Ψευτομαγκιές
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ψευτομαγκιές

Ο Θοδωρής Δρίτσας! Ισορροπημένος, σεμνός, αδιάφθορος και απλός. Κι όμως. Μπερδεμένος κι αυτός. Πως το κανε αυτό; Πως δηλαδή «τροποποιεί» την συμφωνία με την Cosco; Πως του κατέβηκε αυτό;

Μετά από συνεννόηση με τον Τσίπρα;  Το αποκλείω αυτό! Μάλλον  με προσωπική του  πρωτοβουλία. Μάλλον για να αποδείξει πως  ως  υπουργός αρνείται να   συρθεί στα  τέσσερα. Μάλλον  για να αποδείξει ότι εκείνος  εξακολουθεί να πορεύεται με τις  αριστερές του πεποιθήσεις. Μάλλον  για να διαχωρίσει  την θέση του  από τον Πιτσιόρλα. Μάλλον   για να  ξεχωρίσει από  την   μετάλλαξη  του Τσίπρα!

Ο Δρίτσας   γνώριζε  για το  ταξίδι του Τσίπρα στην Κίνα.  Επομένως είχε  λάβει υπόψη του, στην τακτική του, ότι θα αναγκαζόταν να κάνει κωλοτούμπα. Οπως και έκανε  με τις χτεσινές «διορθώσεις»  στην  δική του «τροποποιημένη» συμφωνία. Τα ήξερε όλα αυτά!

Επομένως μπαλοθιά όλη αυτή η φασαρία. Επομένως το μοναδικό και αληθινό κίνητρο της πράξης του ήταν να αποδείξει το  αριστερό, ακλόνητο,  φρόνημά  του. Οτι  «εγώ σύντροφοι» αρνούμαι να εκποιήσω την συνείδησή μου. Οτι  εγώ αντιστέκομαι, Οτι εγώ  είμαι κοντά  στον Λαό. Οτι δεν υποκύπτω. Εγώ είμαι  εδώ!

Κλείσιμο
Με απλά λόγια η «παρεκτροπή» του Δρίτσα  ήταν μήνυμα με δύο  αποδέκτες. Η πρώτη  προς τους συντρόφους του που  έχουν  συμβιβαστεί με την  πραγματικότητα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Η δεύτερη  προς τους ψηφοφόρους του!

Τακτικισμός όλος αυτός ο ντόρος. Τακτικισμός  δια μέσου της γνωστής επικοινωνιακής οδού. Και το κατάφερε. Πρώτη  είδηση  ο Δρίτσας. Πρόσωπο της ημέρας ο Δρίτσας. Αντάρτης  της μιάς μέρας ο Δρίτσας!

Ποιο   το αποτέλεσμα;  Οτι  η   ελληνική  κυβέρνηση δεν σέβεται την υπογραφή της. Οτι δεν  τηρεί  τις συμφωνίες  της.  Οτι πολλά τα  βιλαέτια εντός  του  «αριστερού»  ΣΥ.ΡΙΖ. Α. Οτι ο καθένας κάνει ότι του  κατέβει. Οτι  όλα  κινούμενη άμμος. Οτι άσε  καλύτερα. Ου μπλέξεις με την  «μούρλια» της παρέας του Τσίπρα!

Και κάτι ακόμα. Προς τον Θόδωρο Δρίτσα. Πρέπει να γνωρίζει καλύτερα από  εμένα, ότι δύο οι δρόμοι,  δύο  οι  επιλογές. Ο πρώτος μέσα στην ευρωζώνη. Επομένως με τον καπιταλισμό. Αν υπολογίσει  κανείς ότι  η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη ε τότε  η  Cosco και κάθε Cosco επιβάλλουν τους όρους  τους. Και μάλιστα όροι  αποικιακού  «ρυθμού». Δεν θέλεις;  Φύγε!

Ο δεύτερος δρόμος έξω από την ευρωζώνη. Με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό. Απλά πράγματα. Δεν σου αρέσει Θοδωρή μου η συμφωνία με τους Κινέζους;  Φύγε! Παραιτήσου. Δεν το κάνεις;  Ε τότε κάτσε  στ  αβγά σου. Καθαρές κουβέντες. Απλή  αριθμητική. Γιατί όλα  τα υπόλοιπα εκ του πονηρού. Η ατζέντα του Δρίτσα εντελώς προσωπική. Ομως   για την  εξυπηρέτηση  της   προσωπικής του ατζέντας τραυματίζει την  αξιοπιστία της  χώρας!  

Ποιο το αποτέλεσμα; Και ο ίδιος αναγκάστηκε στο  τέλος να κάνει  τις αντιρρήσεις του γαργάρα. Και με τον τακτικισμό του αποκάλυψε το αλαλούμ που επικρατεί ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη. Και  στο τέλος  η συμφωνία θα τηρηθεί. Και  η Cosco θα  εξυπηρετηθεί!

Για ένα αδειανό πουκάμισο για μια (δήθεν  αριστερή)  Ελένη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ