Ένα βραβείο, δύο θέσεις εργασίας
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

Ένα βραβείο, δύο θέσεις εργασίας

Τους βρήκα μέσα στις αγκαλιές και τα φιλιά με συνεργάτες και φίλους λίγη ώρα από την βράβευσή τους.

Δύο νέοι επιστήμονες και επίδοξοι επιχειρηματίες που δεν μπορούσαν ακόμη να πιστέψουν πως τα χρήματα που κέρδισαν – τα 55 χιλιάδες δολάρια- είναι δικά τους και μπορούν να τροφοδοτήσουν την συνέχεια του ονείρου που αρχίζει να γίνεται, χάρις στην ιδέα τους συνδυασμένη με επιμονή και σκληρή δουλειά, πραγματικότητα.

Η Ζωή Γιαβρή και ο Πάρις Ζιώγας αποτελούν το μυαλό και την ψυχή της εταιρείας Advantis Medical Imaging που χθες ήταν ο μεγάλος νικητής της διαγωνιστικής διαδικασίας egg THI Excellence Award Pitching Competition που διοργανώθηκε από το πρόγραμμα νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας egg ( Eurobank- Corallia) σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία.

Οι πανηγυρισμοί δεν είχαν καν κοπάσει αλλά πήρα το θάρρος να τους ρωτήσω για το πώς σκέφτονται να διαθέσουν τα λεφτά του βραβείου. Νομίζω ότι την απάντηση μου την έδωσε ο Πάρις για να έρθει να την επιδοκιμάσει η Ζωή. «Με τα λεφτά αυτά θα δημιουργηθούν δύο νέες θέσεις εργασίας στην ομάδα μας». Ναι, δύο νέες θέσεις εργασίας στην ερευνητική και αναπτυξιακή τους ομάδα. Καλά διαβάσατε. Δύο νέες θέσεις εργασίας. Το τι σημαίνει αυτό το ξέρουν πρώτοι και καλύτερα οι ίδιοι που το παλεύουν καιρό για να δουν την ιδέα τους να προχωρά και να βρίσκει απήχηση σε μια δύσκολη αγορά.

Κλείσιμο
Η επιλογή τους σημαίνει σε απλά ελληνικά (πιο απλά δεν γίνεται) ότι δύο συνάδελφοι του, δύο συνομήλικοι νέοι επιστήμονες δεν θα χρειασθεί να αποχαιρετήσουν συγγενείς και φίλους σε μια αίθουσα αναχωρήσεων αεροδρομίου. Ναι, αυτό σημαίνει και όποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να το καταλάβει και να σταθεί πέρα από τα τετριμμένα της πολιτικής.

Στο ίδιο μοτίβο – με πολύ χαρά, γέλια αλλά και συγκίνηση- κινήθηκαν και οι απαντήσεις των άλλων νικητών. Του Κωνσταντίνου Κωμοδρόμου και της Αθανασίας Παναγιωτοπούλου, της Αθηνάς Πωλίνας Ντόβα, του Ηλία Βαρθολομαίου και του Χριστόφορου Λουτζάκη – οι δύο πρώτοι από την ομάδα Vesselbot (35 χιλιάδες δολάρια) και οι τρείς επόμενοι από την ομάδα Owiwi (10 χιλιάδες δολάρια).

Θέσεις εργασίες, καλύτερες υπηρεσίες, προώθηση στο εξωτερικό, ταχύτερη ανάπτυξη. Ένα τετράπτυχο που συγκινεί αλλά θέτει και ευθύνες σε όλους όσοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα βήματα του σύγχρονου κόσμου και να πιστέψουν ότι ο δρόμος της αριστείας (η καθημερινή διαρκής μάχη για να γίνεσαι καλύτερος) είναι μονόδρομος.

Για το τέλος, τρείς επισημάνσεις: α) Οι πρώτοι νικητές δηλαδή η Ζωή Γιαβρή και ο Πάρις Ζιώγας έχουν αναπτύξει ένα λογισμικό τρισδιάστατης οπτικής επεξεργασίας μαγνητικών τομογραφιών, το οποίο δίνει την δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης της ακρίβειας της τρισδιάστατης απεικόνισης επιτρέποντας ορθότερες διαγνώσεις σοβαρών χρόνιων εγκεφαλικών παθήσεων.

β) Ο Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος – από το δίδυμο της Vesselbot - βρίσκεται ήδη στο Ρότερνταμ συμμετέχοντας στο διεθνούς εμβέλειας πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικών ιδεών PortXL.

γ) O επιβληματικής παρουσίας Jeremy Downward από την πλευρά της χορηγού Ελληνικής Πρωτοβουλίας δεν είναι ένα άγνωστο πρόσωπο για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Οι παλαιότεροι τον θυμούνται ως μέλος της αρχικής ομάδας των συνεργατών του Παναγή Βουρλούμη στο management της Alpha Finance, που ήταν ένας σημαντικός επενδυτικός βραχίονας για τις δραστηριότητες του ομίλου της Alpha Bank στην δεκαετία του ΄90.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ