Απάντησαν με non paper για τον οικονομικό μηδενισμό!!!
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Απάντησαν με non paper για τον οικονομικό μηδενισμό!!!

Ακόμη και σήμερα ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει να πηγαίνει στο Λονδίνο σε ομιλίες εναντίον της λιτότητας, ενώ στα διαλείμματα συμμετέχει σε crowdfunding κοινών απατεώνων (The First Project).

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης πανηγυρίζει στις εφημερίδες για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση με non paper, όπου μεταξύ άλλων μας λέει: «Σε ό,τι αφορά την εκμηδένιση, ουσιαστικά, της τιμής των μετοχών των τραπεζών, αυτή οφείλεται σε μια πορεία απαξίωσης του τραπεζικού συστήματος και ευρύτερα της ελληνικής οικονομίας τα χρόνια της κρίσης, καθώς και στη μη αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έφτασαν σε πρωτοφανή επίπεδα». Πιο πριν, στο ίδιο non paper, εξηγεί ότι «γλιτώσαμε το κούρεμα στις καταθέσεις».

Προφανώς, το κούρεμα στους μετόχους και τους ομολογιούχους επιτρέπεται.   
     
Τα χρόνια της κρίσης φταίνε για τις τιμές, δηλαδή όχι εμείς (sic). Τον παραπέμπουμε στις τιμές των μετοχών τραπεζών: Ακόμη και στις 26 Ιουνίου, πριν το δημοψήφισμα, δεν είχαν φτάσει στο μηδέν.  

Κλείσιμο
Καμία απάντηση για το ότι χάθηκαν 40 δισ. και δόθηκαν άλλα 10 δισ. ευρώ, ενώ ορισμένες ελληνικές τράπεζες πέρασαν στα χέρια του ΕSM –και όχι του κράτους. Ο τρίτος της παρέας, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, μη έχοντας καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί, αρκέστηκε να στείλει επιστολή για να συμμετάσχουν στις αυξήσεις και οι Έλληνες επενδυτές. Και οι τρεις λοιπόν, όπως και ο πρωθυπουργός, δεν έχουν αντιληφθεί επαρκώς την ζημια που προκλήθηκε στις τράπεζες και την οικονομία.

Φταίνε τα χρόνια της κρίσης, λοιπόν, για την εκμηδένιση των τιμών και όχι αυτοί που κλήθηκαν να λάβουν τις τύχες της οικονομίας όταν δεν γνωρίζουν ούτε τι σημαίνει επαναγορά ομολόγων, όπως ο κ. Δραγασάκης... Όταν όμως θα αρχίσουν να πέφτουν οι αγωγές για την καταστροφή στις τράπεζες, τα non paper θα είναι τα αποδεικτικά της αποτυχίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ