«Θα ανατιναχτούμε και θα σας πιτσιλήσει το αίμα μας»
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

«Θα ανατιναχτούμε και θα σας πιτσιλήσει το αίμα μας»

Πως το κατάφερε αυτό η κυβέρνηση; Εχει από τις «γραβάτες» μέχρι τους αγρότες  εναντίον της  για ένα σύνολο μέτρων   που δεν είναι συμφωνημένα, δεν είναι εγκεκριμένα.

Το μάθαμε χθες και επισήμως από την επιστολή  Γ. Ντάισελμπλουμ   προς το Ολλανδικό κοινοβούλιο: «οι θεσμοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο των εν λόγω μέτρων». Ο Πρόεδρος του Εurogroup γράφει ότι πρέπει «να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια σε ότι αφορά τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση». Η άτυπη ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της ΕΕ αλλά και οι διαρροές στο γερμανικό πρακτορείο MNI δεν αφήνουν αμφιβολία  ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση  μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και δεν έχουν συμφωνήσει ούτε στο φετινό  δημοσιονομικό έλλειμμα.

Η κυβέρνηση έβγαλε τους Έλληνες  στους δρόμους για μέτρα που δεν έχουν δεχθεί οι δανειστές. Έχει δημιουργήσει το απόλυτο αδιέξοδο: Σύγκρουση με την Κοινωνία και  κόντρα   με τους δανειστές  για ένα πακέτο μέτρων που ακόμη δεν έχει μορφοποιηθεί.  Ιδιοφυής στρατηγική που δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει, καθώς η  κυβέρνηση  αυτοπαγιδεύτηκε. Αν οι απειλές περί εκλογών απευθύνονται στους δανειστές, δείχνουν απελπισία. Το κουαρτέτο –τρόικα τότε-  δεν  κάμφθηκε όταν Πρωθυπουργός σε αναμονή ήταν ο Α. Τσίπρας. Γιατί  τώρα να κατεβάσει τον πήχη;  Αν οι απειλές στρέφονται προς το εσωτερικό, θυμίζουν τον τρόπο που πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ  να διαπραγματευτεί-εκβιάσει την Ευρώπη: Θα ανατιναχτούμε και θα σας πιτσιλήσει το αίμα μας.

Στο σημείο που βρίσκεται η κυβέρνηση  όλα είναι δυνατά. Να φέρει τα οποία μέτρα στη Βουλή μέχρι να οδηγήσει τη χώρα για τέταρτη φορά σε 13 μήνες σε εκλογές. Κι όλα αυτά χωρίς  τον πιο σοβαρό  καταλύτη, το προσφυγικό . Αν κλείσουν και τα Σκόπια τα σύνορά τους,  η κατάσταση θα  γίνει ανεξέλεγκτη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK