Και στο ποδόσφαιρο τον χαβά τους…
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Και στο ποδόσφαιρο τον χαβά τους…

Αυτή η ιστορία με το πότε θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος είναι καθρέφτης της μιζέριας που μας περιβάλλει πλέον. Μπρος-πίσω ο υφυπουργός, μπρος-πίσω η ΕΠΟ, μέτωπο  τριών ΠΑΕ,  σε μία μετάλλαξη του πρώην Π.Ο.Κ. σε Π.Α.Π. κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό  και στο βάθος έρχονται οι εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τον προσεχή Οκτώβριο. Εκεί που θα φάει η μύγα  σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου απούσα από το Euro 2016  της Γαλλίας και έχει ή δεν έχει ο Θεός.

Την ίδια ώρα που υποβαθμίζεται το ελληνικό ποδοσφαιρικό προϊόν, ο κόσμος βυθίζεται στην ανεργία και  στην ανασφάλεια,  έρχεται το νέο φορολογικό και συνταξιοδοτικό και οι έμμεσοι φόροι  να του δώσουν άλλη μία να πάει παρακάτω, και άντε τώρα να έχεις ψυχολογία να δώσεις έστω και 10 ευρώ να δεις μπάλα. Και από την τηλεόραση που την παρακολουθείς πάλι θα πληρώσεις παραπάνω αφού μπαίνει φόρος και σε αυτή την παροχή. Η κατάθλιψη αρχίζει να ρίχνει βαριά τη σκιά της και όποιος αντέξει.

Παρά την αισιοδοξία που προσπαθούν να μας πουλήσουν ότι  μετά τα ζόρια που περνάμε σύντομα θα έρθει η «ανάσταση της οικονομίας», η κατάσταση  χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο. Η λάμψη που βλέπουμε δεν είναι από τα φλας που μας φωτογραφίζουν. Απλώς  τώρα περιμένουμε να ακούσουμε τον κεραυνό. Μακάρι να δικαιωθούν οι αισιόδοξοι, ποιος δεν το θέλει άλλωστε. Όμως τα σημάδια των καιρών άλλα δείχνουν.  Και στο ποδόσφαιρο τον χαβά τους…   

Κλείσιμο
ΥΓ: Άρχισε χθες, Παρασκευή, το Final 4 της καλαθοσφαίρισης στο Βερολίνο χωρίς την παρουσία ελληνικής ομάδας. Η απουσία του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ δεν είναι το θέμα αυτό καθεαυτό. Έχει ξανασυμβεί. Το ανησυχητικό είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ φθίνει και αυτό, παρασυρμένο από την οικονομική κατάσταση στη χώρα.  Και του χρόνου θα είναι πιο δύσκολα για τις ομάδες μας.  Οι καλοί θα αρχίσουν να φεύγουν με μεγαλύτερη συχνότητα στο εξωτερικό μήπως και δουν «θεού πρόσωπο».  Τώρα η προσπάθεια που κάνουμε όλοι να δώσουμε ελληνικό χρώμα λόγω της παρουσίας ελλήνων προπονητών και παικτών στις ομάδες που προκρίθηκαν  στο Final 4 είναι μήπως και τραβήξουμε λίγο το ενδιαφέρον του κόσμου και γίνει λίγος ντόρος και τζίρος.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ