Γιατί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η εξαίρεση;
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Γιατί η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η εξαίρεση;

Eκτός απροόπτου η κυβέρνηση θα ψηφίσει το πακέτο των μέτρων του τρίτου και τέταρτου μνημονίου  μέχρι στις 15-20  Μαίου.

Θα υπάρχουν αντιδράσεις, θα στεναχωρηθούν κάποιοι αριστεροί βουλευτές μας, αλλά τα μέτρα τελικά θα ψηφιστούν. Προφανώς στην ψήφιση των μέτρων  θα βοηθήσει έμμεσα  και η αντιπολίτευση, ενώ η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί να μας πείσει ότι τα μέτρα δεν θίγουν τους εννέα στους δέκα έλληνες.

Θα ακούσουμε επίσης  πολλές υπερβολές και ανοησίες. Αλλωστε ήδη άρχισαν με τον Γ. Κατρούγκαλο να δηλώνει ταξικός αποστάτης. Εκτός όμως από τις υπερβολικές δηλώσεις θα ακούσουμε και «αποκαλύψεις» για τα μέσα ενημέρωσης και άλλους αντιπαθείς  για την κοινή γνώμη φορείς.  Οσο όμως κι αν η Κυβέρνηση πλήξει την ούτως ή άλλως χαμηλή αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης, όσο κι αν βγάλει σαν ταχυδακτυλουργός λίστες φοροφυγάδων ή ότι σκάνδαλα έχει κρυμμένα στο μανίκι, δεν μπορεί να υποβαθμίσει τις επιπτώσεις από το νέο κύμα φόρων και τα άλλα μέτρα.

Ενας επειδή θα μειωθεί το ΕΚΑΣ, άλλος επειδή θα μειωθεί η επικουρική, άλλος επειδή παίρνει σύνταξη άνω των 1300 ευρώ, άλλος   επειδή είναι στην ουρά για τη σύνταξη, όλοι περισσότερο ή λιγότερο  θα υποστούν τις επιπτώσεις. Όπως όλοι θα δυσφορήσουν για την άνοδο των  έμμεσων φόρων   που θα αυξήσει τις τιμές  από τον καφέ μέχρι το  πετρέλαιο ή για τις περικοπές στους μισθούς λόγω της  αύξησης των εισφορών ή της παρακράτησης των φόρων.

Μέχρι σήμερα όσες κυβερνήσεις  εφάρμοσαν αυτό που παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε μνημονιακές πολιτικές το  πλήρωσαν.  Γιατί τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ -που επιπλέον δεν είναι σε θέση την επόμενη ημέρα της αξιολόγησης να  διαχειριστεί την ανάπτυξη- θα αποτελέσει εξαίρεση;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ