"Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο", όσο είναι ακόμη καιρός...
Σπύρος Γκουτζάνης

Σπύρος Γκουτζάνης

"Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο", όσο είναι ακόμη καιρός...

Ο σύλλογος των εργαζομένων στο λιμάνι είχε συγκεντρωθεί μπροστά από την πλατεία Κλαυθμώνος και άκουγε από τα μεγάφωνα τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, γειτνιάζοντας σχεδόν με τους αποστράτους και την αγωνιστική κίνηση πυροσβεστών, ενώ οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, με τα μαύρα μπαλόνια τους και τις κίτρινες μηχανές να προπορεύονται, έμπαινε στην οδό Σταδίου.

Λίγες δεκάδες μέτρα πιο πάνω οι συγκεντρωμένοι μαθητές και φοιτητές αλλά και οι γιατροί και πολιτικοί μηχανικοί που ήταν στην πλατεία Συντάγματος με το ΠΑΜΕ, άκουγαν από τα δικά τους μεγάφωνα τον εκπρόσωπο των αγροτών να απευθύνει μήνυμα. Εάν ήταν ένα σύνθημα που εξέφραζε χθες το ετερόκλητο πλήθος των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών από όλους τους κλάδους της εργασίας και της υπαλληλίας, ήταν το «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο».

Είναι κατόρθωμα, που όμως μόνο τιμή δεν περιποιεί σε μία κάποτε αριστερή κυβέρνηση, το ότι ένωσε εναντίον της τους πάντες. Με το ασφαλιστικό και το φορολογικό της -που όπως διέρρευσε το υπουργείο Εργασίας πάνε πακέτο-, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να τους δυσαρεστήσει όλους. Εάν η πολιτική είναι δεξιότητα να δημιουργείς συμμαχίες, να πετυχαίνεις συναινέσεις και να μειώνεις τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακριβώς το αντίθετο, διαρρηγνύει τις σχέσεις που είχε με τα λαϊκά στρώματα και την μεσαία τάξη και χάνει τα όποια κοινωνικά ερείσματα διέθετε.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία υφίσταται τώρα τα επίχειρα των πράξεών της, του περασμένου καλοκαιριού. Στην χθεσινή διαδήλωση δεν ήταν μόνο ο κόσμος που τον περασμένο Ιούνιο συγκεντρωνόταν υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Ήταν και ο κόσμος που διαδήλωνε υπέρ του ΟΧΙ, νομίζοντας τότε ότι στήριζε μία κυβέρνηση που έδινε μάχη, ενώ είχε ήδη καταθέσει τα όπλα. Τώρα αυτός ο κόσμος νιώθει προδομένος. Και ως γνωστόν την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ