Για την Αριστερά ρε γαμώτο, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ
malelis_stamatis

Σταμάτης Μαλέλης

Για την Αριστερά ρε γαμώτο, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολλοί ειναι εκείνοι που τις τελευταίες μερες στηλιτεύουν την στάση του κόμματος της Ανανεωτικής Αριστεράς να ψηφίσει «ναι» στο νομοσχέδιο για την απλή αναλογική.

Οι ενστάσεις τους δεν στερούνται επιχειρημάτων. Πολυύ απλά λένε ότι μόνο... άδολη δεν είναι η πρόθεση του κ. Τσιπρα για την απλή και άδολη αναλογική. Δεν θα τους καταλογίσω άδικο. Ο πρωθυπουργός είχε πολλές φορές την ευκαιρία να ψηφίσει την καθιέρωση της απλής αναλογικής, αλλα δεν το έκανε από καθαρή ιδιοτέλεια, αφού με τον νόμο-έκτρωμα του μπόνους των 50 εδρών θα κυβερνούσε.

Τώρα οι δύο εταίροι έχουν άνετη κυβερνητική πλειοψηφία με 39% και κάτι, το μικρότερο ποσοστό με το οποίο έχει κυβερνηθεί η χώρα απο την μεταπολίτευση και μετά.
Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος δόλος που έχει η κυβέρνηση. Είναι για άλλη μια φορά η εφαρμογή της προσφιλούς της τακτικής, του διχασμού του λαού: «Μαζί μας ή με τους άλλους» θέτει το νέο δίλημμα ο πρωθυπουργός.

Με βάσει αυτό πολλοί ομοϊδεάτες μας που πορεύονται στους δρόμους της ανανεωτικής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας προτείνουν το «όχι» στα σχέδια Τσιπρα.
Κλείσιμο

Η άποψη μου ειναι ξεκάθαρη: Αρκετά τράβηξε και τραβάει ο ελληνικός λαός από μια κυβέρνηση που κακοποιεί τις αρχές της Αριστεράς. Που άλλα λέει και άλλα κάνει, που απλώς αλλάζει τους συσχετισμούς της ολιγαρχίας μετακινώντας τους παίκτες του συστήματος.

Ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει και μια Αριστερά που λέει την αλήθεια. Που κάνει λάθη, αλλα λέει την αλήθεια. Υπάρχει μια Αριστερά που θέλει να αλλάξει την κοινωνία και όχι απλώς να κυβερνήσει αναπαράγοντας τα λάθη του παρελθόντος. Και η Αριστερά αυτή των αλλαγών με κόστος υπάρχει και έχει όνομα. Λέγεται Ανανεωτική Αριστερα.

Η υπερψήφιση της απλής αναλογικής δεν υπαγορεύεται από ιδεοληψίες, αλλά από την ανάγκη με την αλήθεια να αλλάξουμε την κοινωνία κάνοντας μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
Υπάρχει, λοιπόν, μια Αριστερά που δεν παρασύρεται απο τακτικισμούς και πολιτικά πρέπει. Που δεν ετεροκαθορίζεται.

Αυτή η Αριστερά το οφείλει κυρίως στην κοινωνία να πει το «ναι» στον εκλογικό νόμο.
Για την Αριστερά ρε γαμώτο, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ