Βίλες, σκάφη και σχολεία ιδιωτικά... Την «ψωνίσαμε» αθώα αριστερά περιστερά;
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Βίλες, σκάφη και σχολεία ιδιωτικά... Την «ψωνίσαμε» αθώα αριστερά περιστερά;

Η μεγάλη υποκρισία του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί... χαλαραααά όλη την κοινωνία - Και όλα αυτά μόνο με ένα τρίτο μνημόνιο! Μπράβο, βρε παιδί, εσύ «προ-πωλήθηκες» νωρίς

Δεν ισχύουν μόνο στην Ελλάδα τα δύο μέτρα - δύο σταθμά όσον αφορά στην Αριστερά. Βέβαια, ό,τι απέμεινε από την Κουμουνδούρου μόνο Αριστερά δεν είναι, άπαξ και στο εξωτερικό συμβιβάστηκε με τους πιο σκληρούς μνημονιακούς κύκλους υπογράφοντας τα πάντα, ενώ στο εσωτερικό έτρεξε -πριν από την εκλογική νίκη- στη ζεστή αγκαλιά των «ολιγαρχών», που στα λόγια... ακόμα καταγγέλλει. Είναι μια επαγγελματική «μπορντοροδοκόκκινη» κερδοσκοπική κρυφή εταιρεία διαχείρισης εξουσίας. 

Δεν θα ξεκινήσω από το Τρίτο Μνημόνιο που ξαφνικά «έχει και καλές πλευρές» επειδή το υπέγραψε ο Αλέξης, αφού διαπραγματεύτηκε σκληρά ο... «γλυκούλης μας»(!!!). (Ε, μα! Δεν έχει αποβλακωθεί με τούτα και μ' αυτά η μισή κοινωνία;) Πάμε στα υπόλοιπα, όμως, που βγάζουν μάτι. Προκλητικές δημόσιες συμπεριφορές, που ήταν «για θάνατο» επί όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αντιμετωπίζονται με κατανόηση από τα πονηρά καθεστωτικά ΜΜΕ και μερίδα της κοινής γνώμης επειδή υποτίθεται ότι είναι «αριστερό το παιδί». Δεν το ξέραμε, π.χ., ότι υπάρχουν και δεξιά και αριστερά κότερα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Τσουκάτος είχε αποπεμφθεί εντός 48ώρου από τον Σημίτη μόνο και μόνο με την πληροφορία ότι ανέβηκε σε κότερο επιχειρηματία. Ούτε φωτογραφία υπήρξε, ούτε απόδειξη. Με το δημοσίευμα μόνο.

Την περασμένη εβδομάδα βγάλαμε πρωτοσέλιδο τον επαναστάτη ποπολάρο Τσίπρα να κάνει βόλτες οδηγώντας ο ίδιος γελαστός και πανευτυχής σκάφος ιδιώτη επιχειρηματία μεταξύ Τρίτου Μνημονίου και προκήρυξης νέων -και μοιραίων- εκλογών! Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου ο πολίτης στέκεται στις ουρές λόγω των capital controls, η ανεργία ξεπερνάει το 30% και οι καταστροφές πολλαπλασιάζονται... Με ΤΙ ΨΥΧΗ, ΡΕ ΦΙΛΕ, πας βόλτα με ξένο σκάφος μες στην καλή χαρά όταν όλη η χώρα είναι μες στη συμφορά; Ασε το ποιος είναι αυτός ο επιχειρηματίας και τι πάρε-δώσε έχει οποιοσδήποτε από το περιβάλλον του μαζί σου. Το ερώτημα είναι: «ΜΕ ΤΙ ΨΥΧΗ το κάνεις τέτοιες ώρες;». Η απάντηση φοβάμαι πως είναι ότι όλα αυτά γίνονται ενσυνείδητα και χωρίς ψυχή. Από αναλγησία και από αναισθησία, ότι «κανείς δεν θα μας επιτεθεί επειδή είμαστε ΟΙ ΑΦΘΑΡΤΟΙ. Παιδιά ενός αριστερού ανώτερου θεού».

Κλείσιμο
Το «ΘΕΜΑ» ανέδειξε το όλο σκάνδαλο (που σε άλλες χώρες, όπου τα media δεν είναι τόσο ελεγχόμενα, θα είχε προκαλέσει απέραντο σοκ) εν γνώσει «των συνεπειών του νόμου». Οτι θα μας κυνηγήσουν και πάλι. Οτι θα μας εκδικηθούν, θα προσπαθήσουν να μας εξοντώσουν, ειδικά τώρα που τους έφεραν βόλτα οι «παπατζήδες» και τον κάθισαν στο τραπέζι με τους «νταβατζήδες».

Το ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ γι’ αυτή τη βίλα και τι δουλειά έχει ο πρωθυπουργός να κρύβει την οικογένειά του σε πολυτελές συγκρότημα μεγαλοεφοπλιστή είναι ένα άλλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. O Κώστας Καραμανλής έτρεχε σε ένα ερείπιο ξενοδοχείο στην Ιο, ο Γιώργος Παπανδρέου τραβιόταν με το κανό μένοντας σε ενοικιαζόμενα στις Σπέτσες και στην Πάρο, και γινόταν ο κακός χαμός. Από εμάς. Το διανοείστε να πήγαιναν με κάναν επιχειρηματία του στυλ «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα» και να καπετάνευαν και οι ίδιοι (προφανώς χωρίς άδεια ταχύπλοου); Δεν θα είχε μείνει πέτρα όρθια. Αλλά τον Τσίπρα δεν τον ενοχλούν με αυτά... 

Ανάλογο και μεγαλύτερο ηθικό παράπτωμα είναι -και πάλι εν κρυπτώ και σιωπηρά- ότι ο πρωθυπουργός και η αποσπασμένη εκπαιδευτικός σύζυγός του πάνε τα τέκνα τους στα δύο πιο ακριβά και «αριστοκρατικά» ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας, ενώ «κόπτονται» για τη Δημόσια Παιδεία! Καιρό το ξέρουμε, αλλά είπαμε «άσε, τώρα κρίνονται τα πιο σοβαρά», μέχρι που μας έβγαλε απ' τα ρούχα μας η κορυφαία ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

Να βλέπουμε γονείς, ακόμη και άλλοτε «έχοντες», να παίρνουν τα παιδιά τους από τα ιδιωτικά λόγω του 23% ΦΠΑ, που μόλις επέβαλε η κυβέρνηση Τσίπρα, και τα δημόσια να έχουν τα πιο μεγάλα χάλια διαχρονικά! Και να βάζει και χαράτσι στα... φροντιστήρια των φτωχών οικογενειών; Αλλά το τέως πρωθυπουργικό ζεύγος να μην κωλύεται για μικροέξοδα των 16.000 ευρώ μόνο για δίδακτρα, και να αυτοπροβάλλεται και ως πρότυπο λιτού βίου από πάνω! Ωπα! Οταν έχεις κάνει σημαία τη Δημόσια Παιδεία και όταν ο υπουργός σου ο Μπαλτάς έχει προσπαθήσει να καταστρέψει τα πρότυπα, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στη λογική μιας κοινωνικής προς τα κάτω ισοπέδωσης, εσύ, ο αριστερός πρωθυπουργός, πας κρυφά τα δικά σου στα πιο «κλειστά» και αριστοκρατικά ιδιωτικά; Την «ψωνίσαμε» από τώρα;

Και είχαμε κάνει χαμό για τη Νατάσα επειδή... της έκαναν κάποια μερεμετάκια στο Δημόσιο της Ραφήνας, όπου είχε γράψει τα παιδάκια; Κομπλεξικοί δεν είμαστε. Ούτε υποκριτές όμως. Και από σκάφη κάτι ξέρουμε, και από κολέγια, αλλά δεν παριστάνουμε τους ιεροκήρυκες. Να ’ναι καλά όλα τα παιδιά και να πάνε μπροστά στη ζωή τους, είτε τους έτυχε να γεννηθούν Καραμανλάκια ή Τσιπράκια, είτε όχι. Μακάρι όλα τα παιδάκια του κόσμου το ίδιο τυχερά και γερά να είναι. (Και πιο πολύ, τα λαθρομεταναστάκια.) Από την καρδιά μου το λέω, ειλικρινά. Οχι όμως να μας το παίζουν «αθώα αριστερά περιστερά» οι γονείς τους και να μας κάνουν και μαθήματα περί λιτού βίου! 

Δεν περιμένουμε εξηγήσεις από τον Τσίπρα ούτε για τη βίλα, ούτε για τα σκάφη, ούτε για τα ιδιωτικά σχολεία. Εχουμε γνώση από το «παλιό», που λέει κι αυτός, ότι ήδη έχει μπει στην πολύ κλειστή κάστα των συστημικών ηγετών, ένα ιδιαίτερο κλαμπ με παγκόσμιες διασυνδέσεις, το οποίο κάνει αμάν για να τον κρατήσει στην εξουσία.  Κάτι θα ξέρει για να τον «χρυσώνει»! Τα κότερα και οι βίλες είναι το ορεκτικό, καθώς έχει δει το βασικό μενού. Και δείχνει ότι τον έχει πιάσει μια λιγούρα... άλλο πράγμα.

Το παιδί «προ-πωλήθηκε» νωρίς, προτού καν εκλεγεί (για όποιον θυμάται τα συνέδρια με τα αμερικανικά funds και institutes στο Μέγαρο Μουσικής), και μόνο οι ρομαντικοί ιδεολόγοι που τον πίστεψαν ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ τώρα να πιστέψουν αυτό που βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια. Ε, ολόκληρο Τρίτο Μνημόνιο υπέγραψε εξαπατώντας το 62% του λαού (είναι «παιχτούρα» πάντως ο μπαγάσας), να μην ξεσκάσει λιγάκι; Καπετάνιε, καπετάνιε, χαμογέλα... Τα αριστερά «θύματα» που αγοράζεις και πουλάς σαν ζωντανά να ’ναι καλά! 

ΥΓ.: Θα λέγαμε μέχρι και χαλάλι το... «αριστερό lifestyle», αν ήταν όντως να σωθεί η Ελλάδα. Ομως, οποιοδήποτε νέο κυβερνητικό σχήμα, με λίγο ή πολύ ΣΥΡΙΖΑ μέσα, είναι καταδικασμένο να μας ξαναρίξει έξω, μια και κακή. Πιο σωστή γραμμή, κύριε Βαγγέλη, θα ήταν το «οτιδήποτε, αλλά ΕΞΩ ΑΥΤΟΙ από κάθε συνεργασία»! Δεν θέλουν μία; Εμείς χίλιες. Ποτέ μη σώσουν! Να σώσουμε ό,τι σώζεται από τα ΑΧΡΗΣΤΑ και ΑΠΛΗΣΤΑ χέρια τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ