Ολα καλά κι όλα ωραία με τους πρόσφυγες παρέα
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Ολα καλά κι όλα ωραία με τους πρόσφυγες παρέα

Επίσημοι «εθνικοί δουλέμποροι» με μεγαλοαποθήκες ψυχών; - Αφού είμαστε «καλοί άνθρωποι!»

Εντάξει, οι κορυφαίοι πολιτικοί και οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ το έλυσαν το πρόβλημα! Το ισοδύναμο των νέων επενδύσεων, που δυστυχώς δεν έρχονται, είναι… οι πρόσφυγες και λοιποί αλλοδαποί που, ευτυχώς, μας προτιμούν και με το παραπάνω! Ε, αν μη τι άλλο, η Τασία άφησε πίσω της ΕΡΓΟ: Mπορεί να μη γίνουν νέες βιομηχανίες, αλλά θα κάνουμε στρατόπεδα φιλοξενίας αλλοδαπών. Μπορεί να μη σηκώνουμε οικοδομές, αλλά οι νέοι εργολάβοι της Πρώτης Φοράς κ.λπ. θα κονομήσουν απ’ τα κοντέινερ και τα προκάτ κουτιά. Και OK, μπορεί να έχουμε το ρεκόρ ΦΠΑ 23% όλης της Ε.Ε., αφού φορολογούμε ό,τι πιάνει ανθρώπου μάτι, όμως διαθέτουμε… ανθρωπιά και αλληλεγγύη, στοιχεία για τα οποία μας... ζηλεύει σύμπασα η Ευρώπη! Γεμάτοι θαυμασμό, Γερμανοί και Ολλανδοί βλέπουν στα κανάλια τους τον φουκαρά τον Ελληνα να μοιράζεται τη μια μερίδα φαγητό του με τον ακόμη πιο ταλαίπωρο αλλοδαπό και μας αποθεώνουν, σύμφωνα με   την κυβερνητική προπαγάνδα, για την αυτοθυσία και την καλοσύνη μας. Μήπως στο τέλος δώσουν στον Αλέξη και το ειδικό βραβείο της UNICEF; (Αρκεί να μην ξαναπεί, προφανώς από βαριά άγνοια -και- ελληνικών, τη φράση «ΣΥΜΠΑΘΗ ΝΕΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ» που πέταξε στη Βουλή αφήνοντας σύξυλο το πανελλήνιο.)

Είμαστε με τα καλά μας; Δηλαδή το ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ της κρίσης είναι να μας κάνουν μια απέραντη ΠΑΡΑΓΚΟΥΠΟΛΗ για κάθε λογής δυστυχισμένο της Ανατολής ώστε να μην περνάει τα Βαλκάνια και να μην τους ενοχλεί; Με αυτό το εκτρωματικό σενάριο, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη περιθωριοποίηση και υποβάθμιση της Ελλάδας, πήγε και συμφώνησε ο Τσίπρας; Κι άντε είπε πάλι «γιαβόλ», το διαφημίζουνε κι από πάνω; Αυτό που πράγματι σε εκπλήσσει κάθε φορά είναι ο κυνισμός και η τερατώδης επικοινωνιακή διαστροφή με την οποία πλασάρουν την τραγωδία για ευτυχία. ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ της ελληνικής κοινωνίας είναι και το να γίνει ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ, όπως έλεγαν παλιά οι Συριζαίοι, αλλά ακόμη ΧΥΔΑΙΟΤΕΡΟ να το προβάλλουν σαν… ισοδύναμο της εξόδου από την κρίση, μια που όλα τα άλλα τα… μαγικά που σκέφτονται δεν πιάνουν.

Κλείσιμο
Κατά βάθος απάνθρωπο και ρατσιστικό (αν θες, με τα παλιά συριζαίικα μέτρα και σταθμά) είναι να διαπραγματεύονται και να κοστολογούν πόσο πάει η περίφημη «ανθρωπιά» μας για να κόψουν κατιτίς από τα μέτρα λιτότητας μπας και γλιτώσουν την κομματική τους πελατεία. Ακόμη και τους πρόσφυγες σ’ αυτή την ανθρωπομηχανή τούς ρίχνουν για θυσία, κοροϊδεύοντας προκλητικά τον κοσμάκη ότι πρόκειται για φοβερό εύρημα! Να μη μείνουν και αναξιοποίητα τα «κόκκινα» σπίτια, αφού θα κατασχεθούν που θα κατασχεθούν. Αποδεικνύονται σούπερ ειδικοί στο να ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των προσφύγων. Τύφλα να ’χουν τα distress funds, αυτά που φέρνουν δυστυχία (μετά από έντιμο συμβιβασμό βεβαίως-βεβαίως), μπροστά στο εύρημα των Συριζαίων που θα μπορούσε να καθιερωθεί στην παγκόσμια ορολογία και ως «STRESSED ΨΥΧΕΣ FUNDS»! Το ισοδύναμο του ΦΠΑ είναι αμέτρητοι επιπλέον αλλοδαποί στριμωγμένοι στο κέντρο της Αθήνας ή άλλων πόλεων, μια που δεν μπορούν να μείνουν χειμωνιάτικα στα νησιά. Οπως παραμύθιασαν τον κόσμο ότι «εντάξει, αποτύχαμε, αλλά διαπραγματευτήκαμε», τώρα θα του λένε «εντάξει, δεν τα βγάζεις πέρα, αλλά πάλι καλά, δες και τον πρόσφυγα της διπλανής πόρτας τι τραβάει. Κι αν κρυώνεις, επειδή δεν μας περισσεύουν φέτος για επίδομα θέρμανσης, ΠΑΡ’ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑ να ζεσταθείτε».

Για να μην μπερδευόμαστε, ο Ελληνας δεν περίμενε τον Αλέξη και την Τασία για να δείξει την ανθρωπιά του και κάποια βαθιά εθνικά χαρακτηριστικά που μας κάνουν εδώ και χιλιάδες χρόνια διαφορετικούς απέναντι σε όλους τους άλλους. Πουθενά στη Γη, με την εξαίρεση ίσως κάποιων… μοναχών του Θιβέτ, δεν υπάρχει η ανθρωπιά του Ελληνα μπροστά στον δυστυχισμένο, όποιος κι αν είναι, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται. ΦΥΣΙΚΑ και πέφτει στα παγωμένα νερά για να σώσει παιδάκια και ανήμπορους απ’ την Ανατολή, ενώ οι Τούρκοι κάνουν ΜΠΙΖΝΕΣ με αυτά τα καραβάκια του τρόμου και μας τους πασάρουν με το αζημίωτο γιατί είμαστε χάχες, ανίκανοι και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά απρόθυμοι να υπερασπίσουμε τα σύνορά μας. Εδώ τους κάναμε και προσκλητήριο να ’ρθουν να λιάζονται, τι να λέμε τώρα; Μήπως έχουμε και κάποια ηθική ευθύνη κατά βάθος που μπαίνουν σαν τρελοί από απόγνωση στα σαπιοκάραβα για... τη φιλόξενη Ελλάδα ακόμη και με 8 μποφόρ; Ενοχες δεν είναι μόνο η Ευρώπη που αδιαφορεί και η Αγκυρα που τους εμπορεύεται. Σε έναν βαθμό είναι και όσοι δικοί μας από βαριά αμέλεια και αφέλεια αλλά και ανεύθυνη ιδεοληψία τούς χρησιμοποίησαν πολιτικά.

Ετερον εκάτερον, όμως. Αλλο να σώζουμε και να φιλοξενούμε όσο μπορούμε και ΑΜΑ μπορούμε με οποιονδήποτε, επειδή ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ, κι άλλο να το αναγάγουμε σε... επίσημη εθνική πολιτική… ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και να το τιμολογούμε κι από πάνω! Κι αν μας κόψουν δηλαδή 20, 50 ή 100 δισ. σε χρέος με… αντάλλαγμα να φιλοξενούμε σήμερα 50.000 (που σίγουρα είναι οι διπλάσιοι) και ένα εκατομμύριο αύριο, πρέπει να το αποδεχτούμε για καλό; Ολα καλά κι όλα ωραία με τους πρόσφυγες παρέα; Με πόσους δηλαδή; Οχι, δεν είναι έτσι. Η Ελλάδα παθαίνει μεγάλη ζημιά από την ανεξέλεγκτη μονιμοποίηση μεταναστών, γι' αυτό άλλωστε και όλα τα άλλα κράτη προσπαθούν να προφυλαχτούν! Δεν είναι ηλίθιοι, ούτε εμείς οι... εξυπνάκηδες που τους τη «φέραμε»! Μπράβο, υπέροχη η μοναδική ξένη... επένδυση που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και στην Αφρική έχει ντόπιους λαοπρόβλητους ηγέτες που «ψήνουν» τους λαούς τους ότι θα κονομήσουν θάβοντας στη γη τους τα πυρηνικά και άλλα τοξικά απόβλητα της Δύσης. Εμείς το πήγαμε ακόμη παραπέρα. Παίρνουμε ανθρώπους που οι Βόρειοι τούς έχουν για απόβλητα. Μήπως κατά κάποιον τρόπο είμαστε οι ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ άθελά μας;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK