Έχασε τα άχαστα και αποκλείστηκε
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Έχασε τα άχαστα και αποκλείστηκε

Δεν φτάνει να είσαι καλύτερος, πρέπει και να μετουσιώνεις την ανωτερότητά σου μέσα στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από μία Άντερλεχτ που δεν ήταν  φόβητρο απλά και μόνο γιατί δεν κατάφερε να κάνει γκολ κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Φάληρο. Δικό του παιχνίδι το αποψινό και  ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να το κλειδώσει νωρίς και να ξεμπερδέψει. Και το πλήρωσε με δύο ήττες. Παράλληλα, συνεχίστηκε η αρνητική παράδοση με τους ερυθρόλευκους εδώ και 26 χρόνια να μην μπορούν να πάρουν πρόκριση σε ευρωπαϊκό αγώνα  όταν χάνουν το πρώτο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός από το πρώτο δευτερόλεπτο μπήκε με όρεξη να πιέσει σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Οι Βέλγοι δεν  μπορούσαν να σταματήσουν την επιθετική ορμή των Πειραιωτών οι οποίοι έφθαναν εύκολα μέχρι την εστία  του   Προτό.  Σε αυτά τα πρώτα λεπτά οι ερυθρόλευκοι είχαν μία τεράστια τριπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ  με τον Ιντέγιε να μην μπορεί να πλασάρει τον  τερματοφύλακα της Άντερλεχτ, να ακολουθεί ο Φορτούνης και μετά ο Ντουρμάζ.

Οι παίκτες του Σίλβα δεν επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να αναπτυχθεί  βγάζοντας ενέργεια και έχοντας αυτοσυγκέντρωση. Τελικά ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Φορτούνη ο οποίος εκτέλεσε  πέναλτι το οποίο αμφισβητήθηκε.

Κλείσιμο
Στην επανάληψη, ο τραυματισμός του Ντουρμάζ στο τρίτο μόλις λεπτό  έφερε στο χορτάρι τον Τσόρι ίσως νωρίτερα από ό,τι θα ήθελε ο Σίλβα, δημιουργώντας ειδικές συνθήκες για τον προπονητή των Πειραιωτών.

Ο Φορτούνης πήγε στα αριστερά και κλήθηκε να ξεδιπλώσει  και τις αμυντικές του ικανότητες για να καλύψει την πλευρά του. Και ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα. Δύο λεπτά αργότερα ο Πουλίδο μετά από έξοχη πάσα του Τσόρι  δεν κατάφερε να σκοράρει  μόνος  απέναντι στον τερματοφύλακα της Άντερλεχτ, στέλνοντας την μπάλα σύριζα έξω από το αριστερό δοκάρι.  Δεύτερη … «κραχτή» ευκαιρία μέσα στο παιχνίδι. Και στη ροή του αγώνα ο Μποτία αναγκάστηκε να κάνει φάουλ και να πάρει κάρτα, να σταματήσει  αντεπίθεση των Βέλγων για να γλιτώσει την ομάδα από μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Στο επόμενο λεπτό ο Φορτούνης βρέθηκε σε πολύ  καλή θέση για γκολ άργησε  όμως να σουτάρει και χάθηκε η τρίτη… «άχαστη» ευκαιρία για γκολ. Οι Βέλγοι αναθάρρησαν, έβαλαν την μπάλα κάτω, πίεσαν και χρειάστηκε να κάνει διπλή απόκρουση ο Ρομπέρτο. Η Άντερλεχτ συνέχισε να πιέζει και στην επόμενη φάση είχε δοκάρι.  Ο Καμπιάσο είχε κουραστεί και οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο ανεβάζοντας την αγωνία και τους σφυγμούς.  Ο Σίλβα έβαλε στη θέση του Αργεντινού τον Ζντιέλαρ για να δώσει τρεξίματα στο κέντρο και να ανακόψει τους Βέλγους που πίστεψαν ότι μπορούσαν να σκοράρουν.

Στο 68’ ο Ιντέγιε  δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί μία ακόμη φαρμακερή πάσα του Τσόρι. Οι ερυθρόλευκοι έδειχναν  να προκαλούν την τύχη τους, με τους Βέλγους να ανεβάζουν απόδοση και να πιέζουν.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν πλέον τα τρεξίματα του πρώτου ημιχρόνου και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα γίνει… ροντέο. Αν και η Άντερλεχτ άφηνε χώρους πίσω κυνηγώντας  την ισοφάριση ο Ολυμπιακός δεν είχε  τα γρήγορα εξτρέμ για να το εκμεταλλευτεί. Η ομάδα του Πειραιά…άπλωσε  στο γήπεδο και χάθηκε  η συνοχή των γραμμών γιατί δεν υπήρχαν ανάσες.  Αργές επιστροφές και αργές προωθήσεις 15 λεπτά πριν το σφύριγμα της λήξης.

Ο Σίλβα αποφάσισε να ρίξει τον Σεμπά στη θέση του Πουλίδο για στήριγμα στον Τσόρι  με την ελπίδα να αποφύγει η ομάδα την παράταση αφού η κούραση μεγάλωνε.

Και στο 89’ ο Ρομπέρτο δείχνει την κλάση του σώζοντας  τον Ολυμπιακό από την ισοφάριση.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, με την Άντερλεχτ να έχει κάνει μόνο μία αλλαγή στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Στα πρώτα λεπτά της παράτασης ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι σε τράβηγμα πάνω στον Μποτία.

Από το σημείο αυτό και μετά  και οι δύο ομάδες άρχισαν τις χαμηλές πτήσεις λόγω κούρασης.

Και ξαφνικά στο 102’ οι Βέλγοι ισοφάρισαν μετά από αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα των ερυθρόλευκων που είχαν θολωμένο από την κόπωση μυαλό. Και όπως λέει ο νόμος του Μέρφι αν κάτι μπορεί να πάει στραβά θα πάει, οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν και δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση. Game over.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ