Αθηναϊκοί στάβλοι
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Αθηναϊκοί στάβλοι

Προχτές,  γύρω στις  εννιά το βράδυ  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.  Καθώς διέσχιζα το μικρό πάρκο  με την άκρη  του ματιού μου πέφτω πάνω στην μεγάλη ανατριχίλα. Νέα κοπέλα «τρυπούσε» τη  γάμπα της!

Παραδίπλα νεαρός γερασμένος πριν από την ώρα του «τρυπούσε» το μπράτσο  του.  Πιο πέρα μια χούφτα νοματαίοι στη διαπραγμάτευση. Οχι τόσο αλλά τόσο.  Δώσε  για να πάρεις  τη δόση σου. Μιλάμε σε απόσταση μερικών μέτρων από την είσοδο  του Πολιτιστικού Κέντρου!

Ακρα του τάφου σιωπή.  Αφαντοι οι  εκπρόσωποι των «θεσμών». Αφαντοι μπάτσοι,  άφαντοι οι υπάλληλοι  του  Δήμου.  Και φυσικά άφαντος ο Καμίνης!

Μπαίνω στο Πολιτιστικό  κέντρο ανεβαίνω τα σκαλοπάτια  και παντού η μύτη μου «τρυπιέται» από τη μούχλα.  Μωρέ ούτε στο τελευταίο χωριό της Ακριτικής  Ελλάδας τέτοια κατάντια. Για να  δούμε λέω. Και πιάνοντας  τη μύτη μου μπαίνω στις  τουαλέτες. Ούτε  χαρτί, ούτε τίποτα. Αδιαφορία, εγκατάλειψη, παραίτηση.  Εικόνες  τριτοκοσμικής Ψωροκώσταινας!

Για  παράδειγμα τα πεζοδρόμια  στις  κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.  Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου. Κάθε  χιλιοστό πεζοδρομίου πασαλείμενο με εκείνο το βρομερό μείγμα  από κόπρανα σκύλων, σκόνη και πάσης φύσεως  σκουπίδια.  Οι  πατούσες  των παπουτσιών σου  ωρύονται «βοήθεια»!

Για παράδειγμα η Ξενοκράτους όπου κάθε Παρασκευή συγκεντρώνονται οι μανάβηδες της Λαϊκής. Οταν τελειώσουν αφήνουν πίσω τους ό, τι μπορεί να  επινοήσει η νοσηρή φαντασία. Από φλούδες και σάπια φρούτα μέχρι τα πάντα!
Κλείσιμο

Αντί να   υποχρεωθούν όλοι αυτοί  οι  τάχα μου  ευρωπαίοι  μικρομεσαίοι να  καθαρίζουν   την μικρή ¨γειτονιά» τους,  το  παζοδρόμιο και  την άσφαλτο που καταλαμβάνουν οι  πάγκοι  τους, συμβαίνει  το εξής ανατριχιαστικό. Καταφθάνουν οι υπηρεσίες του Δήμου και με την  πίεση του νερού,  «καθαρίζουν» το πεδίο «πολέμου»

Αποτέλεσμα;  Κόπρανα  σκύλων  μαζί με   φλούδες και  σάπια  φρούτα και  ζαρζαβατικά   συνθέτουν μείγματα μοναδικά,  Η μπόχα πάει  σύννεφο. Ούδείς  διαμαρτύρεται.  Η συνήθεια  ο  χειρότερος  εχθρός πολιτισμού,  αξιοπρέπειας και υγιεινής!

Ετσι, σου λέει είναι.  Ετσι πάντα   γινότανε.  Βαρεθήκαμε. Υποταχθήκαμε.  Δεν αλλάζει τίποτα!

Το   ακόμα  χειρότερο; Μέσα σε συνθήκες  καύσωνα επιπέδου Σαχάρας όλοι σχεδόν οι  τενεκέδες  ξεσκέπαστοι. Στο  κέντρο.  Οι μυρωδιές να σουλατσάρουν  παντού.  Οι   γάτες να έχουν στήσει  τρικούβερτο γλέντι.   Οι  πλαστικές   σακούλες   σχισμένες και πεταμένες!

Η  Αθήνα σε    ελεύθερη πτώση. Η  παρακμή  αποτυπωμένη σε  κάθε γωνιά. Ακόμα και  στο Κολωνάκι. Κάτω από  τη μύτη  των εύπορων, «επώνυμων» Αθηναίων!

Ο Γιώργος Καμίνης για δεύτερη θητεία ως  δήμαρχος Αθηναίων. Ούτε τα στοιχειώδη   δεν  μπορεί να  κουμαντάρει. Και μετά μας  φταίνε οι πρόσφυγες. Και μετά  μας φταίνε οι οικονομικοί μετανάστες.  Βλακείες.  Στάβλος η  Αθήνα. Μικροσταβλάρχες οι  εισοδηματίες Αθηναίοι, Αρχισταβλάρχης ο  Καμίνης!

Μωρέ  τίποτα  δεν μπορείς να κάνεις;  Μωρέ τίποτε  δεν  ενοχλεί τις αισθήσεις σου; Μωρέ  τόσο τα έχεις όλα  γραμμένα στα παλαιότερα των  υποδημάτων  σου;  Ετσι και  χειρότερα.    Είμαστε τυχεροί που ακόμα   το  σπίτια  μας  δεν έχουν γίνει κανονική  χωματερή! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ