Πετούν “ανεμόσκαλα” στους δικούς τους, κόβουν το ΕΚΑΣ - κατάργηση του κράτους!
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Πετούν “ανεμόσκαλα” στους δικούς τους, κόβουν το ΕΚΑΣ - κατάργηση του κράτους!

Αυτό το “λαχείο” μας έτυχε εδώ και 6 χρόνια. Η Μέρκελ, ο Σοϊμπλε κι ένας Νταϊζενμπλουμ – ο οποίος με τις δηλώσεις του για το χρέος απομακρύνει τον οποιονδήποτε επενδυτή από την Ελλάδα. Με το να βρίζουμε ή να γινόμαστε και χυδαίοι, όπως συνέβη με κάποιον σατυρικό ηθοποιό, δεν κερδίζουμε τίποτα απολύτως

Σημασία λοιπόν έχει, όχι να περιμένουμε να αλλάξουμε εμείς την Ευρώπη ( αυταπάτη Τσίπρα 2015 ), ούτε να περιμένουμε να αλλάξει η Ευρώπη ( Podemos 2016).

Σημασία δεν έχει να πανηγύριζουμε στo twitter, αν ο Ισπανός κοτσίδας πήρε 20 ή 18%. Μεγαλύτερη σημασία έχει τι κάνουμε εμείς προκειμένου κανένας Νταϊζενμπλούμ να μην έχει λόγο για το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση  για το χρέος.Τον δρόμο έδειξαν οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Ιρλανδοί. 
 
Για να μην κλείνει τις πόρτες στους επενδυτές ο Ολλανδός στο Eurogroup, χρειάζεται να μην επαναλαμβάνονται οι γελοιότητες του Δρίτσα στον ΟΛΠ ή παλαιότερα του Σκουρλέτη. Σημασία επίσης έχει η ΔΕΗ να ολοκληρώνει τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων δίχως να διακόπτουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Μεγαλύτερη σημασία έχει να κόβουμε τις δαπάνες του Δημοσίου και όχι τις επικουρικές συντάξεις και το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων.Διότι αυτό που έγινε την περασμένη Δευτέρα έγινε από πολιτικούς δίχως καμία τσίπα.

Κλείσιμο
Για παράδειγμα οι δωρεάν μουσικές βραδιές στην ΕΡΤ – κι όλοι αυτοί που βρίσκονται μέσω “ανεμόσκαλας” στην ΕΡΤ – και ρωτούν με ύφος τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για το αν έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να αλλάξει τα εργασιακά στον ΟΛΠ- ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ακριβά στους φορολογούμενους. Για να σταματήσει η “ανεμόσκαλα” στο Δημόσιο, όπου ένας ανεβαίνει και 25 ακολουθούν, η αντιπολίτευση ας σηκώσει το “γάντι”.Αφού ο συνταγματολόγος Κατρούγκαλος θέλει αναθεώρηση του Συντάγματος, ας προτείνει η αντιπολίτευση της ΝΔ την κατάργηση του κράτους και την επανίδρυση του απο την αρχή.  Απο τον ΣΔΟΕ, τις εφορίες, την πολεοδομία, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και κάθε άλλο αρκτικόλεξο που μας φόρτωσαν. Όποιος τα θεωρεί όλα αυτά ανέφικτα, τότε δεν έχει καταλάβει τι ζητά η κοινωνία. 

Η κοινωνία θέλει δικαιοσύνη, όπως θέλει να μαθαίνουν τα παιδιά της αρχαία για να μην εφαρμόζει τον κανόνα της άχρηστης γνώσης ο Φίλης. Οι επικουρικές συντάξεις δεν γεμίζουν με την “ανεμόσκαλα” που πετούν οι διάφοροι Καρανίκες, Σχοινάδες και σια. 


Υ.Γ Μήπως ο πρωθυπουργός έχει να μας πει κάτι για την ανάσταση της οικονομίας ; Μήπως ο “στρατηγός' Καμμένος μπορεί να  μας δείξει τις γραβάτες που πήγε στον Τσίπρα για το χρέος ; Είχαν τον Tweety μήπως ή τους αριθμούς του τζόκερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ