Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ τη Μακεδονία;
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ τη Μακεδονία;

Θα έδιναν ακόμα και την ονομασία και θα το παρουσίαζαν ως... εθνική επιτυχία!

Καταρχάς, τζάμπα τσακώνονται για τον Μουζάλα, διότι, πρώτον, ο άνθρωπος δεν ήθελε να γίνει υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μια που περνούσε μια χαρά όντας παράλληλα και πολύ επιτυχημένος γιατρός (μαιευτήρας) και αναγνωρισμένος αγωνιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικώς! Οπότε μόνο μπελάδες έβαλε στο κεφάλι του και γι’ αυτό, δεύτερον, είχε ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί - προ Καμμένου και γκάφας (;) περί ΠΓΔΜ, που την αποκάλεσε «Μακεδονία». Ισως να μην άντεχε να βλέπει μανάδες να γεννάνε τα μωρά τους μέσα στη λάσπη στις σκηνές της Ειδομένης αντί σε κάποιο ζεστό ιδιωτικό ή μη μαιευτήριο, ίσως να κατάλαβε ότι το να είσαι καλύτερος από την Τασία δεν αρκεί για να έχεις αποτέλεσμα. Γεγονός όμως είναι ότι ΧΑΡΗ θα του έκαναν αν είχε προλάβει να φύγει με τους δικούς του όρους. Επιπλέον, άπαξ και ζήτησε δύο φορές συγγνώμη για το ότι χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία», το θέμα θα έπρεπε να έχει λυθεί σε αυτό το επίπεδο, παρότι ανέκυψαν και άλλα. Ο συγκεκριμένος συμπαθής μη πολιτικός όντως πιστεύει ότι το Ψευδοκράτος δικαιούται να λέγεται «Μακεδονία», όπως το πιστεύει με μεγάλο ζήλο και ο ΜΙΣΟΣ τουλάχιστον ΣΥΡΙΖΑ, από τα χαμηλά ως τα πιο υψηλά κλιμάκιά του. Τα άτομα εδώ και χρόνια τώρα δεν κρύβουν ότι συναινούν στο να χρησιμοποιεί η ΠΓΔΜ την ονομασία «Μακεδονία», όπως άλλωστε τάσσονται και υπέρ του αυτοπροσδιορισμού κάποιων Ελλήνων μουσουλμάνων στη Θράκη ως «Τούρκων» επειδή έτσι γουστάρουν (κι έτσι τους ζητάει η Αγκυρα).

Συγχρόνως, με τις τελευταίες κινήσεις τους στο Αιγαίο και το Κυπριακό είναι σαφές ότι θεωρούν το Μεταναστευτικό χρυσή ευκαιρία για να γίνουν τα ελληνικά πελάγη... θάλασσα των λαών και να παραγραφεί το χρόνιο έγκλημα Διεθνούς Δικαίου στα Κατεχόμενα. Με δυο λόγια… ποιος Μουζάλας; Ολος ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν (με διακριτές εξαιρέσεις δυο-τριών στελεχών με πατριωτική αντίληψη... παραδοσιακού τύπου) θα ήθελε, ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ, να «δώσει» αυτός το Ονομα όσον αφορά στα Σκόπια, μπας και του κάνουν καμιά αβάντα στο Ασφαλιστικό ή καταφέρει έτσι να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους και διορίσει μερικούς μετακλητούς ακόμα. Δεν κρούουμε ανοικτές θύρες, ούτε τους εγκαλεί κανείς για κωλοτούμπες, ειδικά στα λεγόμενα (από τους περισσότερους Ελληνες) εθνικά θέματα. Ούτε τα πιστεύουν, ούτε τα υπερασπίζονται και έχουν και άποψη επ’ αυτού, την οποία μάλιστα δεν κρύβουν. Εδώ πρωθυπουργού παρόντος στο Παρίσι, διά στόματος Ολάντ, τα Σκόπια ονομάστηκαν πανηγυρικά «Macedoine», που και γαλλικά να μην ξέρεις, όσο να ’ναι υποψιάζεσαι τι πάει να πει! Στο πρόσφατο παρελθόν κάτι τέτοιο έφτανε για να αποχωρήσουν από διεθνείς οργανώσεις μέχρι και ελληνικές ομάδες… χόκεϊ επί πάγου ή του φλωρο-μπάντμιντον! Και ξαφνικά αλλάζει το δόγμα στη ζούλα με το «στρίβειν αλά γαλλικά»; Ποιος… Μουζάλας, λοιπόν; Το να αναθέτεις στον ΣΥΡΙΖΑ κλασικά εθνικά θέματα είναι σαν να βάζεις λαθρέμπορους αποβλήτων και λυμάτων να φροντίζουν το περιβάλλον! (Ή την Αντζελίνα Τζολί να αφήνει τους πρόσφυγες και να λύνει το πρόβλημα των νταντάδων στο Χόλιγουντ, που απειλεί την αρμονική συμβίωση όλων των σταρ. Ιδίως όταν αφήνεις πίσω στο σπίτι έναν Μπραντ Πιτ να φροντίζει μόνος του τα τρία βιολογικά και τα άλλα υιοθετημένα παιδιά τους από δύο ηπείρους!) 
Κλείσιμο

Βασικά το έχουμε καταλάβει όλοι, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ… δεν ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, έτσι ξερά και απλά. Ο,τι πιάσει στα χέρια του καταλήγει σε συμφορά ακόμη και ΑΝ δεν το θέλει (;), όπως συνέβη με την Ειδομένη που οι ίδιοι την ονομάζουν Νταχάου. Πόσο μάλλον τώρα που ανακατεύτηκε με την Ονομασία της ΠΓΔΜ, την οποία, με ή χωρίς Μουζάλα, ξέρουμε άπαντες ότι θα μπορούσε να την «παραχωρήσει» ως… ισοδύναμο (είναι γεγονός ότι κάποιο σχέδιο τρέχει με Γερμανούς και ΗΠΑ) για να ξανανοίξουν τα σύνορα πανηγυρικά! Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι…  ΤΖΑΜΠΑ θα έδινε το Ονομα, γιατί οι περισσότεροι κομματικοί Συριζαίοι, τελείως ανίδεοι και φανατικοί επί του θέματος εδώ που τα λέμε, θα θεωρούσαν μεγάλη επιτυχία τους το να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως «Μακεδονία» επί θητείας τους! ΦΡΙΚΑΡΕΤΕ; Σόρι, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Στα εθνικά τουλάχιστον είναι «πουλητάρια» εκ πεποιθήσεως και μόλις και μετά βίας κρατιούνται για να μην ανοίξουν και θέμα βλάχικης μειονότητας στα… Βλάχικα της Βάρης! Αυτός ήταν και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν και αν διαφωνούν, ας το αρνηθούν δημοσίως. Αμ δε! Γιατί έτρεξαν σαν τρελοί να στηρίξουν τον Μουζάλα (που δεν είναι και 100% δικός τους) και επιχειρηματολόγησαν ότι αφού όλα τα κράτη το λένε πια έτσι («Μακεδονία») μεταξύ τους γιατί να μην το λέμε κι εμείς; Πολύ απλά ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ να δώσουν το Ονομα! Από την τόση ιδεολογική θολούρα τους καταλήγουν σε εθελοντική μειοδοσία. Αυτή είναι η αθώα εκδοχή, γιατί υπάρχουν πια και επαγγελματίες εθνικοί μειοδότες ανάμεσά τους σε αποφασιστικές, δυστυχώς, θέσεις.

Ελα όμως που ξανά… ατύχησαν, όπως και άλλοι πριν απ’ αυτούς που θέλησαν να «πουλήσουν» το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»; Για λόγους που μόνο  στα βάθη της ψυχής του Ελληνα θα βρεις, ο λαός αυτός δεν θα συναινέσει ποτέ σε λύσεις ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, από τον Βορρά μέχρι την Κύπρο, και ας τον απειλούν ότι η σύνταξη θα πάει και στα 100 γρόσια τούρκικα! Ρε μπας και τα προτιμούν και αυτά σαν νόμισμα οι συριζοοικονομολόγοι; Μια κι εδώ που τα λέμε το «τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Μακεδονία» ισχύει χίλιες φορές με το «τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Οικονομία»! Κι εκεί Βουλγαρία μάς έχει κάνει ήδη. Οπως το πάνε με τις υποκύψεις στην Ε.Ε., θα βγει και τραγουδάκι του στυλ «Οικονομία ξακουστή, του Αλεξάνδρου (του νεότερου) η Δραχμή»! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK