Όταν οι cowboys τραβάνε τα κόλτ στο ποδόσφαιρο
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Όταν οι cowboys τραβάνε τα κόλτ στο ποδόσφαιρο

Όταν οι  διεθνείς  ποδοσφαιροπαράγοντες  ευχόντουσαν  να μπουν  οι ΗΠΑ δυνατά στο ποδόσφαιρο, το soccer, όπως το αποκαλούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να δώσουν με το μάρκετινγκ και τα εκατομμύρια φιλάθλων που έχουν νέα ώθηση στο άθλημα, μάλλον δεν θα  εννοούσαν τις κρατικές υπηρεσίες!

Το …ντου του  FBI στη Ζυρίχη και η σύλληψη  επτά μελών της FIFA
 ήταν η άκρη του νήματος για ένα κουβάρι που άρχισε να ξετυλίγεται αλλά έχει μήκος χιλιομέτρων ακόμη. Έμπλεξε ο Μπλάτερ που έμπλεξε τον Πλατινί πρόεδρο της UEFA και έπεται συνέχεια. 
Μέχρι και η  υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Λορέτα Λιντς  ταξίδεψε   στη Ζυρίχη για να συναντηθεί με τον Ελβετό ομόλογό της, Μάικλ Λάουμπερ.

Πολλοί συνωμοσιολόγοι  υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ άνοιξαν πόλεμο στη FIFA γιατί η παγκόσμια ομοσπονδία έχει καλές σχέσεις με τη Ρωσία η οποία κέρδισε στον «τελικό» την Αγγλία και ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018. Για το 2022 ενδιαφέρθηκαν οι  ΗΠΑ αλλά έχασαν από το Κατάρ.

Ο τζίρος δισεκατομμυρίων  που διακινούνται στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα αλλά και η αίσθηση του «Αθάνατου» που έχουν οι πρόεδροι  των ομοσπονδιών  βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

Οι cowboys έχουν τραβήξει τα κόλτ και πυροβολούν ό,τι κινείται.  Μην ξεχνάμε τα θέματα που έχουν ανοίξει στους Γερμανούς με την VW και τη Siemens. Μιλάμε για παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο που ακολούθησε την κατάρρευση της ιστορικής επενδυτικής τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη, Lehman Brothers. Ήταν πρωϊνό Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου  του 2008. 
Κλείσιμο

Τα όσα διαδραματίζονται στο  ποδόσφαιρο με τις γεωπολιτικο-οικονομικές κόντρες και συμφέροντα επιβεβαιώνουν μία ατάκα του Αλ Πατσίνο ότι  «η μπάλα δεν είναι δα και η ζωή. Είναι κάτι πολύ περισσότερο»! Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ