Ο Καμίνης από Ταγκανίκα
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ο Καμίνης από Ταγκανίκα

Το περιστατικό χαρακτηριστικό. Η κρατική μηχανή εντελώς ξεχαρβαλωμένη. Τριτοκοσμική. Το μεγαλείο της Ψωροκώσταινας. Οπως μου συνέβη πριν μερικές μέρες

Από την κόπωση παρκάρω παρανόμως. Καλά να πάθω. Την επομένη βρίσκω κλήση στο παρμπρίζ. Σωστά. Εννιά στους δέκα φίλους και γνωστούς με συμβουλεύουν, επιμόνως και χλευαστικώς “μην πληρώνεις. Ξέχασέ το”!

Το πρόστιμο ογδόντα ευρουδάκια. Ομως αν το πληρώσεις σε καθορισμένο χρονικό διάστημα τότε μόνο σαράντα. Εσπευσα να το πληρώσω. Και μέσα στην σπουδή μου διαβάζω ότι μπορώ να πληρώσω σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ

Πράγματι καταλήγω σε κάποιο υποκατάστημα των Ταχυδρομείων. Και υπομονετικά περιμένω στην ουρά. Περίπου μισή ώρα. Ισως παραπάνω!

Κλείσιμο
Η υπάλληλος ευγενική. Ευτυχώς. Σπάνιο πράγμα. Τυχερός. Ετσι νόμισα. Διαβάζει την κλήση και μου λέει “πρέπει να πληρώσετε 44 ευρώ” Και γιατί τέσσερα παραπάνω; Επειδή, λέει, πρέπει να πληρώσετε με επιταγή!

Νόμισα ότι άκουγα φωνές από το υπερπέραν “Μα δεν είστε καλωδιωμένοι με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κυρίου Καμίνη;” Αστεία ερώτηση. Μόνο που δεν έσκασε από τα γέλια. Ακόμα και σήμερα με τον αραμπά. Ο τύπος παριστάνει τον εκσυγχρονιστή και στην πραγματικότητα εκεί εκεί στην Β Αφρικανική. Το μαρτύριο δεν έχει τελειώσει!

Βγάζω από την τσέπη πενήντα ευρώ “Οχι ακόμα” μου λέει με ύφος συγκαταβατικό η ευγενική κυρία. Γιατί όχι; “πρώτα” μου λέει “πρέπει να συμπληρώσετε αυτή την επιταγή”!

Τι να συμπληρώσω; Ολόκληρο μυθιστόρημα ήταν. Μόνο το μέγεθος των εσωρούχων δεν μου ζητούσε ο Καμίνης. Ο θυμός βαρούσε τα μηνίγγια μου. Ετσι μου ρθε να αρχίσω τα χαστούκια!

Πως μπορώ να αποφύγω την επιταγή και τα 44 ευρώ; Απλό μου εξηγεί η ίδια κυρία. Να πάτε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου η στην τροχαία. Μιλάμε τώρα για δύο ώρες. Ετσι για πλάκα

Συμπληρώνω την επιταγή. Από πίσω μου η “ουρά” δυσανασχετούσε. Καμιά εικοσαριά νομααίοι ξεροστάλιαζαν επειδή ο Καμίνης είναι φύλαρχος Αφρικής. Καλά να πάθουμε. Αφού τον ψηφίζουμε!

Συμπλήρωσα το “μυθιστόρημα¨, πλήρωσα τα κερατιάτικα κι έφυγα! Προσέξτε τώρα το αποτέλεσμα 

Και πλήρωσα. Ως νομοταγής πολίτης. Πράγμα που οι μισοί και πλέον ούτε που το σκέφτονται. Και πλήρωσα “διόδια”. Επειδή άγνωστη λέξη η καλωδίωση η ηλεκτρονική. Και έχασα μία πολύτιμη ώρα. Και “χαλάστηκα”. Και συμπατριώτες μου ταλαιπώρησα!

Αντί δηλαδή να με ευγνωμονούν για την κανονικότητά μου. Αντί να με διευκολύνουν. Αντί να μου κάνουν εύκολη τη ζωή, με βασάνισαν από πάνω!

Τα συμπεράσματα γνωστά. Μηδενικές υποδομές. Με τον αραμπά. Ταλαιπωρίες γνωστές. Και κερατιάτικα πολλά. Οπως συμβαίνει συνήθως. Από τους εκατό μόνο οι μισοί πληρώνουν τους φόρους τους. Οι άλλοι μισοί μην τον είδατε τον Παναή. Αυτοί οι μισοί τραβάνε το κάρο. Και από πάνω τους μαδάνε και τους χλευάζουν. Για κοίτα εκείνο τον περίεργο τον γραφικό τύπο. Και κερατάς και δαρμένος και μακάκας! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ