Λύση στη Ν.Δ. «έξω απ’ τα κουτάκια» με DELETE και START-UP
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Λύση στη Ν.Δ. «έξω απ’ τα κουτάκια» με DELETE και START-UP

Πούλησε νέα «τρέλα» ο Τσίπρας κι έπιασε; Ε, αν μπορείς, πούλα περισσότερη!!!

Καταρχάς, ας μη βάζουν και στοιχήματα (όπως έκανε ο Τσίπρας λέγοντας «ούτε μία στο εκατομμύριο να μην κάνει πίσω η Μέρκελ»), ποντάροντας και πάλι στο ότι θα έχουμε μία ακόμη παρένθεση, αυτή τη φορά «μνημονιακή αριστερή» τάχα μου. Οτι «θα πέσουν γρήγορα μ' αυτούς τους φόρους» κι άλλα παρόμοια που ακούμε. Μπορεί οι πιθανότητες για τριετίες και τετραετίες, που φυσιολογικά ποθούν και ονειρεύονται οι κυβερνώντες, να είναι μάλλον μικρές, για να μην πούμε ελάχιστες, όμως έχοντας ήδη μια τόσο... γλυκιά εμπειρία από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να αποκλείουμε και τα πιο απίθανα σενάρια. Αν, όπως επιμένουν οι περισσότεροι οικονομολόγοι (και δη οι κοινοτικοί), δεν καταφέρουμε να εφαρμόσουμε το 3ο Μνημόνιο, παρά τα ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΑ φορολογικά μέτρα που σου δίνουν να καταλάβεις (το κατάλαβες, άραγε, ρε «θύμα»;), δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτή η κυβέρνηση θα αναζητήσει συμβατικές οδούς διαφυγής. Προτιμά να ακροβατεί μέσα στο χάος, αντί να ενδώσει σε σχήματα «εθνικής ομοψυχίας», εξ ου και ήδη αναζητά προληπτικά στηρίγματα μέχρι και στον χώρο του καθόλου «εύκολου», όπως νομίζουν ίσως, Βασίλη ΛΕΒΕΝΤΗ! Μην ξεχνάμε ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους που έκλεισαν εν γνώσει τους τις τράπεζες, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες.

(Το χειρότερο; Ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι δεν έπαθε και πολλά η αγορά!) Οπότε μπορείς να περιμένεις και άλλα νοητικά άλματα, όπως το να αναζητήσουν σε έτερο χρόνο κάνα... παράλληλο οικονομικό «σύμπαν» από αυτά που τους πλασάρει ο Σόιμπλε. Ετσι ώστε να μείνουν πάση θυσία στην εξουσία και ας πάρουμε τον δρόμο τον αγύριστο για διπλό νόμισμα κ.λπ. Ολα αυτά πρέπει να τα έχει υπόψη του όποιος θέλει να αναλάβει τα ηνία της Ν.Δ. Δεν αρκεί να είναι αντι-Αλέξης, όπως συνηθίσαμε να λέμε. Πρέπει να είναι και «γαλάζιος Ζορμπάς», με την έννοια ότι θα κάνει μια πραγματική επανάσταση, θα διαλύσει ό,τι σάπιο και παλιό υπάρχει εντός και πέριξ της παράταξης, θα της αλλάξει τα φώτα, ακόμα και το όνομα, και γενικά θα κινηθεί «έξω από τα κουτάκια», με γυριστές και ανάποδες αν χρειαστεί. Αλλιώς δεν θα προλάβει να δει προκοπή. Αν η όλη υπόθεση με τις υποψηφιότητες εξαντληθεί στο ποιος μπορεί να πάρει το αραχνιασμένο κόμμα, αν θα τον στηρίξουν οι παλιοί ή αν θα τους κάνει στην μπάντα ακουμπώντας σε κάποιες «νέες» -υποτίθεται- δυνάμεις, τότε μπορεί να αποδειχτεί ότι όλος αυτός ο χαμός γίνεται τζάμπα. ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ. Αντε λοιπόν, το πήρες το κάστρο και το χρυσό δαχτυλίδι και το στέμμα και ό,τι άλλο θες. Και μετά; Τι θα κάνεις; Πώς θα τα βρεις με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι προτού προλάβουν οι άλλοι; Kαι σε τι βάση; Για... ταχύτερο μνημόνιο; Φοβερό κίνητρο για τον πολίτη. Σοβαρά μιλάμε; Κι αν ναι, μήπως βρεθούν στο σημείο που ξεκινήσανε ή σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, αν πάνω στην επιχείρηση χαθεί και η όχι και τόσο ευκαταφρόνητη βάση που πέτυχε ο Σαμαράς και κατάφερε να συγκρατήσει όπως-όπως ο Μεϊμαράκης; Παρακολουθώντας τους υποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ., έχεις την αίσθηση ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν βλέπουν πολύ πέρα απ’ τον κομματικό ορίζοντα. OK, ο Βαγγέλης ή ακόμη και ο Κυριάκος μπορούν να φαίνονται ως οι φυσικοί συνεχιστές εκείνου που ξέραμε, ο Αδωνις και ο Τζιτζικώστας να φέρνουν από διαφορετικές αφετηρίες το fresh και το νέο λόγω ηλικίας, όμως όλα αυτά μοιάζουν -προς το παρόν λέμε- πολύ νεοδημοκρατικά! Αρα «μπαγιάτικα». Αρα «παλιό», που είπε εύστοχα και το επιτελείο του αγοριού απέναντι. Αν, όντως, ψάχνουν τον αντι-Αλέξη ή τον ΑΝΤΙ-αντι-Αλέξη, ανάλογα με την οπτική τους, θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι ο αληθινός ΣΥΡΙΖΑ, ο παλιός του 3%-4%, ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΕ τη δύναμή του παίρνοντας από παντού ψήφους, με τα πιο αδιανόητα «περάσματα» ακόμη και σε χώρους των δύο άκρων.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι, είτε μας αρέσει είτε όχι, υπάρχει ένα νέο πολιτικό φαινόμενο που για να αντιμετωπιστεί κάποια στιγμή (όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα, αυτά τα ’χουμε ξαναπεί) απαιτείται να δημιουργηθεί απέναντί του ένα επίσης ΝΕΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, το οποίο θα του πάει κόντρα με ακόμη πιο  μεταμοντέρνους πολιτικά όρους και όχι παλαιοκομματικούς. ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠ’ ΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ! Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σάρωσε την παλιά Δεξιά και απείλησε ακόμη και το Παλάτι, που του έδωσε το δαχτυλίδι στο χέρι, ο Ανδρέας διέλυσε με δύο φου τη θεωρούμενη  και «τεφάλ» τότε Ενωση Κέντρου.

Μετά χρειάστηκε μια μεταγραφή απ’ έξω, ο Μητσοτάκης ο Α’, για να χτυπηθεί το ετοιμοθάνατο ΠΑΣΟΚ, και γενικά, όπως δείχνει η Ιστορία, δεν μπορείς να πετύχεις τη μεγάλη ανατροπή όταν κινείσαι «μέσα στη διαδικασία». Πούλησε «τρέλα» ο Αλέξης κι έπιασε; Ε, πούλα περισσότερη! Αφού ψωνίζει ο λαός. Πρέπει να βρεθεί ΚΑΤΙ απ’ έξω. Ακόμη και αν αυτός που θα ηγηθεί προέρχεται από τη σημερινή Ν.Δ., θα πρέπει, για να έχει ελπίδες, να την delete τελείως και να κάνει... START-UP. Να μεταμορφωθεί σε ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, να τα πάρει όλα σβάρνα, με βάση το ΤΡΕΧΑΤΕ, ΧΩΡΙΑΝΟΙ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΑΦΡΑΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΝΔΡΟΥΣ!… Αρα πρέπει να απευθύνεται εν δυνάμει στο 60%-65% των Ελλήνων που εκ των πραγμάτων βρέθηκαν και ξαναβρέθηκαν, σε πείσμα των καιρών, απέναντι στο αριστεροεπιδέξιο «σχήμα» του Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του, που παραμένουν ακόμη και τώρα στην παντοδυναμία τους κοινωνική μειοψηφία. Δεν πά' να τους στηρίζουν συγκυριακά Ε.Ε., ΗΠΑ και όλη η Διαπλοκή μαζί; O ΠΟΛΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι απέναντί τους, αλλά δεν έχει ποιον να εμπιστευτεί και πού να στηριχτεί. Πόσο μάλλον να ενθουσιαστεί βλέποντας τα ίδια και τα ίδια να ανακυκλώνονται. (Η κλαρωτή κουστουμιά δεν έχει νοστιμιά, είτε γκριζάρεις είτε όχι.)
Κλείσιμο

Με δυο λόγια, επίκαιρη ή άκαιρη, η εκλογή ενός νέου αρχηγού για τη Ν.Δ. δεν πάει να πει ότι έγινε με το καλημέρα η αρχή για την απαλλαγή από αυτό το ερμαφρόδιτο καθεστώς που τροφοδοτείται από την κρίση και την ανατροφοδοτεί... τούρμπο, για ακόμη βαθύτερη ύφεση και βαρύτερη φτώχεια. Ούτε αριστερά πάμε, ούτε δεξιά, ούτε μνημονιακά, ούτε αντι-ευρωπαϊκά. ΞΑΝΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΡΑΒΑ! Σας την «έφερε» ο Αλέξης ο παικταράς; Βρείτε new age ΖΟΡΜΠΑ! 

ΥΓ.: Αλλωστε μέχρι να φτιάξετε απλά έναν αντι-Αλέξη, ο Τσίπρας δεν θα είναι πια «Αλέξης». Σε κάτι άλλο θα 'χει μεταμορφωθεί ο... φαντομάς. Αρα το ΜΕΘΑΥΡΙΟ δεν αντιμετωπίζεται με τους όρους του ΣΗΜΕΡΑ που ήδη γίνεται χθες. Delete, start-up.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ