Ποιος Τραμπ; Ιδού κάτι «Ευρωπαίοι» ομοιοί του!
makrigiannis_giannis

Γιάννης Μακρυγιάννης

Ποιος Τραμπ; Ιδού κάτι «Ευρωπαίοι» ομοιοί του!

Ο Τραμπ, αυτός ο γελείος ναζί που θέλει να γίνει και πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, - μίας χώρας που φτιάχθηκε αποκλειστικά από πρόσφυγες και μετανάστες, εξολοθρεύοντας τους αυτόχθονες -, πρέπει να νιώθει πολύ περήφανος.

Πριν καταφέρει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να κλείσει τα σύνορα της χώρας τους – εφόσον γίνει πρόεδρος - στους ξένους και ιδίως τους μουσουλμάνους, είδε να το κάνουν μερικές ευρωπαϊκές ηγεσίες στις δικές τους χώρες. Μπορεί να νιώθει και… προσβεβλημένος πάντως!

Γιατί αυτός έχει γίνει, με όσα λέει στόχος έντονων επικρίσεων και οξύτατων ή και περιφρονητικών σχολίων, ενώ οι άλλοι, οι «ευρωπαίοι» δήθεν, που τα κάνουν κιόλας, πλασάρονται ως «πολιτισμένοι», «δημοκράτες», ακόμα και «ανθρωπιστές»!

Η «Ευρώπη» λοιπόν έκλεισε τα σύνορά της και επίσημα, όπως αποδεικνύεται με το «ευχαριστώ» του Τουσκ στις χώρες, που απέκλεισαν τον «βαλκανικό διάδρομο» των προσφύγων.

Κλείσιμο
Η «Ευρώπη» του Τουσκ και του Όρμπαν δεν θέλει άλλους πρόσφυγες λοιπόν. Για την ακρίβεια δεν θέλει κανέναν πρόσφυγα. Αδιαφορεί για το ότι γίνεται πόλεμος και είναι αυτός ο πόλεμος που γεννά πρόσφυγες. Φανταστείτε να κάνουν ό,τι κάνει η «πολιτισμένη», δήθεν «Ευρώπη», χώρες όπως η Ιορδανία ή η Τουρκία, που φιλοξενούν εκατομμύρια πρόσφυγες! Αλλά είπαμε. Η «Ευρώπη» είναι το «σαλόνι» και στο «σαλόνι» δεν μπορούν να μπουν οι κατατρεγμένοι με τις γαλότσες – γι αυτούς υπάρχουν οι χώρες «αποθήκες» ή και «στάβλοι», όπως θεωρούν την Τουρκία και την Ελλάδα φυσικά αυτοί οι «Ευρωπαίοι».  

Αντί δηλαδή να εκπονήσουν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων από τη Συρία σε όλη την Ευρώπη, είτε μόνιμης για έναν αριθμό ανθρώπων, είτε προσωρινής μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος, υψώνουν φράχτες και περιχαρακώνονται.  

Τώρα καταλαβαίνουμε τι εννοούσαν όλοι αυτοί οι πολιτισμένοι «ευρωπαίοι» ηγέτες που έλεγαν στον Τσίπρα να προστατεύει καλύτερα τα σύνορα της Ελλάδας: να βουλιάζει βάρκες, να τρυπάει φουσκωτά, να πνίγει δηλαδή ανθρώπους, να αδιαφορεί για το δράμα τους, να τους κλείνει σε στρατόπεδα, να τους βασανίζει ώστε να «μάθουν» να μην έρχονται στην Ευρώπη. Και ευτυχώς, υπάρχει μία ελληνική κυβέρνηση που δεν μπήκε σε μία τέτοια απάνθρωπη λογική, παρά τις απειλές και το κόστος, που ίσως κληθεί να πληρώσει.

Η σημερινή «Ευρώπη» λοιπόν υιοθετεί την πιο σκληρή και απάνθρωπη στάση έναντι του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού δράματος των τελευταίων δεκαετιών.

Δεν προξενεί εντύπωση. Έτσι έκαναν άλλωστε και με την οικονομική κρίση. Απλώς είναι λάθος να έχει κανείς αυταπάτες, ότι υπάρχει μία κανονική Ευρώπη με ζωντανές τις αρχές της αλληλεγγύης και του πολιτισμού – δεν υπάρχει.

ΥΓ: Ιδού και μία ειρωνεία: Ο Σουλτς απέβαλλε από τη Βουλή και ορθώς, έναν χρυσαυγίτη βουλευτή, που έλεγε ρατσιστικές ανοησίες για τους Τούρκους. Ο οποίος δεν είχε καν το θάρρος να πάρει πάνω του τις απόψεις που διατύπωνε, παρά επικαλούνταν λέει «οθωμανούς λόγιους» - θρασύδειλος ολκής δηλαδή, φαντάζομαι τι θα έκανε σε κάποιο πεδίο0 μάχης, όταν θα έπεφτε η πρώτη τουφεκιά, ή μόλις του έκανε κάποιος ένα "μπου"!!! Αλλά υπάρχει ένα ερώτημα. Η «Ευρώπη» του Σουλτς κάνει πολύ διαφορετικά πράγματα για τους πρόσφυγες από αυτά που λέει η Χρυσή Αυγή;  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ