Πώς θα μισήσουμε την Ευρώπη
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Πώς θα μισήσουμε την Ευρώπη


Το παράκανε η τροϊκανικής εμπνεύσεως Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ασχέτως από κυβερνήσεις και ονόματα, αλλά για να το πούμε στη γλώσσα των ημερών... το τερμάτισαν οι άνθρωποι, με αποτέλεσμα να κάνουν μεγάλο κακό στην οικονομία και τη χώρα.

Εξηγούμεθα: αν δει κανείς τα στατιστικά των κατασχέσεων λογαριασμών (από 1.250 ευρώ και πάνω) των πρώτων μηνών του 2016 θα πάθει σοκ. Κάθε μήνα το αόρατο χέρι της Εφορίας μπαίνει στον λογαριασμό όποιου χρωστάει ακόμα και ένα 500άρικο και του το κατάσχει αυτομάτως.

Τη γλιτώνεις μόνο αν στον λογαριασμό σου έχεις πιο λίγα από το... τεράστιο ποσό των 1.250 ευρώ και μόνο αν βρίσκονται σε δηλωμένο λογαριασμό που αφορά μισθό ή σύνταξη.
Αυτό συνέβη σε 428.465 οφειλέτες από την αρχή του έτους έως και τον Απρίλιο, που σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες που μπαίνουν οι χοντροί φόροι της χρονιάς (ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος κ.λπ.) θα γίνει κόλαση. Αντί για 100.000 κατασχέσεις λογαριασμών τον μήνα θα έχουμε 200.000, από Σεπτέμβρη που θα έχουν μαζευτεί όλες οι υποχρεώσεις της χρονιάς.
Και τα άλλα στατιστικά, όμως, είναι κολασμένα. Χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων, παραγγελίες κατασχέσεων, τετραπλάσιες από πέρυσι υποθήκες υπέρ του Δημοσίου, ποινικές διώξεις κ.ο.κ.

Κάθεται, λοιπόν, ο φουκαράς ο Ελληνας που μόλις μπήκε η Εφορία στον λογαριασμό του και του πήρε ακόμα και ένα κατοστάρικο που χρωστάει στο κράτος και ακούει ότι οι Βρετανοί αποφάσισαν να βγουν από την Ενωμένη Ευρώπη - αν συμβεί αυτή η πολύ κακή εξέλιξη την Πέμπτη. Τι θα σκεφτεί άραγε; Μήπως να σηκωθούμε να φύγουμε κι εμείς να πάμε στη δραχμή να γλιτώσουμε; Δυστυχώς οι απλουστεύσεις εν ώρα απελπισίας και οργής, αυτό που λέμε «με το μυαλό θολωμένο», είναι πολύ εύκολο να συμβούν.

Κι εδώ δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε Ν.Δ., φταίνε όλοι μαζί. Αυτά έπρεπε να είχαν διαπραγματευτεί οι τότε κυβερνήσεις και αυτό πρέπει σήμερα να πράξει η νυν κυβέρνηση. Και όχι να ασχολείται με τις ιδεοληψίες περί ασύλου.

Ο κ. Τσακαλώτος, αντί να κάνει ανακοινώσεις για το άσυλο ως αρχηγός των «53», να κάτσει, ως υπουργός Οικονομικών, και να ζητήσει από την ανεξάρτητη αρχή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να πάρει πίσω αυτό το αισχρό μέτρο που οδηγεί τους Ελληνες να μισήσουν την Ενωμένη Ευρώπη έστω διά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μίσησαν και τη Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ έως το 2015.

Ας ξυπνήσουν όλοι πριν είναι αργά γιατί τον ερχόμενο χειμώνα ο κόσμος μπορεί να μην πηγαίνει στις πλατείες, αλλά δεν θα πηγαίνει ούτε στην Εφορία και απλά κάποια στιγμή θα επέλθει αυτομάτως το Grexit.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ