος κειμένου 

Πολλοί ειναι εκείνοι που τις τελευταίες μερες στηλιτεύουν την στάση του κόμματος της Ανανεωτικής Αριστεράς να ψηφίσει «ναι» στο νομοσχέδιο για την απλή αναλογική.

Οι ενστάσεις τους δεν στερούνται επιχειρημάτων. Πολυύ απλά λένε ότι μόνο... άδολη δεν είναι η πρόθεση του κ. Τσιπρα για την απλή και άδολη αναλογική. Δεν θα τους καταλογίσω άδικο. Ο πρωθυπουργός είχε πολλές φορές την ευκαιρία να ψηφίσει την καθιέρωση της απλής αναλογικής, αλλα δεν το έκανε από καθαρή ιδιοτέλεια, αφού με τον νόμο-έκτρωμα του μπόνους των 50 εδρών θα κυβερνούσε.


Τώρα οι δύο εταίροι έχουν άνετη κυβερνητική πλειοψηφία με 39% και κάτι, το μικρότερο ποσοστό με το οποίο έχει κυβερνηθεί η χώρα απο την μεταπολίτευση και μετά.
Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος δόλος που έχει η κυβέρνηση. Είναι για άλλη μια φορά η εφαρμογή της προσφιλούς της τακτικής, του διχασμού του λαού: «Μαζί μας ή με τους άλλους» θέτει το νέο δίλημμα ο πρωθυπουργός.

Με βάσει αυτό πολλοί ομοϊδεάτες μας που πορεύονται στους δρόμους της ανανεωτικής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας προτείνουν το «όχι» στα σχέδια Τσιπρα.

Η άποψη μου ειναι ξεκάθαρη: Αρκετά τράβηξε και τραβάει ο ελληνικός λαός από μια κυβέρνηση που κακοποιεί τις αρχές της Αριστεράς. Που άλλα λέει και άλλα κάνει, που απλώς αλλάζει τους συσχετισμούς της ολιγαρχίας μετακινώντας τους παίκτες του συστήματος.

Ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει και μια Αριστερά που λέει την αλήθεια. Που κάνει λάθη, αλλα λέει την αλήθεια. Υπάρχει μια Αριστερά που θέλει να αλλάξει την κοινωνία και όχι απλώς να κυβερνήσει αναπαράγοντας τα λάθη του παρελθόντος. Και η Αριστερά αυτή των αλλαγών με κόστος υπάρχει και έχει όνομα. Λέγεται Ανανεωτική Αριστερα.

Η υπερψήφιση της απλής αναλογικής δεν υπαγορεύεται από ιδεοληψίες, αλλά από την ανάγκη με την αλήθεια να αλλάξουμε την κοινωνία κάνοντας μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
Υπάρχει, λοιπόν, μια Αριστερά που δεν παρασύρεται απο τακτικισμούς και πολιτικά πρέπει. Που δεν ετεροκαθορίζεται.

Αυτή η Αριστερά το οφείλει κυρίως στην κοινωνία να πει το «ναι» στον εκλογικό νόμο.
Για την Αριστερά ρε γαμώτο, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Κ07/07/201619:13

Έλεος πια με το ιερό δισκοπότηρο της μεταπολεμικής Ελλάδας την αριστερά!!! Φάγαμε αρκετό σανό με την φτωχή πλην τίμια αριστερά των αγώνων και της δημοκρατίας. Λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε η κομμουνιστική αριστερά δεν έχει καμία σχέση με την δημοκρατία, ιδάλματά τους είναι οι μεγαλύτεροι δικτάτορες όλων των εποχών (Στάλιν, Μάο, Κάστρο, Κιμ και πολλοί άλλοι) σε καμία χώρα που επικράτησε η αριστερά δεν ξανάγιναν ποτέ εκλογές, αντίθετα οι πολίτες έγιναν σκλάβοι ενός πρωτόγονου πολιτικού συστήματος που σκλάβωσε τον άνθρωπο και τον έκανε από ανάγκη να ρουφιανεύει και την ίδια την οικογένειά του (ΣΤΑΖΙ κλπ). Παντού όπου επικράτησε η αριστερά ο κόσμος πείνασε, δυστύχησε, σκλαβώθηκε προσκηνόντας τους καινούργιους αφέντες που του έταζαν δήθεν ισότητα και δικαιοσίνη... κανονική "φάρμα των ζώων" δηλαδή...Έλεος με την αριστερά!!!

Απάντηση
Ποιά Αριστερά κε Μαλέλη;07/07/201618:40

Ποιά Αριστερά κε Μαλέλη; Εσείς οι αριστεροί πρέπει να λύσετε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: Ο καθένας από σας εννοεί την "Αριστερά" με διαφορετικό τρόπο. Ο ένας την ταυτίζει με την έννοια του Ανθρωπισμού (λες και οι υπόλοιποι είναι ...απάνθρωποι), ο άλλος την ταυτίζει με την έννοια της Δημοκρατίας (λες και οι υπόλοιπες ιδεολογίες ρέπουν αυτομάτως προς τον ...φασισμό), ο παραδίπλα συνδέει την Αριστερά με την προοδευτικότητα (!!!χωρίς σχόλια), ο άλλος με τον Διεθνισμό, ο άλλος με την σεξουαλική απελευθέρωση, ο άλλος με τις gay parades κλπ κλπ. Τί είναι η Αριστερά τελικά κε Μαλέλη; Θα αποφασίσετε; Όσο το ψάχνετε μεταξύ σας σε θεωρητικό - φιλοσοφικό επίπεδο, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στην Ιστορία και να ζητήσετε ενδείξεις από την ...πραγματικότητα. Πέστε μας κε Μαλέλη, σε ποιά χώρα που κυβέρνησε η Αριστερά, ο λαός ευτύχισε. Να μας πείτε κε Μαλέλη, αν στις χώρες που είχαν αριστερή κυβέρνηση, οι φόροι μειώθηκαν ή αυξήθηκαν. Να μας θυμίσετε κε Μαλέλη, ποιό είναι το ποσοστό των χωρών που κυβερνήθηκαν από την Αριστερά και κατέληξαν σε ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτα. Πείτε μας κε Μαλέλη σε ποιές χώρες με αριστερή κυβέρνηση δημιουργήθηκε πλούτος προς όφελος του λαού. Τέλος, ψάξτε να βρείτε κε Μαλέλη πού βρέθηκαν ή πού βρίσκονται σήμερα όλοι αυτοί οι ...λαοπρόβλητοι ηγέτες της Αριστεράς, και αν οι λαοί τους εξακολουθούν να τους ...αγαπούν και να τους ..στηρίζουν. Μπορεί λοιπόν στο μυαλό σας, ο καθένας από εσάς, να έχει την έννοια της Αριστεράς με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί. Η πραγματικότητα όμως απαιτεί πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Όσο εσείς επικαλείστε την έννοια της Αριστεράς σαν κάτι το δογματικό, σαν κάτι που βγαίνει από θρησκευτικά βιβλία, σαν κάτι που κανένας δεν μπορεί ακριβώς να εξηγήσει και να εφαρμόσει, την ίδια στιγμή τα προβλήματα μεγαλώνουν περιμένοντας εσάς να τελειώσετε τις αιθεροβασίες σας... Η αλήθεια είναι πως η Αριστερά που εσείς ευλογείτε, οπουδήποτε στον πλανήτη και αν εφαρμόστηκε απέτυχε. Και απέτυχε γιατί δεν πατάει στην πραγματικότητα. Και δεν πατάει στην πραγματικότητα γιατί ούτε εσείς οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροι δεν έχετε αποφασίσει τί στο καλό είναι αυτό που πιστεύετε. Και εφόσον δεν ξέρετε τί είναι, δεν μπορείτε και να το εφαρμόσετε. Και ο κύκλος ξαναρχίζει από την αρχή. Γενικώς σας εκτιμώ σαν δημοσιογράφο και αν διαβάσετε το κείμενο θα ήθελα την απάντησή σας..

Απάντηση
giannis07/07/201618:07

Ο τύπος δούλεψε τους μισούς συντρόφους του στο σύριζα. Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τον ποιό αγνό ζώντα αγωνιστή τον Γλέζο, να πουλήσει τον Αλαβάνο, να φέρει τη χώρα στη άκρη του γκρεμου, να κάνει την ιδεολογική κωλοτούμπα του αιώνα για να επιβιώσει πολιτικά. Αυτό ο άνθρωπος είναι αδίστακτος. Οταν καταλάβει την παγίδα ο Μαλέλης και η ΔΗΜΑΡ θα ανήκουν στο παρελθόν.

Απάντηση
Η αλλη κολλημενη αποψη 07/07/201611:26

Ποσο κριμα... Δεν εχεις καταλαβει τιποτα... Κριμα και για μενα, γιατι μου ησουν συμπαθης. ΥΓ. Βγες στον δρομο να δεις τι γινεται.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία