Ανεπάγγελτος
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ανεπάγγελτος

Ουδέποτε πίστεψα ότι ο Τσίπρας είναι αριστερός. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό. Χαϊβάνι δεν είμαι. Κάθε φορά βάζω σε λειτουργία τον προσωπικό μου επεξεργαστή!

Και τι πάει να πει αριστερός; Και οι σοσιαλδημοκράτες αριστεροί και αυτοί. Αφθονα «κακουργήματα» σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν και εφαρμόστηκαν από «αριστερούς»!
Οσο οι αντιπολιτευόμενες πτέρυγες της Βουλής και δεκάδες σχολιαστές και αναλυτές κολλούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτηρισμό «αριστεροί» τόσο ανέβαζαν τις μετοχές του Αλέξη και της παρέας του. Μα δεν καταλαβαίνανε αυτό το στοιχειώδες και το τόσο απλοϊκό; Ελεος δηλαδή!

Κάπως έτσι συνέβαλαν και αυτοί στην ταυτοποίηση των Συριζαίων με την ιδεολογία την αριστερή και προοδευτική. Οπως έλεγε και ο Γιάννης Τσαρούχης, «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις»!

Πάμε τώρα στο ψητό. Δηλαδή στα γεγονότα. Γιατί η πραγματικότητα σε οδηγεί. Η αληθινή πολιτική είναι αυτή που καθορίζει την πορεία σου. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!
Κλείσιμο
Από τη στιγμή που ο Τσίπρας επέλεξε την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Από τη στιγμή που άρχισε τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ε, τότε όλα μα όλα είχαν μπει σε τροχιά καθεστωτική, συστημική με δεξιά προοπτική!

Σκεφτείτε τι ακριβώς έχει συμβεί από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι σήμερα. Από τότε που έβαλε τη δική του τζίφρα στο τρίτο μνημόνιο.

Η πραγματικότητα ήταν που τον ανάγκασε να κάνει στροφή 180 μοιρών. Τα γεγονότα δηλαδή. Αυτό ήταν το εφαλτήριο για τη δική του μετάλλαξη, καθώς και για τη μεταστροφή του κόμματός του!

Η προσγείωση ήταν το αποτέλεσμα μιας σκληρής πραγματικότητας που ο ίδιος, μπερδεμένος στις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις του, αδυνατούσε να δει. Από εκεί και ύστερα όλα ήταν ζήτημα χρόνου. Η μετάλλαξη συντελείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Μια διαδικασία που έχει να κάνει μόνο και με την «κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας»!

Το αποτέλεσμα μοιάζει με μαγική εικόνα. Ο,τι επαγγέλλεται ο δεξιός και νεοφιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να το διεκπεραιώσει, εργολαβικά, ο «αριστερός» Αλέξης Τσίπρας. Και ίσως ακόμα πιο δεξιά!

Ετσι, φοβάμαι ότι η Ν.Δ. θα βρεθεί χωρίς ιδεολογία. Ετσι θα αναγκαστεί να στραφεί κι αυτή προς τα «αριστερά» και φιλολαϊκά. Αλλωστε μόλις πρόσφατα ο Κυριάκος αναφέρθηκε σε μια «νέα συμφωνία» με τους δανειστές. Παλιά μου τέχνη κόσκινο!
Το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται όλα αυτά τα χρόνια της καταστροφής και της επαιτείας. Ως αντιπολίτευση εναντίον και ως κυβέρνηση υπέρ του μνημονίου!
Ετσι, ακόμα, θεωρώ ότι ο Τσίπρας θα εφαρμόσει όλα τα μέτρα των δανειστών. Μέχρι κεραίας. Ετσι θα αναγκαστεί να εκποιήσει χρυσαφικά, ασημικά, μπρούτζινα, κρύσταλλα ακόμα και τα πόμολα!

Γι’ αυτό μέχρι στιγμής είναι ο ευνοούμενος των δανειστών. Γι’ αυτό σπεύδουν οι Αμερικανοί. Γι’ αυτό ακόμα και ο σκληρός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν τον «επαναστάτη» και «αριστερό»!

Ο Τσίπρας το καλό παιδί. Ο επιμελής μαθητής. Ο υπάκουος και συνεπής. Ο θυρωρός του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου. Ο εκλεκτός Βερολίνου και Βρυξελλών. Τόσο απλό!
Και γι’ αυτό οι δεξιοί, Νεοδημοκράτες πολιτικοί, αλλά και οι «σοσιαλδημοκράτες» της Φώφης Γεννηματά τα έχουν χαμένα και καταφεύγουν σε αναθέματα, κατάρες, χαρακτηρισμούς και ύβρεις χυδαίους και πεζοδρομιακούς. Επειδή ο Τσίπρας είναι ο «αριστερός» χαλίφης στη θέση του δεξιού χαλίφη!

Αν πράγματι η μετάλλαξη ολοκληρωθεί και αν ο Τσίπρας αποδειχθεί φερέγγυος διαχειριστής, ε, τότε ανεπάγγελτοι πολιτικά οι δεξιοί. Και ανάμεσά τους ο κορυφαίος του χορού, ο Αδωνις Γεωργιάδης των μεταρρυθμίσεων και του νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονισμού!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ