Κουλαλέξης
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Κουλαλέξης

Προσέξτε  τι ακριβώς  συνέβη στην  Βουλή,    τις δύο ημέρες  για την  ψήφιση  των νέων μέτρων και   για το  μαζικό   γδάρσιμο  της  ελληνικής κοινωνίας!

Τα ετερόκλητα έλκονται. Και παράσταση  πολλών αρχηγών  για ένα και μοναδικό ρόλο. Εχουμε και λέμε!

Ο Αλέξης  έσκιζε  τα μνημόνια.  Πριν σκαρφαλώσει  στον πρωθυπουργικό θώκο. Ο  Αλέξης  σκληρός  διαπραγματευτής. Και φυσικά ο Αλέξης με την παρέα του και  τα στελέχη  του εντελώς μα εντελώς   φιλολαικοί και αριστεροί!

Αυτός λοιπόν ο «αριστερός» και «φιλολαικός» Αλέξης υπερψήφισε και  σχεδόν υπεραμύνθηκε των μέτρων. Που αν  τα βάλεις κάτω και τα αναλύσεις είναι κατευθύνσεως νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Λογικό αυτό. Αφού ο νεοφιλελευθυρισμός είναι κυρίαρχος ατην Αγορά της παγκοσμιοποίησης, επομένως νεοφιλελεύθερα και  τα μέτρα!

Πάμε τώρα  στον Κυριακό. Ο οποίος  φλέγεται από μεταρρυθμιστική επιθυμία. Σχεδόν ασυγκράτητος. Και που αν ήταν στην θέση του Τσίπρα  τα ίδια και ίσως  χειρότερα να έκανε. Αυτό πιστεύει, αυτό  θα έκανε. Ο  νεοφιλελεύθερος Κυριάκος  μαζί με τα στελέχη  του καταψηφίζει σχεδόν όλα  τα μέτρα!

Ποιο  το νόημα αυτής της διπλής σημειολογίας;  Του «αριστερού» Αλέξη και του νεοφιλελεύθερου Κυριάκου;  Οτι  ο πρώτος, ως  πρωθυπουργός, έχει μεταλλαχθεί σε Κυριάκο. Και ότι ο  δεύτερος  ως αρχηγός της  αξιωματικής αντιπολίτευσης  έχει  προσωρινά μεταλλαχθεί σε  «αριστερό» Τσίπρα!
Κλείσιμο

Αυτό ακριβώς που  συμβαίνει εν Ελλάδι από το  2010 μέχρι σήμερα. Ο Σαμαράς με τα Ζάππεια, ο   σοσιαλιαστής Γιώργος Παπανδρέου με  το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οταν  είσαι αντιπολίτευση είσαι με τον λαό  Οταν   είσαι πρωθυπουργός είσαι με τους καρχαρίες των δανειστών!

Γιατί αυτές οι  οβιδιακές μεταμορφώσεις; Φυσικά προς ενίσχυση  του προσωπικού σου προφίλ.  Φυσικά  για να  κερδίσεις  ψήφους. Και   φυσικά, όταν είσαι πρωθυπουργός και   προσγειώνεσαι ανώμαλα στην  πραγματικότητα  των   ξένων λογιστών, ε τότε μετατρέπεσαι σε  εντελοδόχο,  σε θυρωρό και σε Φιλιππινέζα των  δανειστών!

Ελάτε  τώρα στην θέση του  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Είναι    η δεν είναι λογικό   αυτός ο Γερμανός, ο σκληροπυρηνικός, ο άτεγκτος  τύπος να  μην  εκλαμβάνει ολόκληρο   το  ελληνικό πολιτικό προσωπικό, ως  καρικατούρες, αναξιόπιστους, αφερέγγυους,  κατάπτυστους και γελοίους;  Ποτέ των ποτών. Λογικό είναι να εκφράζει   τους πιο απαξιωτικούς  χαρακτηρισμούς και  να διασύρει την  Ψωροκώσταινα  εντελώς!

Ελάτε  τώρα στην  θέση  ενός  ψηφοφόρου. Αφελούς θέλετε; Ωραία  ας είναι αφελής. Ενός   ψηφοφόρου  του ΣΥΡΙΖΑ  κι ενός της Νέας  Δημοκρατίας.   Ξέρετε τι θα έκανα  εγώ αν ημουν στην  θέση τους; Θα κοιταγόμουν στον καθρέφτη, θα μου  έδινα μια τεράστια μούτζα και  θα έλεγα «καλά να πάθεις μακάκα». Γιατί οι Κουλαλέξηδες έχουν   δεμένο τον  γάιδαρό τους. Εγώ  όμως ο ρακένδυτος και τρομοκρατημένος  τι ακριβώς περιμένω από δαύτους; Επομένως  καλά μας κάνουν,  Τέτοιους θέλουμε, τέτοιοι είμαστε. Αντε γεια.  Και να θυμάσαι  η πόρτα της κολάσεως μόλις άνοιξε μπροστά σου!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ