Εχοντες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ!
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Εχοντες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ!


Πόσες και ποιες αμαρτίες έχει ακόμα να πληρώσει αυτός ο λαός; Πόσο ακόμα θα αντέξει αυτό το μαρτύριο του Προμηθέα εν ονόματι «μεταρρυθμίσεων» που έρχονται απανωτά και πέφτουν στο τρύπιο πιθάρι; Ποιος επιτέλους θα μας πει «πληρώστε κι αυτά - είναι τα τελευταία»;

Πότε επιτέλους θα έρθει η στιγμή που θα πιάσουμε πάτο και θα ξέρουμε ότι δεν έχει παρακάτω;

Ρητορικά μάλλον τα ερωτήματα, καθώς αυτοί που είναι αρμόδιοι να απαντήσουν έχουν άλλες προτεραιότητες, όπως την αναδιανομή των τηλεοπτικών αδειών!

Κλείσιμο
Τα δε πραγματικά αφεντικά, οι δανειστές, αποξηραμένοι και σταφιδιασμένοι από συναισθήματα και κοινή λογική, υπαγορεύουν με ρυθμό πολυβόλου μέτρα, περικοπές και ξεζούμισμα και της τελευταίας σταγόνας μιας έστω και υποφερτής επιβίωσης. Η αξιοπρεπής διαβίωση, βλέπετε, έγινε είδος πολυτελείας για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων και εξαφανίστηκε από αυτούς που ήρθαν στην εξουσία με το σύνθημα ότι θα επαναφέρουν την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια στους Ελληνες.

Ετσι, 13 μήνες από την κατάκτηση της εξουσίας με αφειδώλευτες υποσχέσεις στους πάντες, αν κάνουμε έναν πρόχειρο απολογισμό, θα διαπιστώσουμε ότι όλοι οι δείκτες, όλες οι παράμετροι που συγκροτούν τόσο την εθνική οικονομία όσο και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς έχουν υποστεί νέα και βαρύτατα πλήγματα. Οι έρευνες μάλιστα που μετρούν τον δείκτη απαισιοδοξίας ενός λαού δείχνουν ότι αυτή έχει εξακοντιστεί στο ζενίθ και αισιόδοξοι δηλώνουν μόνο οι δραπέτες της κοινής λογικής και κάποιοι Συριζαίοι!

Πριν λοιπόν τελειώσουμε με τις δόσεις φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ του προηγούμενου έτους μπαίνουν μπροστά και οι νέες φορολογικές δηλώσεις από τον άλλο μήνα με άμεση χρέωση των φόρων, οι οποίοι μάλιστα θα είναι και πάλι προσαυξημένοι, καθώς στο μεταξύ επιβλήθηκε αύξηση του φόρου αλληλεγγύης με αναδρομική ισχύ από 1-1-12015. Πρόκειται για τη διαφορά φόρου που προκύπτει από τη μείωση που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση και την πήρε πίσω η αριστερή. Από κοντά και ο νέος ΕΝΦΙΑ, ο οποίος, παρά τις μειώσεις αντικειμενικών που έχουν ανακοινωθεί, θα πρέπει να συγκεντρώσει από τους πολίτες το ίδιο ποσό των 2,65 δισ. όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

Πατώντας πάνω στον μύθο των εχόντων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει όσα περισσότερα βάρη μπορεί με την ιδεοληπτική λογική της αναδιανομής του πλούτου. Βαφτίζει δηλαδή πλούσιους όσους έχουν εισόδημα πάνω από 20.000-30.000 ευρώ, αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις τους σε δάνεια, δόσεις, ανατροφή τέκνων, φροντιστήρια, διατροφή, λογαριασμούς ΔΕΚΟ κ.λπ. και ελαφρά τη καρδία τούς οδηγεί στη φτωχοποίηση, στην υποκατανάλωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγορά και τις θέσεις εργασίας, αλλά και στην κυκλοφορία του χρήματος.

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν μόνο σε αυτούς που απόμειναν να δουλεύουν και να συντηρούν το κράτος και τα εκατομμύρια των ασθενέστερων στρωμάτων. Συνεχίζονται και στο λεγόμενο Ασφαλιστικό, το οποίο μπορεί να είναι επί του παρόντος άδηλο πού θα καταλήξει, εν τούτοις είναι αποσαφηνισμένη η πρόθεση της κυβέρνησης να μη θιγούν οι νυν συνταξιούχοι με τις κύριες συντάξεις τους, ασχέτως του πόσα χρόνια δούλεψαν και πλήρωσαν εισφορές, και το ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού τους που παίρνουν ως σύνταξη, αλλά να πληρώσουν τη νύφη και πάλι οι σημερινοί εργαζόμενοι με μικρότερες και ισοπεδωμένες συντάξεις όταν και εάν καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη.

Και πάλι αναδιανομή ανάμεσα σε τυχερούς και άτυχους και κατάργηση των τάξεων στην πράξη μέσω της εξαθλιωτικής φτωχοποίησης των πάντων ανεξάρτητα από το τι δουλειά κάνουν και πόσα εισφέρουν στο ταμείο. Περί ανταποδοτικότητας βέβαια ούτε κουβέντα, γιατί αυτή έχει ταξικά «χαρακτηριστικά»!

Επιβράβευση των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των εργατών, των χαμηλοϋπαλλήλων και τιμωρία των γιατρών, των μηχανικών, των δικηγόρων, των διευθυντών και στελεχών επιχειρήσεων υπέρ μιας ιδιότυπης ισότητας σε μια χώρα που είναι μέρος του σκληρού πυρήνα της Ευρώπης εν έτει 2016. Οσο, δε, γι’ αυτή την καραμέλα Τσίπρα με τις λίστες των φοροφυγάδων που μαχητικά κυνηγάει ενώ οι προηγούμενοι τους κάλυπταν, αρκετά πια. Ας μας φέρει πρώτα πόσους έπιασε και πόσα εισέπραξε το κράτος από τις παρανομίες τους και μετά τα ξαναλέμε. Γιατί αν μάζεψε 30-40 εκατ. ευρώ (που πολύ αμφιβάλλω), αυτό είναι για γέλια και όχι για να επαίρεται και να κομπορρημονεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ