Bάστα Τσίπρα
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Bάστα Τσίπρα

Η κυβέρνηση έχει κάποια σοβαρά ελαττώματα. Για παράδειγμα   διακατέχεται από έναν κομματικό καιροσκοπισμό και διχάζει συστηματικά τους πολίτες.

΄Η έχει ιδεολογικές αγκυλώσεις που την εμποδίζουν να διαχειριστεί επενδύσεις που έχει ανάγκη η οικονομία. ΄Η ακόμη έχουν τοποθετήσει  σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που είναι από ανεπαρκείς  έως και ανισόρροποι. Αν όμως παραβλέψουμε συγκεκριμένα  πρόσωπα και γεγονότα, έχουμε την πιο μεταρρυθμιστική κυβέρνηση  των τελευταίων ετών.

Ψηφίζουν χωρίς δισταγμούς και κινδύνους ό,τι  ζητούν οι δανειστές και είναι σε θέση να διαχειριστούν τις αντιδράσεις. Μια αριστερή κυβέρνηση  που ακολουθεί φιλελεύθερη πολιτική και έχει φέρει σε αμηχανία όλους τους επαγγελματίες της διαμαρτυρίας  που έκαναν καριέρα την περίοδο της μεταπολίτευσης. Το έχουν πάρει χαμπάρι οι δανειστές και μας αποθεώνουν: Ο Ντάισελμπουμ δηλώνει ότι θαυμάζει  τον έλληνα πρωθυπουργό. Ο Βαλς τον ζηλεύει  που περνά τα μέτρα με τόση ευκολία. Σόιμπλε και Σαπέν  δηλώνουν δημοσίως την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο  του.

Με την ίδια ευκολία το Φθινόπωρο η αριστερή κυβέρνηση με τη φιλελεύθερη πολιτική θα περάσει τις ομαδικές απολύσεις και θα ξηλώσει τις συνδικαλιστικές πρακτικές που άρχισε να υιοθετεί η χώρα από το 1981. Η αντιπολίτευση βλέπει τον μεταρρυθμιστικό οίστρο της κυβέρνησης, ζητά εκλογές για πει κάτι  στους οπαδούς της  και ουσιαστικά προσεύχεται η κυβέρνηση να συνεχίσει την ίδια πορεία.  Με λίγη τύχη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μπορεί να περάσει από τη Βουλή  όλες τις μεταρρυθμίσεις και τα δύσκολα πολιτικά θέματα. Μετά θα είναι ζήτημα χρόνου να έρθει μια άλλη κυβέρνηση η οποία  θα εφαρμόσει τα όσα ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αποκαταστήσει τις αδικίες  που έκανε με ταξικά κριτήρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα