Τσίπρας Χ 7
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Τσίπρας Χ 7

Αίλουρος ο Αλέξης. Καλύτερος αίλουρος από Ανδρέα της πέτσινης αλλαγής.

Οι συνθήκες βλέπετε. Οι συνθήκες ασκούν πιέσεις. Οι συνθήκες δρουν καταλυτικά σε εύκαμπτες συνειδήσεις. Οι συνθήκες η ομπρέλα του Τσίπρα. Η ομπρέλα που φέρει ονομασία «εθνική συναίνεση»!

Προσέξτε την διαδρομή της λογικής του. Που είναι δομημένη από «υλικά» της σημερινής συγκυρίας

Ενα λοιπόν. Γιατί είναι γεγονός ότι όλες οι παρατάξεις, πλην Κουτσούμπα και Μιχαλολιάκου συμφώνησαν για το τρίτο Μνημόνιο. Αφού προηγουμένως το διάβασαν και το στήριξαν. Επομένως αφού συμφώνησες τώρα να ψηφίσεις και τη υπογραφή σου να τιμήσεις!

Δύο λοιπόν. Γιατί είναι γεγονός πως όλα αυτά τα Μνημονιακά κόμματα κόπτονται υπέρ της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού. Ολοι ισχυρίζονται, σε όλους τους τόνους, ότι πρέπει να βυθιστεί νυστέρι στο «άρρωστο» κομμάτι του Ασφαλιστικού. Αλλιώτικα τα ταμεία εντός των προσεχών ετών, θα πεταχτούν στον κουβά με τα απορρίμματα των σκύλων. Αφού λοιπόν συμφωνείς με την επιτακτική ανάγκη μεταρρύθμισης, δηλαδή εξαέρωσης συντάξεων, ιδού η Ρόδος ιδού και η ψήφος σου!

Τρία λοιπόν. Γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού θα προκαλέσει τεκτονικό σεισμό στους κόλπους του ΣΥ. ΡΙΖ. Α. Δηλαδή θα το καταψηφίσουν τουλάχιστον δέκα, να μην πω περισσότερους, βουλευτές του Τσίπρα. Επομένως ο Αλέξης χάνει την δεδηλωμένη. Επομένως βουρ για νέα εκλογική αναμέτρηση. Και θα έχει όλα τα δίκια με το μέρος σου!
Κλείσιμο

Τέσσερα λοιπόν. Γιατί σε εκείνη την περίπτωση προκήρυξης νέας εκλογικής αναμέτρησης ο Τσίπρας θα κατηγορεί τα μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης. Οτι εκείνοι φταίνε. Οτι εκείνοι ευθύνονται. Οτι εκείνοι ταλαιπωρούν τον κόσμο και την κοινωνία!

Πέντε λοιπόν. Γιατί με δεδομένο το μπάχαλο, τα αδελφοφαγώματα, τα «γαλλικά» και το φιάσκο της γαλάζιας παράταξης, είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι το ποσοστό της ΝΔ θα γρεμιστεί στα τάρταρα. Και όχι μόνο η παράταξη του Μειμαράκη αλλά και της Φώφης αλλά και του Σταύρου. Ο λόγος ένας και μοναδικός. Οσο ο Αλέξης μετατοπίζεται προς τον κέντρο, τόσο περισσότερο απορροφητικός. Οσο προς την κεντροαριστερά τόσο ψηφοφόροι της Φώφης και του Σταύρου αλληθωρίζουν κατά μεριά Τσίπρα!

Εξι λοιπόν. Γιατί κρυφή και διακαής επιδίωξη του Αλέξη είναι η διπλή συνταγή. Από τη μια να απαλλαχθεί από τα εναπομείναντα σκληροπυρηνικά αριστερά βαρίδια. Και από την άλλη να ενσωματώσει στο δυναμικό του πολιτικούς και βουλευτές άλλων παρατάξεων. Ακόμα και γαλάζιους! Με απλά λόγια αυτό που φαίνεται είναι πλαστό. Το γεγονός δηλαδή ότι πιθανές εσωκομματικές απώλειες θα τον πλήξουν θανάσιμα, είναι πλαστή. Στην πραγματικότητα και με εφαλτήριο το σκληρό Ασφαλιστικό, επιχειρεί να ξεκαθαρίσει τους εσωκομματικούς λογαριασμούς και να απορροφήσει δυνάμεις από το ευρύτερο κεντροαριστερό και μεταρυθμιστικό χώρο!

Εφτά λοιπόν. Γιατί η ευελιξία του Τσίπρα είναι η αιτία της μετατόπισής του. Γιατί η νέα, μνημονιακή πραγματικότητα, είναι η αιτία της μετατόπισής του προς την κεντροαριστερά. Και γιατί στην περίπτωση που θα καταφέρει να αφομοιώσει και άλλες δυνάμεις, τότε θα πετύχει τον στρατηγικό στόχο του. Δηλαδή ηγέτης όλων των Ελλήνων. Αφού σου λέει η κατάσταση είναι κρίσιμη τότε είναι και εθνική. Επομένως ο τιμονιέρης μιας τόσο κρίσιμης εθνικής κατάστασης δεν μπορεί να είναι άλλος παρά μόνο ένας εθνικός, χαρισματικός ηγέτης όλων των Ελλήνων!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ