Πλήρωσε το μοναδικό λάθος του Ρομπέρτο
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Πλήρωσε το μοναδικό λάθος του Ρομπέρτο

Με τη φόρα από το Τσάμπιονς Λίγκ εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο Βέλγιο κόντρα στην Άντερλεχτ. Οι Πειραιώτες έπαιζαν  σαν να επρόκειτο για αγώνα ομίλου  και όχι  για έναν από τους δύο αγώνες της φάσης των 32 του Γιουρόπα.  Όμως έπεσαν θύμα μίας κακής στιγμής του Ρομπέρτο που τους στοίχισε την ήττα με  1-0. Ο Ολυμπιακός  είναι καλύτερος από την Άντερλεχτ και αυτό φάνηκε απόψε. Στο χέρι του  είναι  να πάρει την πρόκριση σε επτά βράδια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αφού οι Βέλγοι σε καμία περίπτωση δεν είναι  φόβητρο.  Το πόσο υπολογίζουν τον Ολυμπιακό φάνηκε από τις καθυστερήσεις που έκαναν στο τέλος του παιχνιδιού ακόμα και τα ball boys!

Ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα 20 λεπτά ήταν πολύ γρήγορος   με  την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει ανάμεσα στις δύο περιοχές,  τον Ολυμπιακό να έχει δοκάρι με τον Ιντέγιε και τον Ρομπέρτο να επεμβαίνει σε δύο καλές ευκαιρίες των γηπεδούχων.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ενέργεια,  πάταγαν γερά στο γήπεδο  και έδειξαν ότι ήθελαν  να πετύχουν γρήγορα γκολ. Δεν φοβήθηκαν τους Βέλγους  και έβγαιναν  από τα πλάγια και κυρίως από τα αριστερά, βάσει σχεδίου και όχι άναρχα. Όμως στην αμυντική λειτουργία υπήρχε  σε κάποια διαστήματα  έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, με αποτέλεσμα να γίνονται λανθασμένες πάσες και πουλήματα της μπάλας , ενώ ο Ντα Κόστα  έδειχνε  να είναι εκτός ρυθμού. Μετά το  πρώτο 20λεπτο οι δύο ομάδες άρχισαν να γίνονται προσεκτικότερες και να κατεβάζουν στροφές για να πάνε στα αποδυτήρια με λευκή ισοπαλία και τους λογαριασμούς ανοικτούς.

Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι μπήκαν και πάλι δυνατά,  πιέζοντας τους παίκτες της Άντερλεχτ  η οποία έδινε χώρους για να κτυπήσει σε αντεπιθέσεις κάτι που συνηθίζει η ομάδα των Βρυξελλών όταν  έχει απέναντί της υπολογίσιμο αντίπαλο.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, χωρίς  τη μεγάλη φάση. Ευκαιρίες έκανε όμως  ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ιντέγιε στο 64’  ο οποίος  δεν μπόρεσε να πλασάρει τον  τερματοφύλακα των γηπεδούχων, τον Προτό. 
Κλείσιμο
 
Παρ’ όλα αυτά και κόντρα στη ροή του αγώνα εκείνοι που πέτυχαν γκολ ήταν οι Βέλγοι,  στο 67’ μετά από λάθος απόκρουση  του Ρομπέρτο που έκανε άσχημη έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων.  Άντερλεχτ η οποία δεν φημίζεται για την ικανότητά της να σκοράρει  από στημένες φάσεις. Στο επόμενο λεπτό μπήκε ο Κασάμι στη θέση του Ζντιέλαρ την οποία είχε προγραμματίσει ο Σίλβα πριν το γκολ για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα.

Στο τελευταίο 10λεπτο ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε τον Πουλίδο στη θέση του Σεμπά παίζοντας στο δεξί άκρο. Ακολούθησε η είσοδος του  Τσόρι στη θέση του Ντουρμάζ. Στο  84΄ με τον  Φορτούνη να πηγαίνει αριστερά.  Στα τελευταία λεπτά οι Βέλγοι έκανα καθυστερήσεις  και  υποχώρησαν όλοι πίσω από τη σέντρα για να κρατήσουν το σκορ, κάτι που πέτυχαν αφήνοντας όμως ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό,  στο Φάληρο, σε μία εβδομάδα.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ